• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска медицинска виза (eVisa за Индија за медицински цели)

Сите детали, услови и барања што треба да ги знаете за индиската медицинска виза се достапни тука. Аплицирајте за оваа индиска медицинска виза ако пристигнувате на медицински третман.

Како пациент кој бара медицински третман во друга земја, последната мисла што треба да ви падне на ум треба да бидат јамките низ кои треба да поминете за да ја добиете вашата Виза за посетата. Особено во ситуација на некои итни случаи каде што е итно Медицинска нега е потребно ќе биде пречка да ја посетите Амбасадата на таа земја за да набавите Виза на која можете да ја посетите таа земја за лекување. Затоа е исклучително корисно што Владата на Индија стави на располагање електронска или е-виза наменета специјално за меѓународни посетители на земјата кои пристигнале поради медицински цели. Ти можеш аплицирајте за Медицинска виза за Индија преку Интернет наместо да мора да одите во локалната индиска амбасада во вашата земја со цел да го набавите за вашата посета на Индија.

Апликација за индиска медицинска виза мора да се направи преку Интернет.

Услови за подобност за медицинска виза за Индија и времетраење на нејзината важност

Индија медицинска виза

Стана многу едноставно да добиете медицинска е-виза преку Интернет за Индија, но за да бидете подобни за тоа, треба да исполните неколку услови за подобност. Се додека аплицирате за медицинска виза за Индија како пациент, вие би биле совршено подобни за тоа. Индиската медицинска виза е краткорочна виза и важи само 60 дена од датумот на влез на посетителот во земјата, така што ќе имате право за тоа само ако имате намера да останете не повеќе од 60 дена истовремено. Исто така е Виза за троен влез, што значи дека имателот на индиската медицинска виза може да влезе во земјата три пати во периодот на важење, што е, како што споменавме погоре, 60 дена. Може да биде краткорочна виза, но медицинската виза за Индија може да се добие три пати годишно, така што ако треба да се вратите во земјата за вашиот медицински третман по првите 60 дена од престојот во земјата, можете да аплицирате за тоа уште два пати во рок од една година. Освен овие услови за квалификуваност за Медицинска виза за Индија, исто така треба да ги исполнувате условите за подобност за е-виза воопшто, и ако го сторите тоа, ќе имате право да аплицирате за тоа.

Основи на кои можете да аплицирате за медицинска виза за Индија

Индиската медицинска виза може да се добие само на медицинска основа и само оние меѓународни патници кои ја посетуваат земјата како пациенти кои бараат медицински третман тука можат да аплицираат за оваа виза. Членовите на семејството на пациентот кои сакаат да го придружуваат пациентот немаат право да влезат во земјата преку медицинска е-виза. Тие наместо тоа треба да аплицираат за визата за медицински придружник Виза за Индија. За какви било други цели освен медицински третман, како што се туризам или деловна активност, ќе мора да побарате е-виза специфична за тие цели.

Барања за медицинска виза за Индија

Многу од барањата за апликација за индиска медицинска виза се исти како оние за други е-визи. Овие вклучуваат електронска или скенирана копија од првата (биографска) страница на пасошот на посетителот, која мора да биде стандарден пасош, не дипломатски или кој било друг вид пасош, и кој мора да остане валиден најмалку 6 месеци од датумот на влез во Индија, во спротивно ќе треба да го обновите пасошот. Останатите барања се копија од неодамнешната фотографија во боја во стилот на пасош на посетителот, работна адреса за е-пошта и дебитна картичка или кредитна картичка за плаќање на надоместоците за апликација. Други барања специфични за индиската медицинска виза се копија од писмо од индиската болница од која посетителот бара третман (писмото треба да биде напишано на Службената глава на болницата), а од посетителот исто така ќе се бара да одговори какви било прашања во врска со индиската болница што би ги посетиле. Исто така, од вас ќе се бара да поседувате билет за враќање или натаму надвор од земјата.

Треба да аплицирате за медицинска виза за Индија барем 4-7 дена однапред на летот или датумот на влегување во земјата. Додека медицинската е-виза за Индија не бара да ја посетите индиската амбасада, треба да бидете сигурни дека вашиот пасош има две празни страници за службеникот за имиграција да става печат на аеродромот. Како и другите е-визи, носителот на индиската медицинска виза треба да влезе во земјата од одобрени пораки за проверка на имиграција кои вклучуваат 28 аеродроми и 5 пристаништа и имателот треба да излезе од одобрените пошти за проверка на имиграцијата.

Ова се сите информации за условите за подобност и другите барања на индиската медицинска виза, за кои треба да бидете свесни пред да аплицирате за тоа. Знаејќи го сето ова, можете лесно да аплицирате за медицинска виза за Индија чијашто Формулар за апликација за виза во Индија е прилично едноставна и едноставна и ако ги исполнувате сите услови за подобност и имате сè што е потребно за да аплицирате за тоа, тогаш нема да најдете никакви потешкотии при аплицирање и добивање на Индиска медицинска виза. Ако, сепак, ви требаат појаснувања што треба Водич за визи за Индија за поддршка и водство.

Ако вашата посета е за видување и туристички цели, тогаш мора да аплицирате Индиска туристичка виза. Ако доаѓате на службено патување или комерцијална цел, тогаш треба да аплицирате за Индиска деловна виза.