• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Услови и правила

Следниве услови и услови, при што изразите „апликант“ и „вие“ се однесуваат на индискиот апликант за е-виза што бара да ја пополни својата апликација за е-виза за Индија преку оваа веб-страница и термините „ние“, „нас“, „ нашите “, и„ оваа веб-страница “се однесуваат на www.indiaonlinevisa.in, се наменети за заштита на законските интереси на сите. Вие мора да се согласите дека со пристапување и користење на оваа веб-страница, сте ги прочитале, разбрале и се согласиле на овие правила и услови. Со тоа е важно да се искористи користењето на нашата веб-страница и услугата што ја нудиме.

Важно е да знаете дека правните интереси на сите се заштитени и дека нашите односи со вас се засноваат на доверба. Ве молиме, имајте предвид дека мора да ги прифатите овие услови за користење, за да ја искористите нашата страница и услугата што ја нудиме.

Лични податоци

Обезбедената база на податоци на оваа веб-страница ги чува и регистрира следниве информации обезбедени од корисникот како лични податоци:

Имиња, датум и место на раѓање, детали за пасош, податоци за издавање и истекување, вид на доказен доказ или документи, адреса на телефон и е-пошта, поштенска и постојана адреса, колачиња, технички детали за компјутер, записник за плаќање, итн.

Сите овие лични податоци не се споделени или изложени на трети лица, освен:

 • Кога корисникот е експлицитно договорен.
 • Кога управувањето и одржувањето на веб-страницата зависи од тоа.
 • Кога информациите се потребни со закон или законски обврзувачки налог.
 • Кога се известува без личните информации да бидат подложни на дискриминација.
 • Кога обезбедените информации компанијата треба да ги користи за обработка на апликацијата.

Веб-страницата нема да биде одговорна за какви било дадени неточни информации.
Погледнете ја нашата Политика за приватност за повеќе информации во врска со нашите прописи за доверливост.

Користење на веб-страница

Оваа веб-локација не е поврзана на кој било начин со Владата на Индија, туку е во приватна сопственост и сите нејзини податоци и содржина се заштитени со авторски права и сопственост на приватен субјект. Оваа веб-локација и сите услуги понудени на неа се ограничени само за лична употреба. Со пристап и користење на оваа веб-локација, корисникот се согласува да не менува, копира, повторно користи или презема која било компонента на оваа веб-локација за комерцијална употреба. Сите податоци и содржина на оваа веб-страница е заштитена со авторски права.

tnc

tnc


забрана

Корисниците на оваа веб-страница мора да внимаваат на следниве регулативи за употреба на веб-страницата:

 • На корисникот не му е дозволено да доставува никакви коментари што може да се сметаат за навредливи или навредливи за оваа веб-страница, другите членови или кои било трети страни.
 • Корисникот не смее да објавува, споделува или копира што било што може да биде навредливо за пошироката јавност и моралот.
 • Корисникот не смее да се занимава со никаква активност што може да ги наруши резервираните права или интелектуалната сопственост на оваа веб-страница.
 • Корисникот не смее да се занимава со криминални или други незаконски активности.

Доколку корисникот ги игнорира горенаведените прописи или предизвика каква било штета на трето лице додека ги користи нашите услуги, тој / таа ќе биде одговорен за истите и ќе мора да ги покрие сите доспеани трошоци. Ние нема да бидеме одговорни за постапките на корисникот во таков случај. Доколку се случи повреда на нашите Услови и правила од страна на корисникот, ние имаме право да преземеме правни активности против сторителот.

Откажување или неодобрување на апликацијата за е-Виза Индија

На апликантот му е забрането да се занимава со следниве активности:

На апликантот му е забрането:

 • Внесете лажни лични информации.
 • Прикривање или изоставување на сите информации потребни за време на регистрацијата за е-Виза во Индија.
 • Игнорирајте, испуштете или променете ги потребните полиња за информации за време на апликацијата за е-виза во Индија.

