• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Arsyet e refuzimit të e-Vizave indiane dhe këshilla të dobishme për t'i shmangur ato


Ky artikull do t'ju ndihmojë të shmangni një rezultat të pasuksesshëm për Aplikimin tuaj për e-Viza Indiane, në mënyrë që të mund të aplikoni me besim dhe udhëtimi juaj në Indi të jetë pa probleme. Nëse ndiqni hapat e përshkruar më poshtë, atëherë probabiliteti i refuzimit për Aplikacionin tuaj Online për Vizë Indiane do të minimizohet. Ju mund të aplikoni për Aplikimi i Vizave Indiane këtu.

Kuptoni kërkesat për e-Visa indiane ose (Indian Visa Online)

Llojet e vizave indiane

Është e rëndësishme që së pari të kuptojmë kërkesat thelbësore për e-Viza Indiane përpara se të mësojmë rreth shkaqeve të zakonshme të refuzimit dhe këshillave për t'i shmangur ato. Edhe pse kërkesat janë mjaft të thjeshta, një përqindje e vogël e aplikimeve për Indian Visa Online ende refuzohen.

Kërkesat thelbësore për një e-Visa indiane janë:

 1. Pasaporta duhet të jetë një pasaportë e zakonshme (që nuk është pasaportë zyrtare ose pasaportë diplomatike ose pasaportë refugjati ose dokumente udhëtimi të ndonjë lloji tjetër) që është e vlefshme për 6 muaj në momentin e hyrjes.
 2. Do t'ju duhet një mënyrë e vlefshme pagese (si Debiti ose Karta Krediti ose PayPal) dhe një ID e vlefshme e-mail
 3. Ju nuk duhet të keni një histori kriminale. Ju mund të lexoni rreth Politika e Vizave të Indisë këtu.

Ju mund të lexoni më shumë rreth Kërkesat e Dokumenteve të Vizave Indiane këtu.

Këtu janë 17 arsyet kryesore për refuzimin e e-vizave indiane dhe këshillat për t'i shmangur ato

 1. Fshehja e sfondit kriminal: Fshehja e historisë suaj kriminale, sado e vogël në aplikimin tuaj për vizë elektronike indiane. Nëse përpiqeni ta fshehni këtë fakt nga Autoriteti Indian i Emigracionit në aplikacionin tuaj India Visa Online, aplikacioni juaj ka të ngjarë të refuzohet.

 2. Nuk jep emrin e plotë: Ky është një gabim i zakonshëm dhe lehtësisht i shmangshëm, por fatkeqësisht është një arsye kryesore për një numër të madh të refuzimeve të vizave elektronike indiane. Ju duhet të jepni emrin, mbiemrin dhe tuajin emri i mesëm, nëse keni 1. Mos përdorni inicialet ose anashkaloni emrat e mesëm. Shembull Tony R Baker ose Tony Baker në vend të Tony Ross Baker siç tregohet në pasaportë.

 3. Aplikim i shumëfishtë / i tepërt: Kjo është 1 nga arsyet e zakonshme për refuzimin e një vize elektronike indiane. Çfarë do të thotë kjo është se ju keni aplikuar më parë për një vizë elektronike e cila është ende aktive dhe e vlefshme. Shembull: Ju mund të keni aplikuar në të kaluarën për E-Visa e biznesit për Indinë i cili është i vlefshëm për 1 vit dhe lejon hyrje të shumta. Ose mund të keni tashmë një vit ose 1 vjet E-Visa turistike për Indinë që është ende e vlefshme, por ju keni humbur emailin ose keni printuar. Në këto skenarë, nëse riaplikoni për një vizë elektronike indiane, atëherë ka të ngjarë të refuzohet sepse në një kohë të caktuar ju lejohet vetëm 1 Vizë India Online.

 4. Origjina pakistaneze: Nëse keni përmendur ndonjë lidhje me Pakistanin në lidhje me prindërit, gjyshërit, bashkëshortin ose nëse keni lindur në Pakistan. Në këtë rast, aplikacioni juaj për vizë elektronike indiane ka të ngjarë të mos miratohet dhe ju duhet të aplikoni për vizë të rregullt ose tradicionale indiane duke vizituar Ambasadën më të afërt të Indisë ose Komisionin e Lartë Indian.

  Ju duhet të shkoni në Ambasadën Indiane dhe të aplikoni për një vizë të rregullt letre duke filluar procesin këtu.

 5. Lloji i pasaktë i e-vizës: Kur ka mospërputhje midis qëllimit tuaj kryesor për të vizituar Indinë dhe llojit të vizës elektronike indiane për të cilën aplikoni. Për shembull, arsyeja juaj kryesore për të vizituar Indinë është afariste ose tregtare, por ju aplikoni për një vizë turistike. Synimi juaj i deklaruar duhet të përputhet me llojin e vizës.

  Mësoni rreth llojeve të e-Visa indiane të disponueshme këtu.

 6. Pasaporta skadon së shpejti: Pasaporta juaj nuk është e vlefshme për 6 muaj në kohën e hyrjes.

 7. Jo një pasaportë e zakonshme: Pasaportat e refugjatëve, diplomatike dhe zyrtare nuk kanë të drejtë për vizë elektronike indiane. Ju nuk mund të aplikoni për Viza Indiane Online edhe nëse i përkisni një vendi i pranueshëm për e-Visa indiane. Nëse keni nevojë të aplikoni për një eVisa për Indinë, atëherë duhet të udhëtoni me një pasaportë të zakonshme. Për të gjitha llojet e tjera të pasaportave, duhet të aplikoni për vizë tradicionale ose të rregullt përmes Imigracionit Indian në Konsullatën ose Ambasadën më të afërt Indiane.

