• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Земји подобни за е-виза во Индија

Подобноста за е-виза во Индија е неопходна пред да аплицирате и да го добиете потребното овластување за влез во Индија.

Индиската е-виза моментално е достапна за граѓаните од скоро 175 земји. Ова значи дека не треба да аплицирате за редовна виза доколку имате намера да посетите за туризам, деловни или медицински посети. Можете едноставно да аплицирате онлајн и да го добиете потребното овластување за влез за да ја посетите Индија.

Некои корисни точки за е-виза се:

  • Туристичка е-виза за Индија може да се аплицира 30 дена, 1 година и 5 години - овие дозволуваат повеќе записи во календарска година
  • Бизнис е-виза за Индија Медицинска е-виза за Индија важат и по 1 година и дозволуваат повеќе записи
  • е-виза не може да се продолжи, не може да се конвертира
  • Од меѓународните патници не се бара да имаат доказ за резервација на хотел или билет за авион. Сепак, доказ за доволно пари за трошење за време на неговиот/нејзиниот престој во Индија е корисен.

Препорачливо е да аплицирате 7 дена пред датумот на пристигнување, особено за време на шпицот на сезоната (октомври - март). Не заборавајте да го земете предвид стандардното време на процесот на имиграција, кое трае 4 работни дена.

Граѓаните од следните земји имаат право да аплицираат за индиска е-виза:

Кликнете овде за да прочитате Потребни документи за индиска е-виза.


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.