• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска туристичка виза за патници на крстаречки брод

За туристите кои сакаат да патуваат низ светот преку брод за крстарење, Индија станува популарна нова дестинација. Патувањето преку брод за крстарење ви овозможува да видите повеќе од оваа живописна земја отколку што можеле да видат на кој било друг начин. Со индиска е-виза Управа за имиграција во Индија го направи многу едноставен и лесен за патниците на крстарења да ја посетат Индија.

Бродовите за крстарење се погодни за семејството, можете да посетите повеќе дестинации и да се отпакувате само еднаш и да уживате во многу различни плажи на патот. Владата на Индија ја поедностави процедурата за имиграција за патниците со крстарење со обезбедување на Електронска агенција за патување или индиска е-виза. Можете да аплицирате за Формулар за апликација за индиски визи со пополнување на едноставен онлајн формулар.

Овластени пристаништа за индиска е-виза

Има 5 овластени поморски пристаништа за патници со крстарење кои поседуваат индиска е-виза. Бродот за крстарење мора да тргне од и да запира само на мешавина од следните пристаништа. Туристите на крстарења што застануваат на кое било поморско пристаниште што не е наведено подолу, ќе треба да аплицираат за традиционална хартиена виза за Индија. Ќе треба да поднесете документи по пошта и можеби ќе треба да ја посетите индиската амбасада / висока комисија.

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи
Погледнете на списокот за да бидете во тек со пристаништа за овластен влез во Туристичка виза.

Индиска виза за патнички крстарења

За повеќе од 2 постојки, задолжителна е туристичка виза за Индија за 1 година

Имајте на ум дека секое застанување ќе вклучува одобрение во пристаништето од персоналот на индиската граница за имиграција пред да влезете со индиска онлајн виза (eVisa India). Ако вашата маршрута вклучува крстарење со повеќе од 2 застанувања, тогаш во тој случај, 30 дена Туристичка е-виза за Индија (Виза со двоен влез) не е валидна и мора да аплицирате за 1 година (повеќе влезна) е-туристичка виза. Имајте на ум дека сите постојки мора да бидат одобрено влезно пристаниште со индиска е-виза. Контактирајте со вашата компанија за крстарење во врска со деталите околу постојките во Индија бидејќи тоа ќе ве спаси од многу проблеми и главоболки. Туристите кои сакаат да го посетат Индиецот преку крстарење и да застанат само на овластените поморски пристаништа наведени погоре, треба да аплицираат за Индиска виза Интернет (eVisa Индија).

Туристите имаат можност да резервираат India Visa Onlne пред да го резервираат својот слот за крстарење или откако ќе направат резервација за брод за крстарење. Секој патник на крстаречки брод ќе треба да примени индиска е-виза бидејќи нема достапна групна е-виза.

на потребни документи се:

 • Тековен пасош со валидност од 6 месеци од датумот на пристигнување
 • Фотографија или скенирање на лична биографска страница на пасошот. Информациите мора да бидат јасно видливи. Барања за индиска виза за пасош мора да бидат исполнети.
 • Пасошот мора да биде Обичен а не дипломатски или официјален пасош за бегалци.
 • Треба да обезбедите фотографија од вашето лице, како фотографија направена од вашиот мобилен телефон.
 • Вашата фотографија мора јасно да го прикажува вашето лице без никакви пречки Прочитајте за Барања за индиска виза за фотографии и ако сè уште имате проблеми со вашата фотографија, е-пошта ја вашата фотографија до нашиот персонал во службата за помош за визите во Индија и тие ќе го поправат фотографија за вас.
 • Начин на плаќање како дебитна или кредитна картичка (Mastercard, Visa), Union Pay, Paypal и така натаму.
 • Детали во врска со вашето патување, лични информации и детали за контакт во вашата земја.
 • Вие сте НЕ е потребно да ја посетите индиската амбасада или која било канцеларија на Владата на Индија.

Информации за биометриски податоци

Индискиот имиграциски орган фаќа биометриски информации од патници за крстарење секогаш кога ќе ја посетат Индија. Сепак, овој метод некако им одзема премногу долго за патниците на бродовите за крстарење, од кои можеби пропуштија да видат знаменитости како резултат на нивното стоење во редот. Индија инвестира во надградба на системот што собира биометриски податоци, така што тие ќе ги преместуваат патниците на крстарењата преку методот што е побрз и побрз и го суспендира биометриското собирање до новогодишната ноќ 2020 година.

Добивање на точни Индиска е-виза за брод за крстарење до Индија е едноставно и едноставно. Треба да се осигурате дека вашиот брод за крстарење ќе се закотви на овластено поморско пристаниште. Најбезбедно е да аплицирате 1 година Туристичка виза во Индија. 1-годишната туристичка виза за Индија е повеќекратна виза.

Туристичка виза за Индија за брод за крстарење: Важни информации за патниците

 • Патници на квалификувани земји треба да аплицираат преку Интернет една недела пред датумот на пристигнување.
 • Може да се добие само на обичен пасош.
 • Индиската е-виза од 1 година ви дава право на престој до 60 дена во Индија.
 • Електронската виза не може да се продолжи и не може да се врати.
 • Биометриските детали за поединецот се задолжително заробени при имиграција при пристигнувањето во Индија.
 • Еднаш издадена туристичка виза за пристигнување е не-кабриолет
 • Индиската е-виза не е валидна за посета на кантонот или заштитените / ограничените или армиските области
 • Валидноста на туристичката виза од 1 година е од датумот на издавање.
 • Валидноста на 30 дневна туристичка виза започнува од датумот на пристигнување, а не од датумот на издавање, за разлика од 1-годишната туристичка виза
 • Препорачливо е да аплицирате за 1-годишна туристичка виза наместо 30-дневна туристичка виза
 • Државјаните на земјите погодени од заразни болести треба да носат картон за вакцинација против жолта треска при пристигнувањето во Индија, во спротивно, ќе бидат изолирани 6 дена по пристигнувањето во Индија.
 • Needе треба да обезбедите скенирање или фотографија на вашето лице и почетна страница на пасошот

Проверете дали сте ги провериле подобност за вашата Индија е-виза.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Аплицирајте за индиска е-виза 4-7 дена пред вашиот лет.