• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Причини за одбивање на е-виза во Индија и корисни совети за да ги избегнете


Оваа статија ќе ви помогне да избегнете неуспешен исход за вашата индиска апликација за е-виза за да можете да аплицирате со доверба и вашето патување во Индија да биде без проблеми. Ако ги следите чекорите наведени подолу, тогаш веројатноста за одбивање за вашата онлајн апликација за индиска виза ќе се минимизира. Можете да аплицирате за Апликација за индиски визи овде.

Разберете ги барањата за индиска е-виза или (индиска виза преку Интернет)

Видови индиска виза

Важно е прво да ги разбереме основните барања за индиската е-виза пред да научиме за вообичаените причини за одбивање и совети како да ги избегнеме. Иако барањата се прилично едноставни, мал процент од апликациите за индиска виза онлајн сè уште се одбиваат.

Основни барања за индиска е-виза се:

 1. Пасошот треба да биде обичен пасош (кој не е службен пасош или дипломатски пасош или пасош за бегалци или патни исправи од кој било друг вид) кој важи 6 месеци во моментот на влегувањето.
 2. Needе ви треба валиден начин на плаќање (како дебитна или кредитна картичка или PayPal) и валидна лична карта за е-пошта
 3. Не смеете да имате криминална историја. Можете да прочитате за Политика за визи на Индија тука.

Можете да прочитате повеќе за Потребни документи за индиска виза овде.

Еве ги најдобрите 17 Причини за одбивање на е-виза во Индија и совети за да ги избегнете

 1. Криење на криминална позадина: Криење на вашата криминална историја, колку и да е мала во вашата апликација за индиска е-виза. Ако се обидете да го скриете овој факт од Индискиот орган за имиграција во вашата онлајн апликација за виза за Индија, вашата апликација најверојатно ќе биде одбиена.

 2. Не дава целосно име: Ова е вообичаена грешка и лесно може да се избегне, но за жал е главна причина за огромен број индиски отфрлања на е-визи. Мора да го наведете вашето име, презиме и вашето средно име, ако имате 1. Не користете иницијали или прескокнувајте средни имиња. Пример Тони Р Бејкер или Тони Бејкер наместо Тони Рос Бејкер како што е прикажано во пасошот.

 3. Повеќекратна / излишна апликација: Ова е една од најчестите причини за одбивање индиска е-виза. Ова значи дека претходно сте аплицирале за е-виза која е сè уште активна и валидна. Пример: Можеби сте аплицирале во минатото за Бизнис е-виза за Индија кој важи 1 година и дозволува повеќекратни записи. Или можеби веќе имате 1 година или 5 години Туристичка е-виза за Индија тоа е сè уште валидно, но сте ја изгубиле е-поштата или сте ја испечатиле. Во овие сценарија, ако повторно аплицирате за индиска е-виза, тогаш најверојатно ќе биде одбиена бидејќи во дадено време ви е дозволена само 1 India Visa Online.

 4. Пакистанско потекло: Ако сте спомнале какви било врски со Пакистан во однос на вашите родители, баби и дедовци, брачен другар или ако сте родени во Пакистан. Во овој случај, вашата индиска е-виза апликација најверојатно нема да биде одобрена и треба да аплицирате за редовна или традиционална индиска виза со посета на најблиската индиска амбасада или индиска висока комисија.

  Треба да отидете во индиската амбасада и да аплицирате за редовна хартиена виза со започнување на процесот овде.

 5. Погрешен тип на е-виза: Кога постои несовпаѓање помеѓу вашата главна намера да ја посетите Индија и видот на индиската е-виза за која аплицирате. На пример, вашата главна причина да ја посетите Индија е од деловна или комерцијална природа, но аплицирате за туристичка виза. Вашата наведена намера мора да одговара на видот на визата.

  Дознајте за видовите индиски е-визи достапни овде.

 6. Пасошот истекува наскоро: Пасошот не важи 6 месеци за време на влегувањето.

 7. Не обичен пасош: Бегалските, дипломатските и службените пасоши не се подобни за индиска е-виза. Не можете да аплицирате за индиска виза преку Интернет дури и ако припаѓате на подобна земја за индиска е-виза. Ако треба да аплицирате за еВиза за Индија, тогаш мора да патувате со обичен пасош. За сите други видови пасоши, треба да аплицирате за традиционална или редовна виза преку индиската имиграција во најблискиот индиски конзулат или амбасада.

