1. 1. Поднесете апликација на Интернет
  2. 2. Прегледајте и потврдете плаќање
  3. 3. Добијте одобрена виза

Ве молиме, внесете ги сите информации на англиски јазик

Лични податоци

Внесете го презимето точно како што е прикажано во вашиот пасош
  • Презимето е познато и како Презиме или презиме.
  • Внесете ги СИТЕ име (и) како што се појавуваат на вашиот пасош.
*
Внесете го вашето име и средно име како што е прикажано во пасошот
  • Ве молиме, наведете го вашето име (имиња) (исто така познато како „дадено име“) точно како што е прикажано на пасошот или документот за лична карта.
 
*
*
  • Од паѓачкото мени изберете го името на земјата прикажана во полето Место на раѓање на вашиот пасош.
 
*
Внесете го вашиот град или држава на раѓање како што е прикажано во вашиот пасош
  • Внесете го името на градот / градот / селото прикажано на местото на раѓање на вашиот пасош. Ако на вашиот пасош нема град / град / село, внесете го името на градот / градот / селото каде сте родени.
*
 
Индиската еВиза е достапна само за државјани на Обединетото Кралство (британски државјани) и не е достапна за британски субјект, британско заштитено лице, британски државјанин во странство, британски државјанин (во странство) и државјани на британски зависни територии.
*
*
*
  • Willе добиете е-пошта што го потврдува приемот на вашата апликација на е-поштата што ја дадовте. Исто така, ќе добиете ажурирања за состојбата на вашата апликација.
*