• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Аеродроми и поморски пристаништа за индиска виза

Иако можете да ја напуштите Индија со 4 различни начини на патување, т.е. со воздух, со крстарење, со воз или со автобус, само 2 режими на влез важат кога влегувате во земјата на е-виза за Индија (Индија виза онлајн) со воздух и со крстаречки брод.

Според правилата на индиската имиграција за е-виза во Индија или електронска виза за Индија, мора да влезете во Индија или по воздушен пат или со крстарење на назначените аеродроми и пристаништа доколку аплицирате за Туристичка е-виза за Индија or Бизнис е-виза за Индија or Медицинска е-виза за Индија.

Доколку имате повеќекратна влезна е-виза, тогаш ви е дозволено да доаѓате преку различни аеродроми или пристаништа при следни посети.

Списокот на овластени аеродроми и поморски пристаништа ќе се ревидира на секои неколку месеци, затоа продолжете да ја проверувате оваа листа на оваа веб-локација и да ја обележувате. Според одлуката на Индиската управа за имиграција, оваа листа ќе биде ревидирана и ќе се додадат повеќе аеродроми и поморски пристаништа во наредните месеци.

Носителите на електронски визи кои пристигнуваат во Индија треба да влезат во земјата преку назначените 28 меѓународни аеродроми. Сепак, можете да излезете од која било од овластените пошти за проверка на имиграцијата (ICP) во Индија, што може да биде по воздушен, поморски, железнички или патен правец.

Подолу се назначени 30 аеродроми и 5 пристаништа за индиска е-виза

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа (Даболим)
 • Гоа (Мопа)
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам

Или овие назначени пристаништа:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

Ако сте носител на е-виза, мора да влезете преку 1 од горенаведените меѓународни аеродроми или поморски пристаништа. Ако планирате да дојдете со кој било друг пристаниште за влез, ќе треба да аплицирате за редовна виза во најблиската индиска амбасада или индиска висока комисија.

Кликнете тука за да ја видите комплетната листа на овластени излезни пунктови за аеродром, пристаниште и имиграција кои се дозволени за Индиска е-виза (Индија виза преку Интернет).

Кликнете овде за да дознаете повеќе Индиски барања за документи за е-виза.


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.