• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Врвни идеи за патување за истражување на индиските Хималаи


Неспоредливите Хималаи се веројатно најдобрата дарба на природата за човештвото. Овој нерамен дофат е природна илустрација за тоа на што навистина многу личи рајот. Од густи шуми до екстравагантни долини, од тропски ненаселени области до убедливи косини, од различни видови зеленило до страшна средина, до хималаите има сè. По секоја можност, да ги посетите Хималаите само еднаш ќе сакате да ја пронајдете причината зошто е познат како рај на планетата. Влегуваме во хималајското царство и се чудиме секој пат колку природата неразбирливо ги подарила овие пејсажи со извонредност и добра. Голем број милји бескрајни девствени зеленило, беспрекорен воздух полн со кислород, води богати со минерали на планински потоци, покривка од подот од диви цвеќиња и грмушки од јагоди - нагло тоа е живот без граници!

Неколку точки на оваа планета можат да ве привлечат како Хималаите. Само едно од секое чудно место ви дава инспирација да бидете таму секоја сезона. Во секој случај, дотогаш само една од секоја непарна точка се Хималаите. Местата за летување во Хималаите се дом на извонредните, во контраст со другите ризични спортски зони на планетата.

Од старите прилики, огромните глацијални статуи го привлекуваат вниманието на истражувачите планинари од Индија, кои го напишале санскритското име Хималаја - од hima („снег“) и алаја („престој“) - за таа неверојатна планинска рамка. Во современите прилики, Хималаите им ја понудија најдобрата фасцинација и најдобриот тест на планинските жители низ целиот свет. Слично го цениме смелот брзање на Хималаите како патување, пловење, скијање, планинарење и разни други како ова. За планинските душички, Хималаите убедливо се сметаат за назначен врв на значењето на природата.

Местата за одмор на Хималаите, исто така, вклучуваат истакнати езера, запомнете го езерото Шеј-Фоксундо за Националниот парк Шеј Фоксундо во Непал, езерото Гурудонгмар, во северен Сиким, езерата Гокио во местото Солухумбу во Непал и езерото Цонгмо

Вие барате Индиска е-туристичка виза (eVisa Индија or Индиска виза на Интернет) да учествува во задоволствата на Хималаите како странски турист во Индија. Алтернативно, може да ја посетите Индија на Виза за е-бизнис во Индија и сакаат да се рекреираат и разгледуваат знаменитости во северна Индија и подножјето на Хималаите. На Индискиот орган за имиграција ги охрабрува посетителите на Индија да аплицираат за Индиска виза преку Интернет (е-виза во Индија) наместо да го посетите индискиот конзулат или индиската амбасада.


Граѓаните на многу земји, вклучително и Соединети Држави, Франција, Данска, Германија, Шпанија, Италија се подобни за Индија е-виза(Индиски виза онлајн). Можете да аплицирате за Индиска апликација за е-виза во Индија точно тука.

Доколку имате какви било сомнежи или ви треба помош за патување во Индија или Индија е-Виза, контактирајте Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.