• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска виза за државјани на САД, индиска виза онлајн САД

Индија е една од најпатуваните земји во јужна Азија. Таа е седма по големина земја, втора најнаселена земја и најнаселена демократија во светот. Таа е една од најстарите цивилизации со разновидно и богато културно наследство, земја со големо историско и културно значење и популарна туристичка дестинација од многу причини. Земјата има богато културно наследство со неколку места на светско наследство. Тој е дом на некои од најпознатите светски споменици и знаменитости. Не е ни чудо што луѓето од различни делови на светот, вклучувајќи ги и САД, сакаат да ја посетат Индија за различни цели. Индија ги отвори вратите за американските граѓани да аплицираат за индиска виза преку Интернет за да го направи процесот на виза без проблеми.

Граѓаните на САД кои сакаат да ја посетат Индија за цели како што се патување, туризам, бизнис или медицински третман сега можат да го сторат тоа без да поминат низ бурниот процес на аплицирање за виза офлајн. За да добијат индиска виза, граѓаните на САД повеќе не треба да одат во индиската амбасада или конзулат, туку можат да аплицираат за тоа преку Интернет, директно од удобноста на нивните домови. Целиот процес на аплицирање за виза стана лесен и удобен бидејќи владата на Индија воведе електронска или еВиза за Индија за која меѓународните патници можат да аплицираат за да ја посетат Индија. Како што споменавме погоре, можете директно да аплицирате за индиска виза преку Интернет во САД, а не би морале ниту да ја посетите индиската амбасада во САД за да ја добиете.

Индиска виза за државјани на САД - Подобност и барања:

За да се квалификувате за електронска виза за Индија за државјани на САД, целта на вашата посета може да биде само туризам, бизнис или медицински третман. Ќе ви треба стандарден пасош (не официјален или дипломатски) кој треба да важи најмалку во следните шест месеци од датумот на влегување во Индија.

Како што беше споменато, е-визата за државјани на САД не бара физичка посета на индиската амбасада или конзулат; треба да се осигурате дека вашиот пасош има две празни страници за барањата за имиграција. Можете да аплицирате за индиска виза преку Интернет ТРИ пати годишно, и нема да ги исполнувате условите за тоа ако се обидете да ја добиете истата по четврти пат во истата година. Треба да аплицирате за индиска виза преку Интернет во САД најмалку седум дена пред да влезете во земјата. Имателот на индиска Е виза треба да влезе во земјата од одобрениот контролен пункт за имиграција, кој вклучува 28 аеродроми и ПЕТ поморски пристаништа, а истите услови важат при излегување од земјата. Е-визата за Индија е лесно да се добие доколку ги исполнувате следните услови за подобност и барања за документи поставени од индиската влада.

Барања за индиска е-виза за американски државјани:

  • Електронска или скенирана копија од првата (биографска) страница на пасошот. Тоа треба да биде стандарден пасош и мора да остане валиден најмалку шест месеци од датумот на влез во Индија. Ако вашиот пасош истекува во рок од шест месеци, мора да го обновите пасошот.
  • Копија од обоена фотографија со големина на пасош на посетителот, адреса на е-пошта и дебитна или кредитна картичка за плаќање на таксата за апликација. Проверете го Барања за индиска виза за пасош за граѓаните на САД да аплицираат за е-виза за Индија.
  • Враќање билет

Индиска виза преку Интернет за туристички цели:

Граѓаните на САД кои сакаат да патуваат во Индија за туризам и разгледување можат да го сторат тоа со аплицирање за онлајн индиска туристичка виза. Визата ви овозможува да престојувате во земјата 180 дена и може да се користи само за некомерцијални цели. Но, освен туризмот, туристичката виза може да ја користат и граѓаните на САД доколку сакаат да посетуваат краткорочна програма за јога или да посетуваат курс кој ќе трае не подолг од шест месеци и не дава диплома или сертификат за диплома. Можете да го користите и за волонтерска работа која не смее да надмине еден месец. За американските граѓани, индиската туристичка индиска е виза е достапна во три форми:

  • 30-дневна виза: 30-дневната индиска туристичка виза им овозможува на граѓаните на САД да останат во земјата 30 дена од датумот на влез во земјата. Тоа е виза со двоен влез, што значи дека можете да влезете во земјата двапати во периодот на важност на визата. Ова Индиска виза за американски државјани го вклучува датумот на истекување, но ова е датумот пред кој мора да влезете во земјата, а не оној пред кој мора да излезете од земјата. Датумот за излез ќе се определи со датумот за влез во земјата, кој ќе биде 30 дена по утврдениот датум.
  • 1-годишна туристичка виза: 1-годишната индиска виза преку Интернет за државјани на САД важи 365 дена од датумот на издавање. Валидноста на визата зависи од датумот на издавање, а не од датумот на влез на посетителот во земјата. Оваа категорија визи обезбедува опција за повеќекратен влез, што значи дека можете да ја внесувате земјата повеќе пати во текот на периодот на важност.
  • 5-годишна индиска туристичка виза: ПЕТ-годишната индиска туристичка виза важи ПЕТ години од датумот на издавање и е исто така виза со повеќекратен влез. За да добиете индиска туристичка е-виза, мора да ги исполнувате условите за подобност споменати погоре. Освен тие, можеби ќе биде побарано да обезбедите доказ дека имате доволно пари за финансирање на вашето патување и престој во Индија.

