• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Совети за индиски деловни посетители кои доаѓаат со индиска деловна виза (eVisa India)

Индиската влада обезбедува класа електронска виза или е-виза Индија за деловните посетители. Тука ги опфаќаме најдобрите совети, упатства за вашата посета во Индија кога доаѓате за комерцијално патување Индиска деловна е-виза (Индиска деловна виза или eVisa Индија).

Индиската влада го олесни набавката на Индиска е-виза преку Интернет (Индиска деловна виза или eVisa Индија) што може да биде електронски процес со пополнување на Формулар за апликација за индиска е-виза

Со доаѓањето на глобализацијата и подемот на Outsourcing-от во Индија, стана доста честа појава за многу луѓе кои доаѓаат тука за да водат деловни активности и да одржуваат конференции. Ако ви претстои службено патување во Индија, за кое сте страшни поради несигурноста што доаѓа со посета на некоја чудна земја, тогаш треба да бидете во можност да се одморите лесно откако ќе прочитате некои од овие практични совети и други совети за вашата посета на Индија .

Постојат неколку практични работи за кои треба да се грижите пред вашето пристигнување и доколку добро се подготвите за престој во Индија и ако следите одредени совети, ќе бидете подготвени да имате успешно службено патување и исто така пријатен престој во Индија, која е земја која има многу стереотипи за тоа, но не е ништо друго освен пријатна и пријатна.

Водич за помош за деловна виза во Индија

Доведете ги вашите документи во ред

Водич за помош за деловна виза во Индија

Првото нешто што треба да го направите кога планирате во посета на Индија за службено патување е да го добиете вашиот Пасош во ред и аплицирајте за виза за Индија (е-виза Индија преку Интернет). Ова е прилично лесно сега, бидејќи Владата на Индија ја стави на располагање индиската е-виза, за која може да се аплицира преку Интернет, без да се оди во Индиската амбасада или Индискиот конзулат и испраќање на документи до нив. За службено патување ви треба индиска деловна е-виза (е-виза Индија преку Интернет). Постапката за аплицирање за истото е целосно онлајн и многу лесна. Сè што ви треба за да ја добиете индиската виза е да ги исполните условите за подобност за тоа и да доставите копија од пасошот и документите со детали за спецификите на вашето службено патување. Треба да аплицирате најмалку 4-7 дена пред вашиот лет за Индија и побрзо ако е можно. Електронската копија од индиската виза ќе ја добиете за 4-7 дена што може да ја носите како што е или во печатена форма до аеродромот заедно со пасошот.

Поминете низ Индиски барања за е-виза за фотографии Барања за индиски е-виза за пасош, така што ќе ги минимизирате сите шанси за одбивање на вашата индиска виза преку Интернет за бизнис (индиска деловна виза или eVisa Индија).

 

Вакцинации и хигиена

Се препорачува патници во која било земја направете одредени рутински вакцинации пред да ја посетат земјата затоа што можат да се изложат на одредени заразни болести во земјата или дури можат да донесат некоја болест со нив во земја каде што не е ендемично. Затоа, кога ќе дојдете во Индија, ви се препорачува да земете одредени вакцини. Овие се: вакцина против сипаници-рубеола (ММР), вакцина против дифтерија-тетанус-пертусис, вакцина против варичела (варичела), вакцина против детска парализа, годишна вакцина против грип, а исто така треба да носите лекови за превенција од маларија, како и средство против комарци. крем.

Не треба да попуштате пред стереотипите за Индија и да претпоставувате дека сè ќе биде нехигиенско. Тоа секако не е случај, особено во хотели со 4 везди и 5 whereвезди каде што престојувавте и канцеларии каде што би ги одржувале своите состаноци. Бидејќи климата во Индија веројатно ќе биде потопла за вас, останете хидрирани, но само уверете се пијте само флаширана вода и имајте храна од места препорачани од вашите колеги. Избегнувајте зачинета храна ако не можете да се справите со многу зачини.

 

Навигација по градот

Многу луѓе се движат низ градовите во Индија преку јавен превоз, како што се метро или воз или дури и автомеханичари, но однапред резервирани кабини е најдобра опција за долги растојанија. Всушност, за да си олесните на себе, треба патувајте само со кабина. Да ја имате апликацијата „Карти на Google“ во вашиот телефон, исто така, веројатно ќе ви се најде. Како што би апликација за превод на Google, треба да се најдете во ситуација кога ви треба. Исто така, осигурете се дека сте ја размениле вашата валута и дали носите индиска валута со вас.

 

Во деловни ситуации

Вие најдобро би знаеле како да ја извршите вашата деловна активност, но неколку предлози што можеби ќе ви бидат корисни се пред сè, оставете ги вашите пристрасност кон Индија и неговите луѓе зад себе и топло соработуваат со луѓе кои сигурно ќе ви покажат многу гостопримство. Носете куп на вашите деловни картички со тебе. Обратете им се на колегите со нивните имиња, кои треба да се обидете да ги изговорите правилно, но ако не можете, можете да им се обратите како господин или госпоѓица или господин или госпоѓо. Облечете се формално за вашите состаноци иако можете да одите полу-формално ако е нов стартување со помлади луѓе. Пред сè, обидете се да стекнете пријатели со вашите колеги и поминете некое време на време со нив. Ова ќе ви помогне да се вмрежите и, исто така, да негувате добри деловни односи, како и да дознаете повеќе за културата што е чудна и нова за вас.

 

Дали вашето истражување

Истражете малку за местото каде што би оделе. Секое место во Индија може да биде многу различно од друго и класните односи исто така гарантираат дека на некои делови од секој град им е подобро од другите, како и одржување на разликата помеѓу урбаните и руралните простори. Обидете се да прочитате и за културата во Индија и етничката и јазичната разновидност и да знаете дека ќе шетате во А. културно сложена и богата земја.

Има над 180 националности кои имаат право на индиска е-виза преку Интернет. Соединети Држави граѓани, граѓани на Велика Британија, Австралија граѓани, граѓани на Нов Зеланд, канадски државјани, шведски граѓани, швајцарски граѓани и Белгиски граѓани меѓу другите националности кои имаат право да аплицираат за индиска е-виза преку Интернет.

Ако планирате да ја посетите Индија за службено патување, можете да аплицирате за Индиска деловна е-виза (Индиска деловна виза или eVisa Индија) на Интернет токму тука и доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, слободно контактирајте Индиски биро за помош и е-виза центар за контакти за поддршка и водство.