• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска виза од Обединетото Кралство

Барања за индиска виза за британските граѓани

Аплицирајте за индиска виза од Обединетото Кралство

Индиска е-виза од Велика Британија

Подобност за индиска е-виза

 • Британските граѓани можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Велика Британија беше член на лансирање на програмата Индија е-виза
 • Британските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата е-виза во Индија

Други услови за е-виза

Процес за британските граѓани да ја пополнат апликацијата за е-виза во Индија

на Индиска виза за британски државјани (сопственик на пасош) е достапен во електронска апликација од 2014 година. Ова е онлајн Процес на аплицирање за индиски визи на кој не му се потребни никакви формалности засновани на хартија за да ги завршат британските жители. Овој процес е достапен на оваа веб-локација како што е официјално поддржано од страна на Владата на Индија под режимот eVisa India.

Индиската електронска виза е официјален документ со кој се дозволува влез и патување во Индија на британски жители и граѓани поради причините за туризам, туристичката индустрија, клинички посети, конференции, јога, курсеви, работилници, зделки и размена, хуманитарни напори и други деловни активности. авантурите на овој нов систем на Индиска е-виза.

Индиската виза од Обединетото Кралство може да се набави преку Интернет и апликантите можат да платат со користење Британски Британски фунта или која било од 135-те валути, вклучително и Debit/Credit/Paypal.

Индиската виза за британските граѓани може да се добие на едноставен и лесен начин. Процесот е едноставен како пополнување онлајн формулар за неколку минути, лесен за пополнување на начин на плаќање до крај Индиска форма за апликација за виза преку Интернет.

Откако ќе ја поднесете вашата апликација за индиска виза, ако нашиот персонал бара дополнителен доказ како копија од пасош или фотографија на лице, ќе ве побараме. Може да го сторите тоа како одговор на нашата е-пошта или да го поставите на некој иден датум. Нашиот Индиски виз-биро за помош може да ви помогне на 47 јазици. Можете да ни ги испратите вашите информации онлајн или преку е-пошта на [заштитена по е-пошта]. Владата на Индија сега дозволува eVisa India да се пополнува за британските граѓани за посети до 90 дена за повеќекратни записи во Индија.

Дали има потреба британските граѓани да ја посетат индиската амбасада во која било фаза?

Кога индиската виза од Обединетото Кралство се применува преку Интернет, во која било фаза нема потреба да се посети индиската амбасада или индискиот конзулат. Откако eVisa за Индија е примена по е-пошта, можете да отидете на Аеродромот.

можете не мора да ја посетуваат индиската амбасада за каква било потврда или печат на пасошот. Нема потреба да ја видите индиската амбасада.

Индиската виза онлајн е заведена во централниот компјутерски систем на Владата на Индија, Службениците за имиграција можат да пристапат до овие информации од кој било аеродром во светот. Вашето име и број на пасош и британската националност се запишани во компјутерскиот систем.

Британските граѓани се обврзани или да чуваат мека копија од е-поштата добиена на телефон/компјутер/таблет или печатена копија и да ја носат eVisa до аеродромот. Ете го без барање за печат за британските граѓани за електронската индиска виза онлајн (eVisa India) која се испраќа во е-пошта.

Дали од британските државјани се потребни курирски пасош / фотографија / документи до индиската амбасада?

Не, не ви треба курир каков било потребен или придружен документ за да добиете индиска е-виза. Британските граѓани можат или да ги испратат документите за докази или преку е-пошта како одговор на барањето на службеникот за имиграција или барањето на Владата на Индија во врска со вашата Апликација за индиски визи или поставете документи на оваа веб-локација во случај да е потребно да ја поддржите вашата апликација за виза за Индија. Врската за прикачување на документите потребни за Indian Visa Online (eVisa India) ќе биде испратена на адресата за е-пошта на апликантот дадена во моментот на поднесување на Indian Visa Online. Британските граѓани исто така може да е-пошта директно до Биро за помош за е-виза во Индија.

Каква помош и поддршка можат да добијат британските граѓани за пополнување на индиската виза преку Интернет (е-виза на Индија)?

