• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска виза на пристигнување

Индиска виза на пристигнување е нова електронска виза што им овозможува на потенцијалните посетители да аплицираат само за виза без посета на индиската амбасада. Индиска туристичка виза, индиска деловна виза и индиска медицинска виза сега се достапни на Интернет.

Кога Владата на Индија само што започна да ја менува својата Виза политика воведе нова индиска виза (eVisa India) што ја нарече Електроника Индиска туристичка е-виза на пристигнување (еВиза Индија Турист) што им овозможи на граѓаните од многу малку земји да аплицираат за Индија Виза при Пристигнување преку Интернет, ако планираат да ја посетат земјата како туристи за разгледување и рекреација. Но, по целосен ремонт на политиката за индиски визи, Индија визата за пристигнување од 2015 година е проширена на посетителите кои доаѓаат во Индија заради деловно и медицинско лекување, како и на Индиска деловна е-виза Индиска медицинска е-виза. Оваа нова индиска виза за пристигнување или индиската е-виза, како што е поинаку познато, може да се аплицира преку Интернет, достапна е во многу повеќе земји и е најлесниот и најзгодниот начин за посета на Индија. Може да аплицирате за нова виза за пристигнување за Индија или Индиска е-виза преку Интернет токму тука, без да има потреба да ја посетите вашата локална индиска амбасада за да го добиете истото.

Индиска е-виза е целосно онлајн процес, со плаќање што се врши преку Интернет и прием на индиска е-Виза добиен по е-пошта.

 

Што би ве направило подобни за виза за нова Индија при пристигнување или индиска е-виза?

Индиска е-виза за пристигнување

Можете да ги исполнувате условите за виза за нова Индија при пристигнување или индиска е-виза ако:

 • Вие сте државјанин на која било од 180+ земји чии граѓани се подобни за индиска виза;
 • Ако целта на вашата посета не е работа или вработување, туку било “
  • Туризам,
  • Деловно поврзано, или
  • За медицински третман, и
 • Вие сте не планира да остане во Индија повеќе од 180 дена истовремено;
 • Enteringе влезете во земјата само преку одредени овластени пошти за проверка на имиграцијата кои вклучуваат 28 аеродроми и 5 пристаништа.

Постојат четири различни видови индиски е-визи или нова виза при пристигнување за Индија, кои се туристичка е-виза, деловна е-виза, медицинска е-виза и медицински придружник е-виза, а исто така треба да ги исполните условите услови специфични за видот на визата меѓу овие за кои аплицирате. Имајте на ум дека не ви е потребна оваа виза ако само планирате да останете на аеродромот за престој или трансфер.

 

Барања за виза за нова Индија при пристигнување или индиска е-виза:

Без оглед на видот на Нова Индија за пристигнување што го планирате, тука можете да ги најдете сите детали наведени од Владата на Индија

 • Електронска или скенирана копија од првата (биографска) страница на пасошот на посетителот, која мора да биде стандарден пасош, и кој мора да остане валиден најмалку 6 месеци од датумот на влез во Индија, во спротивно ќе треба да го обновите пасошот.
  • Исто така, треба да се осигурате дека вашиот Пасош има две празни страници, кои не би можеле да се видат на Интернет, но на граничните службеници на аеродромот ќе им бидат потребни двете празни страници за печат на влез / излез.
  • Индиски барања за е-виза за фотографии мора да се почитува.
 • Копија од неодамнешната посетителка слика во боја во пасош (само на лицето, и може да се земе со телефон)
 • Работен e-mail адреса
 • A дебитна картичка или кредитна картичка за плаќање на такси за апликација за индиска е-виза.
 • A билет за враќање или натаму надвор од Индија.
 • Потребно специфичен за видот на индиската е-виза аплицирате за

Аплицирање за виза за нова Индија при пристигнување или индиска е-виза:

Треба да аплицирате за нова виза при пристигнување за Индија или индиска е-виза барем 4-7 дена пред летот или датумот на влегување во земјата. Во повеќето случаи, не треба да траат повеќе од 4 дена за да се одобри вашата апликација за Visa, но во некои случаи може да трае и до 7 дена. Вие нема да добиете Виза за нова Индија при пристигнување на аеродромот бидејќи нема еквивалент на хартија за тоа, но ќе мора да аплицирате за тоа преку Интернет и да платите и за тоа преку Интернет. Откако вашата апликација за Нова виза при пристигнување за Индија или е-виза ќе биде одобрена, ќе ја добиете во мека копија и само треба да ја носите со себе на аеродромот таа мека копија или отпечаток од неа.

Заклучок за индиска виза за пристигнување

Ако ги исполнувате сите барања за индиска виза за пристигнување или индиска е-виза и ги исполнувате сите услови за подобност за истите, како и дека ги имате потребните документи специфични за видот на индиската виза за пристигнување или индиската е-виза за која аплицирате тогаш лесно би можеле да аплицирате за индиска виза чија Формулар за апликација за индиска е-виза е прилично едноставна и јасна. Вие не треба да најдете никакви потешкотии при аплицирање и добивање индиска виза. Ако, сепак, имате повеќе сомнежи во врска со постапката и ви треба каква било помош со истата или ви требаат какви било други појаснувања што треба Биро за помош на е-Виза Индија за поддршка и водство.

Ако барате и ви треба упатство за документација, Индиски барања за документи за е-виза детално го опфаќа ова

Ако сте патник за крстарење и планирате да дојдете преку морската рута, тогаш водство за Индиска виза преку Интернет (е-Виза Индија) за крстарење патниците се на располагање.