• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска виза за бизнис (eVisa Индија за бизнис)

Тука се споменати сите детали, барања, услови, времетраење и критериуми за подобност што им се потребни на секој посетител на Индија.

Со доаѓањето на глобализацијата, зајакнување на слободниот пазар и либерализација на нејзината економија, Индија стана место кое има доста големо значење во меѓународниот свет на трговија и бизнис. Таа им овозможува на луѓето низ целиот свет уникатни комерцијални и деловни можности, како и со завидни природни ресурси и квалификувана работна сила. Сето ова ја прави Индија примамлива и привлечна во очите на луѓето кои се занимаваат со трговија и деловно работење низ целиот свет. Луѓето од целиот свет заинтересирани за водење бизнис во Индија сега можат да го сторат тоа многу лесно затоа што Владата на Индија обезбедува електронска или е-виза специјално наменета за деловни цели. Ти можеш аплицирајте за деловна виза за Индија преку Интернет наместо да треба да одите во локалната индиска амбасада во вашата земја за истото.

Услови за подобност за деловна виза за Индија

Индиската деловна виза го прави водењето бизнис во Индија многу полесна работа за меѓународните посетители во земјата кои се тука за деловни активности, но тие треба да исполнат одредени услови за подобност за да се квалификуваат за деловна е-виза. Можете да престојувате само 180 дена континуирано во земјата со индиска деловна виза. Сепак, важи една година или 365 дена и е А. Повеќе виза за влез, што значи дека иако можете да престојувате само 180 дена во исто време во земјата, можете да влезете во земјата повеќе пати се додека е е-Визата валидна. Како што сугерира неговото име, вие би биле подобни за тоа само ако природата и целта на вашата посета на земјата е комерцијална или да се занимава со деловни работи. И која било друга виза, како што е Туристичката виза, исто така, не би била применлива ако сте во посета за деловни цели. Освен овие услови за подобност за деловна виза за Индија, исто така треба да ги исполнувате условите за подобност за е-виза воопшто, и ако го сторите тоа, ќе имате право да аплицирате за тоа.

Основи на кои можете да аплицирате за деловна виза за Индија

Деловна виза во Индија

Индиската деловна виза е достапна за сите меѓународни посетители кои ја посетуваат Индија за цели од комерцијален карактер или поврзани со било каков вид деловна активност што има за цел да оствари профит. Овие цели може да вклучуваат продажба или купување на стоки и услуги во Индија, присуство на деловни состаноци како што се технички состаноци или продажни состаноци, поставување индустриски или деловни потфати, спроведување тури, одржување предавања, регрутирање работници, учество на трговски и деловни саеми и изложби , и доаѓање во земјата како експерт или специјалист за некој комерцијален проект. Така, постојат доста основи на кои можете да побарате деловна виза за Индија, се додека сите тие се поврзани со комерцијални или деловни проекти.

Барања за индиската деловна виза

Многу од барањата за апликација за индиска деловна виза се исти како оние за другите е-визи. Овие вклучуваат електронска или скенирана копија од првата (биографска) страница на пасошот на посетителот, која мора да биде стандарден пасош, не дипломатски или кој било друг вид пасош, и кој мора да остане валиден најмалку 6 месеци од датумот на влез во Индија, во спротивно ќе треба да го обновите пасошот. Останатите барања се копија од неодамнешната фотографија во боја во стилот на пасош на посетителот, работна адреса за е-пошта и дебитна картичка или кредитна картичка за плаќање на надоместоците за апликација. Други барања специфични за индиската деловна виза се детали за индиската организација или саем или изложба што патникот ќе ја посети, вклучувајќи ги и името и адресата на индиската референца, веб-страницата на индиската компанија што патникот ќе ја посети, писмо за покана од индиската компанија, и визит-карта или електронски потпис, како и адресата на веб-страницата на посетителот. Исто така, од вас ќе се бара да поседувате билет за враќање или натаму надвор од земјата.

Треба да аплицирате за деловна виза за Индија барем 4-7 дена однапред на вашиот лет или датум на влегување во земјата. Иако е-визата не бара да ја посетите индиската амбасада, треба да бидете сигурни дека вашиот пасош има две празни страници за службеникот за имиграција да става печат на аеродромот. Како и другите е-визи, носителот на индиската деловна виза треба да влезе во земјата од одобрени пораки за проверка на имиграција кои вклучуваат 29 аеродроми и 5 пристаништа и имателот треба да излезе од одобрените пошти за проверка на имиграцијата.

Тоа е сè што треба да знаете за да утврдите дали имате право за индиска деловна виза и што сè ќе се бара од вас кога ќе аплицирате за истата. Знаејќи го сето ова, можете лесно да аплицирате за деловна виза за Индија чијашто образец е прилично едноставна и едноставна и доколку ги исполнувате сите услови за подобност и имате сè што е потребно за да аплицирате за тоа, нема да најдете никакви потешкотии при аплицирање. Ако, сепак, ви требаат какви било појаснувања што треба контактирајте го нашиот сервис за помош за поддршка и водство.

Ако доаѓате за туристичка виза, тогаш проверете ги барањата за Туристичка виза во Индија.