 8. Недоволно средства: Индискиот орган за имиграција може да побара од вас да докажете дека имате доволно средства за да го поддржите вашиот престој во Индија. Неуспехот да се обезбедат овие информации може да резултира со отфрлање на индиската е-виза.

 9. Заматена фотографија на лице: Фотографијата на лицето што се очекува да ја дадете мора јасно да го покажува вашето лице од врвот на главата до брадата, треба да скрие кој било дел од лицето или да биде заматен. Не користете ја повторно фотографијата во пасошот.
  Фотографија со индиска виза

  Прочитајте повеќе за Барања за индиска виза за фотографии.

 10. Нејасно скенирање на пасошот: Личната страница на пасошот која ги содржи датумот на раѓање, име и број на пасош, датумот на издавање на пасошот и датумот на истекување на пасошот мора да биде јасна. Исто така, уверете се дека 2-те линии на дното на пасошот наречени MRZ (Магнетна читлива зона) не се исечени во копијата за скенирање на пасошот или фотографијата направена од телефонот.

  Скенирање за пасош за индиска виза

  Прочитајте повеќе за Барања за индиска виза за пасош.

 11. Несовпаѓање на информациите: Покрај тоа што не го наведете вашето име точно како што е споменато во вашиот пасош, ако направите грешка во 1 од полињата за пасош на апликацијата за индиска е-виза, тогаш вашата апликација може да биде одбиена. Затоа, внимавајте кога пополнувате важни полиња како број на пасош, датум на раѓање, место на раѓање, земја на пасош итн.

 12. Погрешно упатување од матичната земја: Индиската апликација за е-виза бара референца или контакт од вашата земја на пасош или матична земја. Ова е потребно во случај на итност. Ако сте австралиски државјанин кои живеете во Дубаи или Сингапур во последните неколку години и имате намера да ја посетите Индија, сепак треба да обезбедите референца од Австралија, а не од Дубаи или Сингапур. Референца може да биде 1 од вашето семејство или пријатели.

 13. Изгубен стар пасош: Аплициравте за нова виза за Индија и го изгубивте стариот пасош. Ако аплицирате за индиска е-виза затоа што го изгубивте стариот пасош, од вас ќе биде побарано да доставите извештај за изгубен пасош за полицијата.

 14. Погрешна е-медицинска виза: Вие сте во медицинска посета на Индија и аплицирате за виза за медицински придружник. Пациентот треба да аплицира за медицинска виза и 2 пријатели или семејство може да го придружува пациентот со медицинска виза на медицинска придружба виза за Индија.

  Прочитајте за Медицинска е-виза за Индија Медицинска придружник е-Виза за Индија овде.

 15. Недостасува писмо од болницата за е-медицинска виза . Потребно е јасно писмо на болничката буква од болницата за третман / постапка / хирургија за пациентот кој аплицира за е-медицинска виза.

 16. Недостасуваат барања за виза за е-бизнис: Онлајн деловна виза за Индија бара информации (вклучително и адреса на веб-страница) за двете компании, странската компанија на апликантот, како и индиската компанија што се посетува.

  Прочитајте повеќе за барањата за виза во eBusiness во Индија.

 17. Недостасува визит-карта: Индиската апликација за е-виза за бизнис бара или визит-картичка или во најмала рака, потпис на е-пошта што го покажува името на компанијата, ознаката, адресата на е-пошта и телефонскиот број. Некои апликанти ненамерно даваат фотокопија од дебитна картичка Visa/Mastercard, но тоа е неточно.

Ја примивте индиската е-виза, но сепак може да ви биде забранет влез

Ако сте ја добиле вашата е-виза за Индија со Доделен статус, дури и тогаш постои можност да бидете спречени да патувате и да ви биде одбиен влез во Индија. Некои од причините вклучуваат:

 • Издадената индиска е-виза од Индискиот орган за имиграција не одговара на деталите на вашиот пасош.
 • Немате 2 празни или празни страници во пасошот потребни за печат на аеродромот. Забележете дека не ви треба печат во индискиот конзулат или индиската амбасада.

Конечни забелешки за индиската е-виза

u За да избегнете отфрлање на вашата индиска апликација за е-виза, треба да знаете за неколку детали. Ако сè уште имате прашања, ве молиме пишете на [заштитена по е-пошта] or аплицирајте тука за апликација за индиска виза за едноставен, рационализиран и воден процес на апликација за аплицирање за индиска виза преку Интернет.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата Индија е-виза.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Австралиски граѓани Германски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Аплицирајте за индиска е-виза една недела пред вашиот лет.