 8. Fonde të pamjaftueshme: Autoriteti Indian i Emigracionit mund t'ju kërkojë të provoni se keni fonde të mjaftueshme për të mbështetur qëndrimin tuaj në Indi. Dështimi për të dhënë këtë informacion mund të rezultojë në refuzimin e vizës elektronike indiane.

 9. Fotografitë e turbullta të fytyrës: Fotografia e fytyrës që pritet të jepni duhet të tregojë qartë fytyrën tuaj nga maja e kokës deri te mjekra, ajo duhet të fshehë çdo pjesë të fytyrës ose të jetë e turbullt. Mos e ripërdorni foton në pasaportën tuaj.
  Fotografitë e vizave indiane

  Lexoni më shumë rreth Kërkesat për fotografi të vizave indiane.

 10. Skanimi i paqartë i pasaportës: Faqja personale e pasaportës e cila përmban datën e lindjes, emrin dhe numrin e pasaportës, datën e lëshimit të pasaportës dhe datën e skadimit të pasaportës duhet të jetë e qartë. Sigurohuni gjithashtu që 2 rreshtat në fund të pasaportës të quajtur MRZ (Zonë magnetike e lexueshme) të mos jenë copëtuar në kopjen e skanimit të pasaportës ose foton e marrë nga telefoni.

  Skanimi i pasaportave për Visa Indiane

  Lexoni më shumë rreth Kërkesat e Pasaportës së Vizave Indiane.

 11. Mospërputhja e informacionit: Përveçse nuk jepni emrin tuaj saktësisht siç përmendet në pasaportën tuaj, nëse bëni një gabim në 1 nga fushat e pasaportës në Aplikacionin për e-Viza Indiane, atëherë aplikimi juaj mund të refuzohet. Prandaj, kini kujdes të veçantë kur plotësoni fusha të rëndësishme si numri i pasaportës, data e lindjes, vendi i lindjes, vendi i pasaportës etj.

 12. Referencë e pasaktë nga vendi i origjinës: Aplikimi për vizë elektronike indiane kërkon një referencë ose kontakt nga vendi juaj i pasaportës ose vendi i origjinës. Kjo kërkohet në rast emergjence. Nëse jeni një shtetas australian që jetoni në Dubai ose Singapor për vitet e fundit dhe keni ndërmend të vizitoni Indinë, ju duhet të jepni referencë nga Australia dhe jo nga Dubai ose Singapori. Një referencë mund të jetë 1 nga anëtarët e familjes ose miqtë tuaj.

 13. Pasaporta e vjetër e humbur: Ju keni aplikuar për një Visa të ri në Indi dhe keni humbur pasaportën tuaj të vjetër. Nëse aplikoni për një e-Visa indiane sepse keni humbur pasaportën tuaj të vjetër, do t'ju kërkohet të paraqisni një raport të policisë së pasaportës së humbur.

 14. Visa e gabuar e-Medical: Ju jeni duke bërë një vizitë mjekësore në Indian dhe aplikoni për vizë të Shoqëruesit Mjekësor. Pacienti duhet të aplikojë për një Visa Mjekësore dhe 2 miq ose familjarë mund të shoqërojnë pacientin me Visa Mjekësore në një Visa Attendant Mjekësor për Indi.

  Lexo Rreth E-Visa mjekësore për Indinë Attendant mjekësor e-Visa për Indinë këtu.

 15. Letër që mungon nga Spitali për Vizë e-Mjekësore . Kërkohet një letër e qartë në letrat spitalore nga Spitali për trajtimin / procedurën / operacionin për pacientin që aplikon për Visa e-Medical.

 16. Mungojnë kërkesat për vizë e-biznes: Viza e Biznesit Online për Indi kërkon informacion (përfshirë adresën e faqes në internet) për të dy kompanitë, kompaninë e huaj të aplikantit, si dhe kompaninë indiane që po vizitohet.

  Lexoni më shumë rreth kërkesave të Visa India eBusiness.

 17. Mungon karta e biznesit: Aplikimi indian e-Visa për Biznes kërkon ose një kartëvizitë ose të paktën një nënshkrim email që tregon emrin e kompanisë, përcaktimin, adresën e emailit dhe numrin e telefonit. Disa aplikantë japin pa dashje fotokopjen e kartës së debitit Visa/Mastercard, por kjo është e pasaktë.

Ju keni marrë e-Vizën tuaj indiane por përsëri mund t'ju refuzohet hyrja

Nëse e keni marrë vizën elektronike të Indisë me statusin e dhënë, edhe atëherë ekziston mundësia që ju të pengoheni nga udhëtimi dhe t'ju refuzohet hyrja në Indi. Disa nga arsyet përfshijnë:

 • E-Viza e lëshuar Indian nga Autoriteti Indian i Imigracionit nuk përputhet me detajet në pasaportën tuaj.
 • Ju nuk keni 2 faqe bosh ose bosh në pasaportën tuaj të nevojshme për vulosje në aeroport. Vini re se nuk keni nevojë për ndonjë vulosje në Konsullatën Indiane ose Ambasadën Indiane.

Vërejtjet përfundimtare mbi e-Visa indiane

u Për të shmangur refuzimin e aplikacionit tuaj për vizë elektronike indiane, duhet të keni parasysh disa detaje. Nëse keni akoma pyetje, ju lutemi shkruani [email mbrojtur] or aplikoni këtu për Aplikim për Visa Indian për një proces të thjeshtë, të efektshëm dhe të drejtuar të aplikimit për të aplikuar për Indian Visa Online.


Sigurohuni që keni kontrolluar kualifikimi për Indinë tuaj e-Visa.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët Australianë Qytetarët gjermanë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një e-Visa Indian një javë përpara fluturimit tuaj.