Биро за помош на визи во Индија

1 од големите предности на аплицирањето Индиска виза на Интернет од оваа веб-страница за Владата на Индија Официјалната имиграциска виза е дека британските граѓани можат да ни ги достават придружните документи за вашата Апликација за индиски визи или преку е-пошта или прикачете на порталот. Дополнително, можете да испратите е-пошта на нашиот пријателски персонал за поддршка на клиенти за индиска виза кој било формат на датотека како JPG, TIF, PNG, JPEG, AI, SVG и многу повеќе заштедувајќи ви време и мака при конверзија или компресија на датотеки. Ова е идеално за клиенти кои не се технички такт бидејќи физичката посета на индиската амбасада може да резултира одбивање на апликацијата за индиска виза поради заматена лоша фотографија или копија од скенирање на пасош.

Во случај службениците за имиграција од Владата на Индија бараат дополнителни документи за поддршка на патувањето на британските граѓани во Индија, а потоа можете да кликнете на оваа врска за тоа што се Потребни документи за индиска виза. Можете да прочитате за барањата за основните документи овде - Барања за фотографија со индиска виза Барања за индиска виза за пасош. Можете да фотографирате страница од вашиот пасош и сопственото лице со вашиот мобилен телефон или камера и да ја испратите е-пошта за поддршка за корисници на Indian Visa или да поставите на оваа веб-локација.

Може ли да се пријавам за деловна посета на Индија со британски пасош?

Може да се аплицира за индиска виза од Обединетото Кралство деловни посети како и туристички медицински посета под Политика на индиската влада на eVisa India (Индија виза онлајн). Деловното патување во Индија од страна на британските граѓани може да биде поради која било од неколкуте причини како што е детално опишано во  Бизнис е-виза за Индија.

Колку трае одобрувањето на британската апликација?

Во вообичаените околности, британските граѓани кои го пополниле Формуларот за апликација за индиска виза преку Интернет и правилно ги следеле упатствата и го споменале своето име, презиме, датумот на раѓање без несовпаѓање и исто така дале дополнителни документи за поддршка, како што е скенирање на британски пасош копирајте и фотографија од лице или визит-картичка во случај на индиска деловна виза или писмо од болницата во случај на Медицинска е-виза за Индија може да ја добие одлуката за апликацијата за индиска виза за 3-4 работни дена. Меѓутоа, во други случаи, може да потрае до 7 работни дена во зависност од точноста на податоците во Апликација за индиски визи или државни празници закажани во Индија за време на апликацијата или напорната сезона на празници.

Кои капацитети можат да ги уживаат британските граѓани во врска со индиската е-виза?

Предностите на индиската Виза Интернет добиени по електронски пат (eVisa India) се како што следува:

 • Во зависност од видот на аплицирана виза за британските граѓани, граѓаните имаат право да добијат Индија виза преку Интернет до 5 години во валидност.
 • Може да се користи индиска виза за британски државјани влегуваат во Индија повеќе пати
 • Британските граѓани можат да користат eVisa India (Indian Visa Online) за 90-дневен континуиран и непрекинат влез во Индија.
 • India Visa Online важи на 29 аеродроми и 5 пристаништа за повеќе од копнени контролни пунктови за патници.
 • Оваа Индија виза преку Интернет дозволува премин во сите држави и територијата на Унијата на Индија.
 • Индиската виза преку Интернет може да се користи за туризам, медицинска и деловна посета на британски граѓани

Кои се ограничувањата во врска со индиската е-виза за британските граѓани?

Постојат неколку ограничувања на Indian Visa Online (eVisa India) кои се: Британските граѓани не можат да се занимаваат со новинарство, снимање филм, универзитетска диплома во Индија или долгорочна платена работа на eVisa India (India Visa Online). Дополнително, India Visa Online (eVisa India) не обезбедува привилегија за посета на воени или кантонски области - потребна е посебна дозвола од Владата на Индија за посета на овие заштитени локации.

За што треба да бидат свесни британските граѓани ако доаѓаат во Индија преку е-виза?

Пристигнување на индиска е-виза

Насоките дадени на оваа веб-локација за индиската виза онлајн (eVisa India) се доволни за британските граѓани, но дополнителните насоки и совети ќе бидат корисни за да се избегне срам од одбивање или одбивање влез во Индија. Индиска деловна виза и Деловен посетител кој пристигнува со индиска деловна виза имајте корисни упатства за да ве подготват за успешен исход за вашата деловна посета на Индија.

