• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска виза од Канада

Барања за индиска виза за канадски граѓани

Аплицирајте за индиска виза од Канада

Индиска е-виза од Канада

Подобност за индиска е-виза

 • Канадските граѓани можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Канада беше член на лансирање на програмата Индија е-виза
 • Канадските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата е-виза во Индија

Други услови за е-виза

Процес за канадските граѓани да ја пополнат апликацијата за е-виза во Индија

на Индиска виза за канадски граѓани (сопственик на пасош) е достапен во електронска апликација од 2014 година. Ова е онлајн Процес на аплицирање за индиски визи на кој не му се потребни никакви формалности засновани на хартија за да ги завршат канадските жители. Овој процес е достапен на оваа веб-локација како што е официјално поддржано од страна на Владата на Индија под режимот eVisa India.

Индиската електронска виза е официјален документ со кој се дозволува влез и патување во Индија на канадски жители и граѓани од причини за туризам, туристичка индустрија, клинички посети, конференции, јога, курсеви, работилници, зделки и размена, хуманитарни напори и други деловни активности. авантури на овој нов систем на Индиска е-виза.

Индиската виза од Канада може да се набави преку Интернет и апликантите можат да платат со користење евра или која било од 135-те валути, вклучително и Debit/Credit/Paypal.

Индиската виза за канадски граѓани може да се добие на едноставен и лесен начин. Процесот е едноставен како пополнување онлајн формулар за неколку минути, лесен за пополнување на начин на плаќање до крај Индиска форма за апликација за виза преку Интернет.

Откако ќе ја поднесете вашата апликација за индиска виза, ако нашиот персонал бара дополнителен доказ како копија од пасош или фотографија на лице, ќе ве побараме. Може да го сторите тоа како одговор на нашата е-пошта или да го поставите на некој иден датум. Нашиот Индиски виз-биро за помош може да ви помогне на 47 јазици. Можете да ни ги испратите вашите информации онлајн или преку е-пошта на [заштитена по е-пошта]. Владата на Индија сега дозволува eVisa India да се пополни за канадски граѓани за посети до 90 дена за повеќекратни записи во Индија.

1. Примени индиска виза

2. Добијте е-виза по е-пошта

3. Влезете во Индија

Дали има обврска канадските граѓани да ја посетат индиската амбасада во која било фаза?

Кога индиската виза од Канада се применува преку Интернет, во која било фаза нема потреба да се посети индиската амбасада или индискиот конзулат. Откако eVisa за Индија е примена по е-пошта, можете да отидете на Аеродромот.

можете не мора да ја посетуваат индиската амбасада за каква било потврда или печат на пасошот. Нема потреба да ја видите индиската амбасада.

Индиската виза онлајн е заведена во централниот компјутерски систем на Владата на Индија, Службениците за имиграција можат да пристапат до овие информации од кој било аеродром во светот. Вашето име и број на пасош и канадската националност се евидентирани во компјутерскиот систем.

Од канадските граѓани се бара или да чуваат мека копија од е-поштата добиена на телефон/компјутер/таблет или печатена копија и да ја носат eVisa до аеродромот. Ете го без барање за печат за канадски граѓани за електронската индиска виза онлајн (eVisa India) која се испраќа во е-пошта.

Дали од канадските граѓани се бара курирски пасош / фотографија / документи до индиската амбасада?

Не, не ви треба курир каков било потребен или придружен документ за да добиете индиска е-виза. Канадските граѓани можат или да ги испратат документите за докази или преку е-пошта како одговор на барањето на службеникот за имиграција или барањето на Владата на Индија во врска со вашиот Апликација за индиски визи или поставете документи на оваа веб-локација во случај да е потребно да ја поддржите вашата апликација за виза за Индија. Врската за прикачување на документите потребни за Indian Visa Online (eVisa India) ќе биде испратена на адресата за е-пошта на апликантот дадена во моментот на поднесување на Indian Visa Online. Канадските граѓани исто така можат да е-пошта директно до Биро за помош за е-виза во Индија.

Каква помош и поддршка можат да добијат канадските граѓани за пополнување на индиската виза преку Интернет (е-виза на Индија)?

