• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Процес на аплицирање за индиски визи

Индиската влада го олесни процесот на онлајн апликација за индиска виза преку обезбедување на лесна онлајн опција. Сега можете да ја добиете вашата индиска е-виза преку е-пошта. Индиската виза повеќе не е достапна во формат на единствена хартија, што е прилично мака бидејќи бара од вас да ја посетите вашата локална индиска амбасада или конзулат за да добиете виза. Ако сакате да ја посетите Индија за туристички, деловни или медицински цели, можете да користите електронска виза. Е-визата за Индија е рентабилна и брза опција. Туристите можат да ја користат варијантата е-туристичка, додека деловните патници може да ја користат варијантата за деловна е-виза. Сите електронски е-визи може да се применат со користење на истата онлајн апликација за индиска виза.

Сега, Владата на Индија ги направи работите поудобни од кога било со воведување електронска или е-виза за Индија, која може да се примени онлајн со следење на јасна процедура. Тоа ја направи посетата на Индија погодна за меѓународните патници кои треба само да поминат низ лесен процес на онлајн апликација за индиска виза за да добијат индиска е-виза. Без разлика дали целта на посетата е туризам, разгледување, рекреација, бизнис или медицински третман, формуларот за апликација за индиска виза е достапен онлајн и лесно се пополнува. Следејќи ги едноставните упатства и упатства, можете да аплицирате за индиската е-виза онлајн, токму овде. Индиските онлајн визи може да се категоризираат како - Индиска деловна е-виза, Индиска туристичка е-виза, Индиска медицинска е-виза Индиски медицински придружник е-Виза

Процес на апликација за индиска е-виза

Работи што треба да се разгледаат пред да се пополни онлајн формуларот за апликација за индиска виза

Пред да го пополните Формулар за апликација за индиска виза, мора да ги разберете условите за подобност за индиската е-виза. Ќе можете да аплицирате за индиска виза само ако ги исполнувате следните услови за подобност:

 • Мора да сте државјанин на која било од 180-те земји чии граѓани се подобни за индиска виза.
 • Можете да влезете во земјата само за туристички, медицински и деловни цели.
 • Можете да влезете само преку овластени контролни пунктови за имиграција, вклучувајќи 28 аеродроми и ПЕТ поморски пристаништа.
 • Неопходно е да се исполнат условите за подобност специфични за видот на Е-виза што ја поднесувате. Тоа целосно зависи од вашата цел на посета.
 • Треба да се осигурате дека ги имате сите потребни документи и информации додека аплицирате за Индиска е-виза.
 • Да се ​​знае Индиска е-виза (e-Visa India Online) барања за фотографии, Кликни тука.

Основни документи за аплицирање индиска е-виза

Без оглед на видот на е-виза што сакате да ја добиете, ќе треба да обезбедите меки копии од следниве документи:

 • Скенирана копија од првата страница од пасошот. (Пасошот мора да биде стандарден, а не дипломатски или службен).
 • Пасошот на апликантот мора да остане валиден минимум ШЕСТ месеци од датумот на влез. Во спротивно, неопходно е обновување на пасошот. Исто така, треба да содржи две празни страници за имиграциски цели.
 • Копија од неодамнешната обоена фотографија на апликантот со големина на пасош (само на лицето), валидна адреса на е-пошта и кредитна/дебитна картичка за плаќање на таксата за виза.
 • Напред или повратен билет

Индискиот онлајн процес на аплицирање за виза во детали

Откако ќе ги соберете сите потребни документи, можете да аплицирате за индиска е-виза. Препорачливо е да поднесете документи најмалку 4 до 7 дена пред посакуваниот датум за влез бидејќи се потребни 3 до 4 работни дена за да се заврши процесот на виза. Целиот процес е онлајн. И не треба да одите во индиската амбасада од која било причина. Откако ќе ја добиете визата, можете да отидете на аеродромот или терминалот за брод за да ја посетите Индија. Процесот на аплицирање за индиска виза бара од вас да ги следите следниве чекори:

 • Мора да го пополните Формулар за апликација за индиска виза онлајн и доставете го.
 • Ќе треба да дадете информации како што се - пасош, лични, карактер и детали за минато кривично дело. Бидете сигурни дека деталите на вашиот пасош и информациите што сте ги навеле во формуларот за апликација се слични.
 • Ќе мора да прикачите фотографија од вашето лице со големина на пасош, која треба да биде според спецификацијата обезбедена од индиската влада. Можете да ги прочитате деталните спецификации - овде.
 • По ова, мора да ја платите таксата за виза користејќи ја валутата на која било од 135-те земји чии валути се одобрени од индиската влада. Можете слободно да користите дебитна картичка, кредитна картичка или PayPal за да ја платите вашата такса за апликација.
 • По плаќањето, можеби ќе ве прашаат детали за вашето семејство, родители и брачен другар. Исто така, ќе треба да дадете дополнителни информации врз основа на целта на вашата посета и категоријата виза што ја аплицирате.
 • Ако аплицирате за туристичка виза, можеби ќе треба да обезбедите доказ дека имате доволно пари за да го финансирате вашето патување и престој во Индија.
 • За деловната индиска е-виза, ќе барате или наведете визит-картичка, потпис на е-пошта, адреса на веб-страница, детали за индиската организација што ќе ја посетувате и писмо за покана од истата организација.
 • За медицинска е-виза, ќе мора да доставите писма за овластување од индиската болница во која го барате вашиот медицински третман и да одговорите на сите прашања во врска со болницата.

Ќе ви бидат обезбедени сите потребни информации преку безбедна врска до вашата адреса за е-пошта спомната во вашиот онлајн формулар за апликација за индиска виза. Одлуката за вашето барање за виза ќе биде донесена во рок од 3 до 4 работни дена, а доколку биде прифатена, ќе ја добиете вашата е-виза преку е-пошта. Ќе мора да носите печатена копија од оваа е-виза со вас до аеродромот. Како што можете да видите, целиот формулар за апликација за индиска виза и онлајн процес на аплицирање за индиска виза станаа едноставни, така што апликантите не се соочуваат со никакви тешкотии додека аплицираат за индиска виза преку Интернет. Доколку ви треба дополнително појаснување за е-визата, можете да контактирате со Индиско биро за помош за е-виза. Граѓаните од над 180 националности имаат право да добијат индиска е-виза.

Поднесувањето индиска е-виза може да се направи без напор преку онлајн формулар за апликација. Пополнувањето на онлајн формуларот трае не повеќе од 15 до 20 минути. Откако ќе ги пополните потребните детали во онлајн формуларот за апликација, мора да ја платите таксата за виза преку дебитна или кредитна картичка. Мора да прикачувате документи како пасош, фотографија итн. Речиси сите формати на датотеки се прифатени. Вашата апликација за виза се проверува за грешки. Прво, експерт ќе го провери формуларот за најчесто направени грешки. Потоа се потврдува дали документите обезбедени од вас ги исполнуваат условите и одговараат на деталите пополнети во формуларот за апликација. Доколку има грешка, веднаш сте информирани за да може навреме да се коригира и обработи апликацијата. Подоцна, вашата апликација за виза ќе биде испратена на понатамошна обработка. Вашата индиска е-виза обично се доделува за една недела, во итни случаи, во рок од 24 часа.