• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Туристичка виза во Индија

Сите детали што треба да ги знаете за индиската туристичка виза се достапни на оваа страница. Ве молиме, проверете дали ги прочитавте деталите пред да аплицирате за eVisa за Индија.

Индија често се гледа како егзотична патуваат дестинација, но тоа е навистина место полно со богата и разновидна култура од каде што сигурно ќе вратите различни и интересни спомени. Ако сте меѓународен патник, кој одлучил да ја посети Индија како турист, имате голема среќа затоа што не мора да поминувате низ премногу проблеми за да го остварите ова долгоочекувано патување. Владата на Индија обезбедува електронска виза или е-виза наменета специјално за туристите и вие можете аплицирајте за е-виза преку Интернет наместо од индиската амбасада во вашата земја, како што се прави традиционалната хартиена виза. Оваа туристичка виза за Индија не е наменета само за туристи кои ја посетуваат земјата заради видување или рекреација, туку треба да им го олесни животот на оние кои сакаат да ја посетат Индија заради посета на семејство, роднини или пријатели .

Услови на индиска туристичка виза

Колку и да е корисна и корисна индиската туристичка виза, таа има список со услови што треба да ги исполните, за да бидете подобни за неа. Таа е достапна само за патниците кои имаат намера престој не подолго од 180 дена во земјата истовремено, односно, треба да се вратите или да одите понатаму на вашето патување надвор од земјата во рок од 180 дена од денот на влегувањето во земјата на Туристичката е-виза. Вие исто така не можете да направите комерцијално патување во Индија со туристичка виза во Индија, само некомерцијална. Сè додека ги исполнувате овие услови за подобност за туристичка виза во Индија, како и условите за подобност за е-виза воопшто, ќе имате право да аплицирате за туристичка виза за Индија.

Примени туристичка виза за Индија

Како што споменавме погоре, индиската туристичка виза е наменета за оние меѓународни патници кои сакаат да ја посетат земјата како туристи со цел да ги посетат сите популарни туристички места и да поминат забавен одмор во земјата или оние кои сакаат да ги посетат своите најблиски кои престојуваат во земјата. Но, туристичката виза за Индија, исто така, може да се користи од меѓународни патници кои доаѓаат тука за да присуствуваат на краткорочна програма за јога или да поминат курс што ќе трае не повеќе од 6 месеци и нема да додели диплома или сертификат за диплома или за учество во волонтерска работа не надминува времетраење од 1 месец. Ова се единствените валидни основи на кои можете да аплицирате за Туристичка виза за Индија.

Туристичка виза во Индија

Видови индиски туристички визи

Од 2020 година, самата Туристичка е-виза е достапна во три различни типа во зависност од неговото времетраење и посетителите треба да аплицираат за најсоодветниот за нивната цел да ја посетат Индија.

Првиот од овие типови е 30 дневна туристичка виза во Индија, што му овозможува на посетителот да остане во земјата 30 дена од датумот на влез во земјата и претставува Виза за двоен влез, што значи дека можете да влезете во земјата двапати во периодот на важење на Визата. Меѓутоа, 30-дневната туристичка е-виза предизвикува одредена конфузија, бидејќи на е-визата се споменува Датум на истекување, но ова е датумот пред кој мора да влезете во земјата, а не оној пред кој треба да излезете од земјата. Датумот на излегување ќе биде одреден само со датумот на вашето влегување во земјата и ќе биде 30 дена по наведениот датум.

Вториот вид на Туристичка е-виза е 1-годишна туристичка виза во Индија, која важи 365 дена од датумот на издавање на е-визата. Важно е да се напомене тука дека за разлика од 30-дневната туристичка виза, важноста на 1-годишната туристичка виза се одредува според датумот на издавање, а не датумот на влегувањето на посетителот во земјата. Покрај тоа, 1-годишна туристичка виза е Повеќе виза за влез, што значи дека можете да влезете во земјата само повеќе пати во периодот на важење на Визата.

Третиот тип на Туристичка е-виза е 5-годишна туристичка виза во Индија, која важи 5 години од датумот на издавање и исто така е Повеќе виза за влез.

Многу од барањата за апликација за индиска туристичка виза се исти како оние за другите е-визи. Овие вклучуваат електронска или скенирана копија од првата (биографска) страница на пасошот на посетителот, која мора да биде стандарден пасош, не дипломатски или кој било друг вид пасош, и кој мора да остане валиден најмалку 6 месеци од датумот на влез во Индија, во спротивно ќе треба да го обновите пасошот. Другите барања се копија од неодамнешната фотографија во боја на пасошот на посетителот, работна адреса за е-пошта и дебитна картичка или кредитна картичка за плаќање на надоместоците за апликација. Исто така, од апликантите може да се побара да дадат доказ дека поседува доволно пари да го финансираат нивното патување и престој во Индија, како и а билет за враќање или натаму надвор од земјата. Иако е-визата не бара да ја посетите индиската амбасада, треба да бидете сигурни дека вашиот пасош има две празни страници за службеникот за имиграција да става печат на аеродромот.

Како и другите е-визи, носителот на индиската туристичка виза треба да влезе во земјата од одобрени пораки за проверка на имиграција кои вклучуваат 28 аеродроми и 5 пристаништа и имателот треба да излезе од одобрените пошти за проверка на имиграцијата.

Сега, кога ги имате сите важни информации за индиската туристичка виза, можете многу лесно да аплицирате за истата. На образец за Туристичката виза за Индија е прилично едноставна и едноставна и ако ги исполнувате сите услови за подобност и имајте сè што е потребно за да аплицирате за тоа, тогаш нема да најдете потешкотии при аплицирање. Ако, сепак, ви требаат какви било појаснувања што треба контактирајте го нашиот сервис за помош за поддршка и водство.

Ако целта на вашата посета е деловна врска, тогаш мора да аплицирате за Индиска деловна виза (eVisa Индија за деловна посета).