• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиски поенти и правила за излез од е-виза

Според правилата на индиската агенција за имиграција за индиска е-виза или електронска индиска виза, во моментов имате дозвола да ја напуштите Индија со е-виза со воздух, со воз, со автобус или со крстарење, ако сте се пријавиле за Туристичка е-виза за Индија or Бизнис е-виза за Индија or Медицинска е-виза за Индија. Можете да излезете од Индија преку 1 од следниве споменати подолу аеродром или пристаниште.

Ако имате повеќекратна влезна виза, тогаш ви е дозволено да излезете преку различни аеродроми или пристаништа. Не мора да заминувате преку истата точка на излез или влез за следните посети.

Списокот на аеродроми и пристаништа ќе се ревидира на секои неколку месеци, затоа продолжете да ја проверувате оваа листа на оваа веб-страница и да ја обележите.

Овој список ќе биде ревидиран и ќе бидат додадени повеќе аеродроми и пристаништа во наредните месеци, диктирани од Индискиот имиграциски орган.

Подолу се овластени контролни точки за имиграција (ICP) за излез од Индија. (34 аеродроми, копнени контролни точки за имиграција, 31 морски пристаништа, 5 контролни точки на железница). Влезот во Индија со електронска виза за Индија (индиска е-виза) сè уште е дозволен со само 2 транспортни средства - аеродром или преку брод за крстарење.

Излезни точки

Назначени аеродроми за излез

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Сринагар
 • Сурат 
 • Тиручирапали
 • Тирупати
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Vijayawada
 • Вишахапатнам

Назначени пристаништа за излез

 • Аланг
 • Беди Bunder
 • Бахнагар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Cochin
 • Cuddalore
 • Kakinada
 • Кандла
 • Калкута
 • Мандви
 • Пристаништето во Мормаго
 • Пристаниште Мумбаи
 • Нагапатин
 • Нахава Шева
 • Парадеп
 • Porbandar
 • Порт Блер
 • Tuticorin
 • Вишакапатнам
 • Нов мангалор
 • Визињам
 • Островот Агати и Миникој Лакшдвип УТ
 • Валарпадам
 • Mundra
 • Кришнапамат
 • Ubубри
 • Панду
 • Nagaon
 • Karimganj
 • Катупали

Контролни точки за имиграција на земјиште

 • Патот Атари
 • Ахаура
 • Банабаса
 • Чанбрабанда
 • Далу
 • Дауки
 • Далаигат
 • Гаурифанта
 • Гојаданга
 • Харидаспор
 • Хили
 • Igaаигаон
 • Ogогбани
 • Каилашахар
 • Каримганг
 • Куаул
 • Лалголагат
 • Махадипур
 • Манкачар
 • Море
 • Мухуригат
 • Радикапур
 • Рагна
 • Ранигун
 • Раксаул
 • Рупаидиха
 • Сабајле
 • Сонули
 • Шримантапур
 • Сутарканди
 • Фулбари
 • Каварпучија
 • Зоринпури
 • Зокавтар

Точки за проверка на имиграцијата во железницата

 • Пост за проверка на железницата во Мунабао
 • Атари железничка проверка
 • Геде железнички и пост за проверка на патиштата
 • Проверка на станицата за железнички Харидаспур
 • Railелезнички контролен станица Читпур

Кликнете тука за да ја видите комплетната листа на овластен влез на аеродром и пристаниште кои се дозволени на индиска е-виза (Индија виза преку Интернет).

Кликнете овде за да дознаете повеќе Индиски барања за документи за е-виза.


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.