• AlbanianfrancezgjermanishtitalianSpanjisht
  • APLIKONI VIZA INDIANE

Visa 5-vjeçare e-Turistike

Shtetasit e huaj dëshirojnë të vizitojnë Indinë për ndonjë gjë interesante ose rekreative, vizitat rastësore për të takuar miqtë dhe familjen ose programin afatshkurtër të Yoga-s kanë të drejtë të aplikojnë për një Visa e-Turistike 5-vjeçare në Indi.

Autoriteti Indian i Emigracionit ka rishikuar politikat e tyre të vizave turistike elektronike nga shtatori 2019. Për të realizuar vizionin e kryeministrit Narendra Modi për të dyfishuar numrin e turistëve që vijnë në Indi, vendas dhe të huaj në 5 vjet, ministri i turizmit Prahlad Singh Patel njoftoi një një varg ndryshimesh në Vizën Online Indiane. Ministri theksoi se ne duhet të ndryshojmë perceptimin e turistëve të huaj që vijnë në Indi dhe të punojmë së bashku për këtë.

Pra, me efekt nga shtatori 2019, një Vizë Turistike Indian 5-vjeçare afatgjatë (India e-Visa) tani është në dispozicion për turistët e huaj që dëshirojnë të vizitojnë Indinë shumë herë në një hapësirë ​​prej 5 vjetësh.

Një Vizë e-Turistike është tani në dispozicion në kategoritë e mëposhtme:

Viza e-Turistike 30 ditë: Viza me hyrje të dyfishtë e vlefshme për 30 ditë nga data e hyrjes në Indi.

Visa e-Turistike për 1 Vit (ose 365 ditë): Viza me shumë hyrje e vlefshme për 365 ditë nga data e dhënies së e-Visa.

Viza e-Turistike për 5 vjet (ose 60 muaj): Viza me shumë hyrje e vlefshme për 5 vjet nga data e dhënies së e-Visa.

Të gjitha vizat e përmendura më sipër janë të pazgjatshme dhe të pakonvertueshme. Nëse keni aplikuar dhe keni paguar për një vizë turistike 1-vjeçare, atëherë nuk mund ta konvertoni ose përmirësoni atë në një vizë 5-vjeçare.

Llojet e vizave indiane

Njoftim për qëndrim për viza elektronike 5-vjeçare

  • Qëndrim i vazhdueshëm gjatë secilës vizita nuk duhet të kalojë 90 ditë për çdo kombësi, përveç qytetarëve të SHBA, MB, Kanada dhe Japoni.
  • Për mbajtësit e pasaportave të Shtetet e Bashkuara, Britania e Madhe, Kanada dhe Japonia la Qëndrimi i vazhdueshëm gjatë secilës hyrje nuk duhet të kalojë 180 ditë.

Viza e-Turistike 5 vjeçare zakonisht lëshohet me 96 orë. Sidoqoftë këshillohet të aplikoni 7 ditë përpara fluturimit.

Për çfarë mund të përdoret Visa 5-vjeçare e-Turistike?

Viza e-turistike e Indisë u jepet atyre që synojnë të udhëtojnë në Indi për 1 ose më shumë nga arsyet e mëposhtme:

  • Udhëtimi është për rekreacion ose ndonjë gjë interesante
  • Udhëtimi është për të vizituar miqtë, familjen ose të afërmit
  • Udhëtimi është të marrësh pjesë në programin afatshkurtër të yogas

Lexoni më shumë rreth E-Visa turistike për Indinë

Cilat janë kërkesat thelbësore për të marrë Visa e-Turistike 5-vjeçare?

Kërkesat thelbësore për vizën e-turistike 5-vjeçare të Indisë janë:

  1. Një pasaportë e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes së parë në Indi.
  2. Një ID e emailit.
  3. Një metodë e vlefshme për pagesë si një kartë debiti / kartë krediti (Visa, MasterCard, Amex etj), UnionPay ose një llogari Paypal.

Klikoni këtu për të mësuar rreth Kërkesat e Dokumenteve të e-Vizave Indian.