• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Процес на аплицирање за индиски визи

Владата на Индија ја направи апликацијата за онлајн индиска виза или процесот на аплицирање за е-виза за Индија едноставна, лесна, онлајн, ќе добиете e-Visa India по е-пошта. Ова е авторитативно покривање на сите детали што треба да ги знаете за овој онлајн процес за аплицирање за индиска виза.

Процес на апликација за индиска е-виза

Индиската виза сега веќе не е достапна само во традиционалниот хартиен формат за аплицирање за што е доста мака, бидејќи меѓу другото треба да ја посетите вашата локална индиска амбасада за да ја добиете индиската виза. Сега, Владата на Индија го направи тоа е полесно од кога било, а исто така има и електронски или е-виза за Индија (е-Виза Индија преку Интернет) достапно за кое може да се аплицира преку Интернет многу лесно. Ова ја направи посетата на Индија многу погодна за меѓународните патници кои треба да поминат низ многу едноставна Апликација за индиски визи Процес за доделување индиска е-виза. Без разлика дали тоа е за целите на туризмот, разгледување, и рекреација, или за бизнис или за медицински третман, формуларот за апликација за виза за Индија за сите овие видови е-визи (e-Visa India Online) е прилично лесен за пополнување. Следејќи го ова упатство за Процесот на аплицирање за виза во Индија, можете аплицирајте за индиската е-виза преку Интернет точно тука.

Општо, категориите на индиска е-виза се Индиска туристичка е-виза, Индиска деловна е-виза, Индиска медицинска е-виза Индиски медицински придружник е-Виза.

Пред да го пополните формуларот за онлајн апликација за виза за Индија:

Пред да го пополните формуларот за апликација за виза во Индија, треба да ги знаете условите за подобност за е-виза (е-виза Индија преку Интернет). Theе можете да аплицирате за индиска е-виза само ако ги исполнувате сите овие услови за подобност.

 • Вие треба да бидете граѓанин на која било од 180+ земји чии граѓани имаат право на индиска виза.
 • на целта на вашата посета мора да биде или туризам, бизнис или медицински.
 • Можете да влезете во земјата само преку одредени овластени пораки за проверка на имиграцијата кои вклучуваат 28 аеродроми и 5 пристаништа.
 • Исполнете ги условите за подобност специфичен за видот на е-виза за која аплицирате, што зависи од целта на вашата посета на Индија.
 • Покрај тоа, исто така треба да бидете сигурни дека имате подготвени сите документи и информации што ќе треба да ги дадете додека аплицирате за индиската е-виза. Прочитајте овде за Индиска е-виза (e-Visa India Online) барања за фотографии

Документи што ќе треба да ги доставите додека аплицирате за индиска е-виза:

Без оглед на видот на е-виза за која аплицирате, ќе треба да обезбедите меки копии од следниве документи:

 • Електронска или скенирана копија од првата (биографска) страница на пасошот на посетителот, која мора да биде стандарден пасош, и кој мора да остане валиден најмалку 6 месеци од датумот на влез во Индија, во спротивно ќе треба да го обновите пасошот.
 • Копија од неодамнешната посетителка слика во боја во пасош (само на лицето, и може да се земе со телефон), работна адреса за е-пошта и дебитна картичка или кредитна картичка за плаќање на надоместоците за апликација.
 • A билет за враќање или натаму надвор од земјата.
 • Барања специфични за видот на е-виза за која аплицирате:
  • Визит-карта за индиска е-виза за бизнис

 

Детално за процесот на апликација за виза во Индија:

Откако ќе имате сè што е потребно, можете да аплицирате за индиската е-виза. Треба да аплицирате на најмалку 4-7 дена пред вашиот лет или влез во земјата бидејќи потребни се 3-4 дена за да се одобри барањето за виза. Целиот процес е на Интернет и вие би не мора да одат во индиската амбасада во вашата земја од која било причина. Можете веднаш да отидете на терминалот на аеродромот или крстарењето по стекнување индиска е-виза (е-виза Индија преку Интернет) по е-пошта на вашата адреса.

Еве го целиот процес на апликација за виза во Индија во чекори:

 

 • Needе треба да дадете лични податоци, детали за пасош, карактер и детали за минатото кривично дело. Проверете дали деталите од пасошот што рачно ги внесувате во формуларот за апликација се совпаѓаат точно со деталите што се прикажани на вашиот пасош.

 

 • Исто така, ќе мора да испратите слика на твоето лице во стилот на пасош, што треба да биде во согласност со спецификациите утврдени од Владата на Индија. Овие спецификации може да се прочитаатовде.

 

 • После ова, можете да ја направите исплатата со користење на валута на која било од 135-те земји чија валута е дозволена. Можете да користите кредитна картичка, дебитна картичка или Paypal за да го направите ова.

 

 • По плаќањето во повеќето случаи детали за вашето семејство, родители и сопруг ќе биде прашан. Исто така, ќе биде побарано да дадете дополнителни информации засновани на целта на вашата посета и видот на визата за која аплицирате.

 

За Туристичка е-виза, можеби ќе ве побараат доказ дека поседува доволно пари да го финансирате вашето патување и да останете во Индија.

 

За деловна е-виза, ќе мора да ја дадете вашата деловна картичка или е-пошта, и адреса на веб-страница, детали за индиската организација што ќе ја посетите и писмо за покана од наведената компанија.

 

За медицинска е-виза, ќе мора да дадете писмо од индиската болница ќе добиете медицински третман од и ќе одговорите на какви било прашања во врска со истото.

 

За е-виза за медицински придружник, ќе мора да ги наведете деталите за визата на пациентот дека би бил придружник.

 

Haveе мора да ги дадете сите овие информации преку безбедна врска испратена до вашата е-пошта.

 

 • Во повеќето случаи, одлуката за вашата Visa ќе се донесе во рок од 3-4 дена и доколку биде прифатена, ќе ја добиете вашата електронска Visa преку Интернет. Toе мора да носите мека копија од отпечаток од оваа е-виза со вас до аеродромот.

 

Како што можете да видите, формуларот за апликација за индиска виза и целиот процес на онлајн апликација за индиска виза е прилично едноставен и јасен и не треба да имате никакви тешкотии со него. Меѓутоа, ако ви требаат какви било појаснувања, треба да контактирате Индиско биро за помош за е-виза за поддршка и водство. Владата на Индија го направи процесот удобен. Граѓаните на Соединетите држави, Велика Британија, Италија, Франција, Германија покрај другите 180 и повеќе националности имаат право.