Во случај корисникот да се вклучи во некоја од горенаведените недозволени активности, го задржуваме правото да ги откажеме апликациите за виза во очекување на корисникот, да не ја одобриме нивната регистрација и да ги отстраниме сметката и личните податоци на корисникот од веб-страницата. Во случај индиската е-виза на корисникот веќе да е одобрена, го задржуваме правото да ги избришеме информациите на апликантот од оваа веб-страница.

Повеќе апликации за eVisa

Ако сте аплицирале eVisa или Visa или ETA на која било веб-страница, таа може да биде одбиена или eVisa што сте ја примениле кај нас може да биде одбиена. Ние не преземаме никаква одговорност за ова одбивање. Во секој случај, таксите не се враќаат според политиката за рефундирање.


За нашите услуги

Ние сме давател на услуги на апликации преку Интернет со седиште во Азија и Океанија и нашата услуга вклучува олеснување во процесот на апликација за е-виза од странски државјани кои сакаат да ја посетат Индија. Нашите агенти можат да ви помогнат во добивањето на вашето електронско овластување за патување или е-виза од Владата на Индија, што потоа ќе ви го доставиме. Ние ќе ви помогнеме да ја пополните вашата апликација, правилно да ги прегледате вашите одговори, да преведете информации, да ја проверите документот за точност, комплетност, правопис и граматички грешки. Можеби ќе ве контактираме преку телефон или е-пошта ако ни требаат дополнителни информации од вас за да го обработиме вашето барање.

Откако ќе го пополните формуларот за апликација дадена на нашата веб-страница, ќе имате шанса да ги прегледате информациите што ги дадовте и да направите какви било промени доколку е потребно. После тоа, од вас ќе биде побарано да платите за нашите услуги. Вашето барање за Виза потоа ќе го разгледа експерт и потоа ќе го достави за одобрување до Владата на Индија. Во повеќето случаи, вашата апликација ќе биде обработена и доколку е одобрена дадена за помалку од 24 часа. Ако, сепак, има неточни детали или детали што недостасуваат во апликацијата, може да се одложат.

Привремено суспендирање на услугата

Веб-страницата може да биде суспендирана привремено од следниве причини:

 • Одржување на системот.
 • Работи надвор од наша контрола, како што се природни катастрофи, протести, ажурирања на софтвер, итн што го попречуваат функционирањето на веб-страницата.
 • Непредвиден прекин на електрична енергија или пожар.
 • Промени во системот за управување, технички тешкотии, ажурирања или други такви причини што ја прават неопходната суспензија на услугата.

Во сите вакви случаи веб-страницата ќе биде суспендирана привремено откако ќе се обезбеди претходно известување за корисниците на веб-страницата кои нема да бидат одговорни за евентуални штети предизвикани поради суспензијата.

Ослободување од одговорност

Услугите на оваа веб-страница се ограничени на проверка и преглед на деталите за образецот на апликантот за индиска е-виза и доставување на истата. Одобрувањето или одбивањето на апликацијата е целосно предмет на Владата на Индија. Веб-страницата или нејзините агенти не можат да бидат одговорни за крајниот резултат на апликацијата, како што се откажување или одбивање, поради неточни, погрешни информации или информации што недостасуваат.

Разно

Го задржуваме правото да ги менуваме или да правиме измени во содржината на Условите и условите и содржината на оваа веб-страница во кое било дадено време. Сите направени промени ќе станат ефективни веднаш. Со користење на оваа веб-страница, ги разбирате и целосно се согласувате да ги почитувате прописите и ограничувањата поставени од оваа веб-страница и целосно се согласувате дека ваша одговорност е да проверите за какви било промени во Условите и условите или содржината.

Применливо право и надлежност

Условите и поимите наведени овде спаѓаат во надлежност на австралискиот закон. Во случај на каква било правна постапка, сите страни ќе бидат предмет на надлежност на истите.

Не Совети за имиграција

Ние нудиме помош при поднесувањето на апликацијата за Индија виза. Ова не вклучува никакви совети поврзани со имиграција за која било земја.