Обидете се да не претерате: Треба да знаете дека мора да ги почитувате законите на нацијата и да избегнувате да останете. Во Индија има казна од 300 долари за надминување на 90 дена. Исто така, дури 500 долари казна за повеќе од 2 години. Индиската влада исто така може да направи легитимен чекор за изрекување казна.
Вие исто така може да влијаете на вашата репутација за идно патување и да го отежнете добивањето виза за различни нации преку продолжување на престојот во Индија.

Земете отпечаток на индиската виза испратена по е-пошта: Иако не е потребно да имате хартиен дупликат за eVisa (Индија виза преку Интернет) за британски граѓани, тоа е посигурно со тоа што вашиот мобилен телефон со потврда за е-пошта може да биде оштетен или батеријата може да бидете исцрпени и нема да можете да дадете доказ за добивање на електронска индиска виза (eVisa India). Отпечатокот од хартија трае како помошна верификација.

Погрижете се патниот документ да има 2 празни страници: Владата на Индија никогаш не им приоѓа на британските граѓани за печат за виза на вашиот физички пасош и секогаш бара скенирање копија од страницата со биодатоци на пасошот за време на процесот на апликација eVisa India (Индиска виза онлајн), така што не знаеме за бројот на јасни страници во вашиот пасош. Мора да имате 2 празни или празни страници за да можат службениците за имиграција на Индискиот Оддел за имиграција да додадат печат и да остават печат на вашата идентификација на аеродромот.

Легитимност од половина година за виза: Вашиот документ за идентификација на патниот документ, кој во повеќето случаи е обичен пасош, мора да биде легитимен за половина година од денот на апликацијата на апликацијата за индиска виза.

Ве молиме опишете го процесот на аплицирање за индиска виза за британски државјани?

Постојат неколку видови индиска виза, во зависност од државјанството на посетителот. Британските граѓани треба да ги завршат следниве едноставни чекори за стекнување индиска виза:

 • Чекор 1: Пополнете го лесното и едноставното Формулар за апликација за индиски визи, (Проценето време да се заврши е 3 минути за повеќето апликанти).
 • Чекор 2: Плати во 1 од 137 валути користејќи многу различни практични начини на плаќање преку Интернет.
 • Чекор 3: Обезбедете дополнителни информации, доколку тоа го побара Владата на Индија, ќе ви испратиме по е-пошта доколку се побараат дополнителни детали од вас.
 • Чекор 4: Земете одобрена електронска индиска виза Он-лајн (eVisa India) по е-пошта.
 • Чекор 5: Можеш одете на кој било британски или странски аеродром.
Забелешка:
 • За време на овој процес, не мора да ја посетувате амбасадата на Индија.
 • Не ви треба печат на пасошот.
 • Индиската електронска виза е заведена во компјутерскиот систем до кој службениците за имиграција можат да пристапат од кој било аеродром во светот.
 • Треба да почекате за нашата е-пошта пред да заминете на аеродромот се додека не ви испратиме електронски одобрена виза за Индија (eVisa India).

Што можат да направат британските граѓани откако ќе добијат одобрена индиска виза преку е-пошта (eVisa India)?

Доколку електронската виза за Индија (eVisa India) е одобрена од службениците за имиграција од Владата на Индија канцеларија, тогаш тоа ќе биде известено со безбедна е-пошта. Ќе најдете PDF прилог кој можете да го носите до аеродромот, алтернативно можете да земете хартиен отпечаток од електронската е-пошта Индиска виза на Интернет (eVisa Индија).

Можете да отидете на аеродромот или во Велика Британија или на кој било крајбрежен аеродром и да ја посетите Индија. Во ниту една фаза не ви треба печат на пасошот за Виза ниту има потреба да ја посетите индиската амбасада или индискиот конзулат.

Како изгледа е-виза за Индија за граѓаните на Велика Британија?

Индиска еВиза

Дали е потребна индиска виза за британските граѓани ако доаѓаат со крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат британските граѓани

 • Таџ Махал, Агра
 • Езерото Пангонг, Ладак
 • Долина на цвеќето, Наинитал
 • Форт isаисалмер, isајзалмер
 • Урнатините на Хампи, Карнатака
 • Гати кај Варанаси, Утар Прадеш
 • Задни води, Керала
 • Стара Гоа, Гоа
 • Палатата Умаид Баван, odодпур
 • Јама Масџид, Делхи
 • Храмот Акшардам, Делхи

Висока комисија на Обединетото Кралство во Newу Делхи

Адреса

Шантипат Чанакиапури 110021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-2419-2100

Факс

+ 91-11-2419-2491