Биро за помош на визи во Индија

1 од големите предности на аплицирањето Индиска виза на Интернет од оваа веб-страница за Владата на Индија Официјалната имиграциска виза е дека канадските граѓани можат да ни ги достават придружните документи за вашата Апликација за индиски визи или преку е-пошта или прикачете на порталот. Дополнително, можете да испратите е-пошта на нашиот пријателски персонал за поддршка на клиенти за индиска виза кој било формат на датотека како JPG, TIF, PNG, JPEG, AI, SVG и многу повеќе заштедувајќи ви време и мака при конверзија или компресија на датотеки. Ова е идеално за клиенти кои не се технички такт бидејќи физичката посета на индиската амбасада може да резултира одбивање на апликацијата за индиска виза поради заматена лоша фотографија или копија од скенирање на пасош.

Во случај службениците за имиграција од Владата на Индија бараат дополнителни документи за поддршка на патувањето на канадските граѓани во Индија, а потоа можете да кликнете на оваа врска за тоа кои се Потребни документи за индиска виза. Можете да прочитате за барањата за основните документи овде - Барања за фотографија со индиска виза Барања за индиска виза за пасош. Можете да фотографирате страница од вашиот пасош и сопственото лице со вашиот мобилен телефон или камера и да ја испратите е-пошта за поддршка за корисници на Indian Visa или да поставите на оваа веб-локација.

Може ли да се пријавам за деловна посета на Индија со канадски пасош?

Може да се аплицира за индиска виза од Канада деловни посети како и туристички медицински посета под Политика на индиската влада на eVisa India (Индија виза онлајн). Деловното патување во Индија од страна на канадски граѓани може да биде поради која било од неколкуте причини како што е детално опишано во  Бизнис е-виза за Индија.

Колку трае одобрувањето на канадската апликација?

Во вообичаените околности, канадските граѓани кои го пополниле формуларот за апликација за индиска виза преку Интернет и правилно ги следеле упатствата и го споменале своето име, презиме, датумот на раѓање без несовпаѓање и исто така дале дополнителни документи за апликација како скенирање на канадски пасош копирајте и фотографија од лице или визит-картичка во случај на индиска деловна виза или писмо од болницата во случај на Медицинска е-виза за Индија може да ја добие одлуката за апликацијата за индиска виза за 3-4 работни дена. Меѓутоа, во други случаи, може да потрае до 7 работни дена во зависност од точноста на податоците во Апликација за индиски визи или државни празници закажани во Индија за време на апликацијата или напорната сезона на празници.

Кои објекти можат да уживаат во врска со индиската е-виза од страна на канадските граѓани?

Биро за помош на визи во Индија

Предностите на индиската Виза Интернет добиени по електронски пат (eVisa India) се како што следува:

 • Во зависност од видот на аплицирана виза за канадските граѓани, граѓаните имаат право да добијат Индија виза преку Интернет до 5 години во валидност.
 • Може да се користи индиска виза за канадски граѓани влегуваат во Индија повеќе пати
 • Канадските граѓани можат да користат eVisa India (индиска виза преку Интернет) за 180 дневно континуирано и непречено влегување во Индија (ова е особено за неколку националности како канадски и американски граѓани, за други националности максималното времетраење на постојан престој во Индија е ограничено на 90 дена) .
 • India Visa Online важи на 28 аеродроми и 5 пристаништа за повеќе од копнени контролни пунктови за патници.
 • Оваа Индија виза преку Интернет дозволува премин во сите држави и територијата на Унијата на Индија.
 • Индиската виза преку Интернет може да се користи за туризам, медицинска и деловна посета на канадски граѓани

Кои се ограничувањата во врска со индиската е-виза за канадските граѓани?

Постојат неколку ограничувања на Indian Visa Online (eVisa India) кои се: Канадските граѓани не можат да се занимаваат со новинарство, снимање филм, универзитетска диплома во Индија или долгорочна платена работа на eVisa India (India Visa Online). Дополнително, India Visa Online (eVisa India) не обезбедува привилегија за посета на воени или кантонски области - потребна е посебна дозвола од Владата на Индија за посета на овие заштитени локации.

За што треба да бидат свесни канадските граѓани доколку доаѓаат во Индија преку е-виза?

Пристигнување на индиска е-виза

Упатствата дадени на оваа веб-локација за индиската виза онлајн (eVisa India) се доволни за канадските граѓани, но дополнителните насоки и совети ќе бидат корисни за да се избегне срам од одбивање или одбивање влез во Индија. Индиска деловна виза и Деловен посетител кој пристигнува со индиска деловна виза имајте корисни упатства за да ве подготват за успешен исход за вашата деловна посета на Индија.

