• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Нескротливите долини на Ладах

Среде планинскиот венец Занскар, регионот Ладах во Индија, познат и како Мини Тибет на земјата поради длабоките вкоренети културни врски со тибетските обичаи, е земја во која човек може да остане без зборови додека е сведок на нејзината убавина. И веројатно „различно“ е единствениот збор што ви останува кога ќе наидете на оваа страна на Индија.

Поради тоа премини на голема надморска височина низ пустите планини е познат и како студената пустина на Индија и е претежно познат по велосипедските тури и експедиции низ регионот.

Индиска Виза Интернет (eVisa Индија)

Индиска виза сега е достапен онлајн според Владата на Индија политика за олеснување на визните набавки за ова . Можете да добиете Индиска виза на Интернет (eVisa India) со пополнување на релевантното Формулар за апликација за индиски визи. Условите за да добиете Indian Visa Online или eVisa India се да имате функционален идентификатор на е-пошта, начин на плаќање како дебитна картичка / кредитна картичка или сметка на Paypal и исто така пристап до Интернет. Откако ќе го пополните формуларот за апликација и ќе извршите плаќање, можеби ќе треба да испратите е -пошта или да испратите копија од копијата и фотографија на лицето. Можете да прочитате за Барања за индиска виза за пасош Барања за индиска виза за фотографии.

Индиската виза е достапна за над 180 националности, вклучувајќи ги и оние од Соединети Држави . Индиската е-виза (индиска виза преку Интернет) е од неколку типови во зависност од целта на патувањето. Индиска медицинска виза, Индиска деловна виза Индиска туристичка виза се најчестите типови на индиски еВизи кои се издаваат од Владата на Индија електронски. Она што го подразбира eVisa или Indian Visa Online е дека вие, не треба да ја посетите индиската амбасада, не треба курирски пасош, не треба да добивате печат на вашиот пасош, не треба физички да стоите во редот или да испратите пошта или да објавите какви било документи. Може да аплицирате за Апликација за индиски визи што може да се заврши за помалку од 2-3 минути и да добиете eVisa за Индија преку е-пошта. Можете да го посетите аеродромот или крстарењето или чартер авионот и да се качите на вашето патување во Индија. Службениците за имиграција ќе ја проверат вашата виза на компјутерот и ќе дозволат влез во Индија.

Кога патувате низ Ладах, тоа би било вообичаена глетка да се премине низ планинските патишта со висока надморска височина, кои иако се појавуваат во најсложени услови, но сепак изгледаат прекрасно во ова неплодно прекрасно чудо на природата.

Индиска виза преку Интернет - Ладак -

Долините на Ладах

Ладах, колку и да изгледа неплоден однадвор, всушност е исполнет со живи долини лоцирани во неговото срце, претставувајќи убав поглед на комбинираната култура на Тибет и Ладах.

Занскарската долина е една од најубавите долини во регионот опкружена со снежните врвови на моќните Хималаи. Други познати долини во регионот ја вклучуваат долината Нубра која се наоѓа на северниот раб на земјата и ги дели своите граници со Ксинџијанг во Кина. долината Нубра е најпознат по своите велосипедски патувања кои минуваат низ највисоките премини во Ладах.

Провери за совети за деловните посетители кои пристигнуваат во Индија со деловна виза.

Индиска виза преку Интернет - Ладак -

Опуштени езера

Дел од највисоките локалитети Рамсар во светот, езерото Цо Морири или Планинското езеро кое се наоѓа на надморска височина од повеќе од 4000 метри, опкружено со мочуришта и живеалиште за птици преселници е едно од најубавите и највисоките езера сместени во Индија.

Езерото е под зачуваните резервати на мочуриштата Цо Морири и е едно од наведените локалитети Рамсар, ознака за мочуришта од меѓународно значење, во земјата. Иако не е пропустливо да се кампува покрај езерото, местото нуди божествена убавина и делува како син скапоцен камен кој ги придружува темните планини.

Зборувајќи за езерата, каква би била сликата на сафирните езера во регион покриен со суви правливи планини? Сигурно би изгледал не помалку од ситни накит што сјаат на чудна земја.

