• AlbanianfrancezgjermanishtitalianSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Aeroportet dhe portet detare për viza indiane

Megjithëse mund të largoheni nga India me 4 mënyra të ndryshme të udhëtimit, dmth. me ajër, me lundrim, me tren ose me autobus, vetëm 2 mënyra hyrjeje janë të vlefshme kur hyni në vend në India e-Visa (India Visa Online) me ajër dhe me anije udhëtimi.

Sipas rregullave të Imigracionit Indian për Vizën elektronike të Indisë ose Vizën Elektronike të Indisë, duhet të hyni në Indi ose me ajër ose me një anije lundrimi në aeroportet dhe portet detare të përcaktuara nëse po aplikoni për E-Visa turistike për Indinë or E-Visa e biznesit për Indinë or E-Visa mjekësore për Indinë.

Nëse keni e-Visa me hyrje të shumëfishtë, atëherë ju lejohet të vini përmes aeroporteve ose porteve të ndryshëm në vizitat pasuese.

Lista e aeroporteve dhe porteve detare të autorizuara do të rishikohet çdo disa muaj, kështu që vazhdoni ta kontrolloni këtë listë në këtë faqe interneti dhe shënojeni atë. Sipas vendimit të Autoritetit të Imigracionit të Indisë, kjo listë do të rishikohet dhe do të shtohen më shumë aeroporte dhe porte detare në muajt e ardhshëm.

Mbajtësve të vizave elektronike që mbërrijnë në Indi u kërkohet të hyjnë në vend përmes 28 aeroporteve ndërkombëtare të përcaktuara. Sidoqoftë mund të dilni nga ndonjë prej Postave të Autorizuara të Kontrollit të Imigracionit (ICP) në Indi, të cilat mund të jenë nga ajri, deti, hekurudha ose rruga.

Më poshtë janë 29 Aeroportet dhe 5 portet detare të përcaktuara për e-Visa Indian

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Tiruchirapalli
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vishakhapatnam

Ose këto porte portative të përcaktuara:

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai

Nëse jeni mbajtës i vizës elektronike, duhet të hyni nëpërmjet 1 prej aeroporteve ndërkombëtare ose porteve detare të listuara më sipër. Nëse planifikoni të vini nga ndonjë tjetër port i hyrjes, do t'ju kërkohet të aplikoni për një Vizë të rregullt në Ambasadën Indian më të afërt ose Komisionin e Lartë Indian.

Klikoni këtu për të parë këtu listën e plotë të pikat e kontrollit të daljes së autorizuar të Aeroportit, Portit Detar dhe Imigracionit që lejohen për E-viza indiane (India Visa Online).

Klikoni këtu për të mësuar rreth Kërkesat e Dokumenteve të e-Vizave Indian.


Ju lutemi aplikoni për një Vizë të Indisë 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.