Обидете се да не претерате: Треба да знаете дека мора да ги почитувате законите на нацијата и да избегнувате да останете. Во Индија има казна од 300 долари за надминување на 90 дена. Исто така, дури 500 долари казна за повеќе од 2 години. Индиската влада исто така може да направи легитимен чекор за изрекување казна.
Вие исто така може да влијаете на вашата репутација за идно патување и да го отежнете добивањето виза за различни нации преку продолжување на престојот во Индија.

Земете отпечаток на индиската виза испратена по е-пошта: Иако не е потребно да имате дупликат во хартија на eVisa (Индија виза преку Интернет) за канадски граѓани, посигурно е да го сторите тоа со образложение дека вашиот мобилен телефон со потврда за е-пошта може да биде оштетен или батеријата може да бидете исцрпени и нема да можете да дадете доказ за добивање на електронска индиска виза (eVisa India). Отпечатокот од хартија трае како помошна верификација.

Погрижете се патниот документ да има 2 празни страници: Владата на Индија никогаш не им приоѓа на канадските граѓани за печат за виза на вашиот физички пасош и секогаш бара скенирање копија од страницата со биодатоци на пасошот за време на процесот на апликација eVisa India (Индиска виза онлајн), така што не знаеме за бројот на јасни страници во вашиот пасош. Мора да имате 2 празни или празни страници за да можат службениците за имиграција на Индискиот Оддел за имиграција да додадат печат и да остават печат на вашата идентификација на аеродромот.

Легитимност од половина година за виза: Вашиот документ за идентификација на патниот документ, кој во повеќето случаи е обичен пасош, мора да биде легитимен за половина година од денот на апликацијата на апликацијата за индиска виза.

Ве молиме опишете го процесот на аплицирање за индиска виза за канадски граѓани?

Постојат неколку видови индиска виза, во зависност од државјанството на посетителот. Канадските граѓани треба да ги завршат следниве едноставни чекори за стекнување индиска виза:

 • Чекор 1: Пополнете го лесното и едноставното Формулар за апликација за индиски визи, (Проценето време да се заврши е 3 минути за повеќето апликанти).
 • Чекор 2: Плати во 1 од 137 валути користејќи многу различни практични начини на плаќање преку Интернет.
 • Чекор 3: Обезбедете дополнителни информации, доколку тоа го побара Владата на Индија, ќе ви испратиме по е-пошта доколку се побараат дополнителни детали од вас.
 • Чекор 4: Земете одобрена електронска индиска виза Он-лајн (eVisa India) по е-пошта.
 • Чекор 5: Можеш одете на кој било канадски или странски аеродром.
Забелешка:
 • За време на овој процес, не мора да ја посетувате амбасадата на Индија.
 • Не ви треба печат на пасошот.
 • Индиската електронска виза е заведена во компјутерскиот систем до кој службениците за имиграција можат да пристапат од кој било аеродром во светот.
 • Треба да почекате за нашата е-пошта пред да заминете на аеродромот се додека не ви испратиме електронски одобрена виза за Индија (eVisa India).

Што можат да направат канадските граѓани откако ќе добијат одобрена индиска виза преку е-пошта (eVisa India)?

Доколку електронската виза за Индија (eVisa India) е одобрена од службениците за имиграција од Владата на Индија канцеларија, тогаш тоа ќе биде известено со безбедна е-пошта. Ќе најдете PDF прилог кој можете да го носите до аеродромот, алтернативно можете да земете хартиен отпечаток од електронската е-пошта Индиска виза на Интернет (eVisa Индија).

Можете да отидете на аеродромот или во Канада или на кој било крајбрежен аеродром и да ја посетите Индија. Во ниту една фаза не ви треба печат на пасошот за Виза ниту има потреба да ја посетите индиската амбасада или индискиот конзулат.

Како изгледа е-виза за Индија за граѓаните на Канада?

Дали е потребна индиска виза за канадски граѓани ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат канадските граѓани

 • Национален парк Рантамбор, Саваи Мадхопур
 • Мунар Хилс, Идуки
 • Кодаиканалско езеро, Кодаиканал
 • Форт Jaаигар, ipајпур
 • Дарамшала, Кангра
 • Национален парк Гир, Јунагар
 • Тврдина Туглакабад, Делхи
 • Храмови Бишнупур, Банкара
 • Шалимар Баг, mаму и Кашмир
 • Храмот Какатија, Варангал
 • Срирангапатна, Мандја

Амбасада на Канада во Newу Делхи

Адреса

7/8 Шантипат, Чанакјапури 110 021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-4178-2000

Факс

+ 91-11-4178-2023