Индиска е виза од САД за бизнис:

Граѓаните на САД кои сакаат да ја посетат Индија за деловни или трговски цели можат да добијат индиска деловна виза со аплицирање преку Интернет. Овие цели вклучуваат купување или продавање стоки или услуги во Индија, присуство на деловни семинари како што се продажба или технички состаноци, воспоставување деловни потфати, водење тури, регрутирање работници, одржување предавања, учество на изложби за трговија или деловни работи и доаѓање во округот како специјалист за некои комерцијални проекти.

Деловната виза ви овозможува да престојувате во земјата 180 дена истовремено, но таа е валидна 365 дена и е виза со повеќекратни влезови. Тоа значи дека можете да останете само 180 дена во исто време во Индија, но можете да влезете во земјата повеќе пати за време на траењето на визата.

Освен општите барања за е-виза за Индија за државјани на САД, потребни ви се детали за индиската организација или детали за саемот или изложбите што патникот ќе ги посети. Посетителите мора да ги наведат името и адресата на индиската референца, веб-страницата на индиската компанија што патникот ќе ја посети, писмото за покана од индиската компанија и визит-картичката или потписот на е-пошта и адресата на веб-страницата на посетителот.

Индиска виза преку Интернет од САД за медицински цели:

Граѓаните на САД кои патуваат во Индија како пациенти за да добијат медицински третман може да добијат индиски медицински визи за американските граѓани преку Интернет. Можете да аплицирате за оваа виза ако сте пациент и сакате да добиете медицинска нега во Индија. Тоа е краткорочна виза со важност од 60 дена од датумот на влез. Тоа значи дека нема да имате право на тоа ако сакате да останете во Индија повеќе од 60 дена истовремено. Станува збор за тројна виза, што значи дека носителот на е-визата може трипати да влезе во земјата во рокот на важност. И покрај тоа што е краткорочна виза, пациентот може да ја добие ТРИ пати годишно. Освен општите барања за индиска виза преку Интернет за државјани на САД, ќе ви треба копија од писмо од индиската болница во која ќе барате лекување. И, исто така, ќе треба да одговорите на какви било прашања во врска со индиската болница што ќе ја посетите.

Индиска виза онлајн САД за медицински придружници:

Граѓаните на САД кои патуваат во Индија придружуваат пациент кој ќе добие медицински третман во Индија може да го сторат тоа со поднесување барање за медицинска е-виза за Индија преку Интернет. Членовите на семејството кои придружуваат пациент кој патува во Индија кој аплицирал за медицинска е-виза се подобни за оваа виза. Како и медицинската индиска виза, индиската виза за медицински придружник е исто така краткорочна виза која важи само 60 дена од датумот на влез. Можете исто така да го набавите ТРИ ПАТИ годишно. Индиската влада дава само ДВЕ визи за медицински придружник наспроти една медицинска е-виза.

Доколку ги исполнувате условите и барањата за подобност споменати погоре, можете да аплицирате за предвидената е-виза со пополнување на Формулар за апликација за индиска виза за Индија. Тоа е едноставен формулар и нема да имате никакви потешкотии да го пополните формуларот, да аплицирате за виза и да го добиете истото. Ако сè уште имате какви било прашања, контактирајте го Биро за помош за индиски визи за поддршка и водство.

Подобноста за индиска е-виза е од суштинско значење пред да можете да аплицирате и да добиете овластување за влез во земјата. Индиската виза онлајн моментално е достапна за граѓани од приближно 180 земји. Тоа значи дека не треба да аплицирате за редовна виза ако имате намера да ја посетите земјата за туристички, деловни или медицински цели. Можете да аплицирате онлајн и да добиете овластување за влез за да ја посетите Индија.

Некои корисни точки за индиската е виза:

Туристичката е-виза за Индија може да се примени за 30 дена, ЕДНА година и ПЕТ години. Овозможува повеќекратни записи во увото на календарот. Деловната е-виза и медицинската е-виза за Индија важат ЕДНА година и дозволуваат повеќекратни влезови. Индиската виза преку Интернет издадена од владата на Индија е неконвертибилна и непродолжлива. Од меѓународните патници не се бара да покажат докази како што се авионски билети или хотелски резервации. Доказ за доволно средства за трошење за време на нивниот престој во Индија може да биде корисен. Препорачливо е да аплицирате СЕДУМ дена пред датумот на пристигнување, особено за време на шпицот на сезоната, односно од октомври до март. Не заборавајте да го земете предвид стандардното време на процесот на имиграција, што е ЧЕТИРИ работни дена.

Освен општите барања за индиска виза за државјани на САД, ќе треба да го доставите името на пациентот, бројот на визата или личната карта на апликацијата, бројот на пасошот, датумот на раѓање и националноста на носителот на медицинска виза.