Езерото Пангонг Цо е најпознатото езеро во Ладах, а посетата на овој дел од Индија е нецелосна без да се види овој син скапоцен камен.. Езерото се случува да ги менува боите многу пати на ден со различни нијанси на сино до дури и црвено со неговите апсолутно бистри води. Колку и да изгледа примамливо, не се обидувајте да пливате на температури под нулата на езерото! Сценографијата од Пангонг Цо е нешто што сигурно не може да се види никаде на друго место.

Дури и замрзнатите езера во Ладах не се помалку по некоја убавина, па така патувањата се познати дури и во зимските месеци. Исто така, една од најпознатите долини за кампување во регионот е долината Марка која се смета за една од најдобрите долини за кампување.

Провери за Квалификуваност за индиска виза.

Индиска виза преку Интернет - Ладак -

Кардунг ла

Дејствувајќи како порта кон глечерот Сијачен, Преминот Хардунг Ла е највисоката моторна карта во светот со својот пат кон долината Нубра на другиот крај. Вљубениците во авантурите од целата земја патуваат сè до северните рамнини на Индија за конечно да стигнат до превојот за висока надморска височина. На крајот од патувањето ќе имате пусти низи на Занскар кои ве пречекуваат под кристално лазното небо.

Терминот Ла

Што е со терминот Ла прикачен при секое поминување во Ладах?

Ладах е познат и како земја на високи премини, со зборот Ла на локалниот јазик што значи планински премини. Повеќето планински премини во Ладах се надоврзуваат со терминот Ла. Значи, ова е всушност земјата Ла во Индија.

Во еден од премините кои не се именувани како Ла, се наоѓа местото наречено Магнетски рид, опкружено со падини што создаваат оптичка илузија, познато по своите магнетни својства. Затоа, немојте да се изненадите следниот пат ако видите возило паркирано овде кое му пркоси на законот на гравитацијата бидејќи се чини дека одговара на повиците на планините!

Провери за Итна индиска виза or Итна индиска виза.

Индиска виза преку Интернет - Ладак -

Култура на Ладах

Културата на Ладах е под силно влијание на Тибет и не е изненадување што истото се рефлектира во храната и фестивалите во овој регион, кој исто така се смета за центар на будизмот во земјата. За време на турнејата низ регионот, посетата на манастирите на голема надморска височина е нешто што не треба да се пропушти во секој случај бидејќи тие нудат најблизок поглед на традиционалните начини на живот на Ладак.

Животот на жителите на Ладах е сигурно во остар контраст од каде било на друго место, со едноставни кујни и начин на живот што се практикуваат со оглед на тешкиот терен.

Најстудениот дел на Индија и второто најстудено место на земјата, Драс, кој се наоѓа во областа Каргил во Ладах, е едно од најтешките населени места со температури капе ниски од минус 30 до 35 степени. Со оглед на екстремниот студ на планините, кујната Ладахи е претежно опкружена со варијации на тестенини, супи и главни зрна од регионот како јачмен и пченица.

Додека излив на туризам во областа доведе до појава на многу опции за храна од популарните северни рамнини на Индија, но кога патувате во оваа мистична земја, оригиналните вкусови на Занскар ќе воведат различни вкусови од Хималаите од овој очигледно сув регион на Индија.

Тука, супа од тестенини потекнува од Тибет и чајот од путер се најпознати во локалните продавници од регионот. И ако случајно го посетите местото за време на годишниот фестивал на манастирот Хемис, кој е еден од најславните фестивали во Ладах, тогаш навидум пустата земја ќе изгледа пошарена отколку што можеби сте биле сведоци на кое било друго место.

 


Граѓаните на многу земји, вклучително и Соединети Држави, Франција, Данска, Германија, Шпанија, Италија се подобни за Индија е-виза(Индиски виза онлајн). Можете да аплицирате за Индиска апликација за е-виза во Индија точно тука.

Доколку имате какви било сомнежи или ви треба помош за патување во Индија или Индија е-Виза, контактирајте Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.