• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Cila është eViza e Biznesit për të vizituar Indinë?

Nga: Tiasha Chatterjee

La Viza biznesi në internet për të vizituar Indinë është një sistem i autorizimit elektronik të udhëtimit që lejon njerëzit nga vendet e pranueshme të vijnë në Indi. Me vizën e biznesit Indian, ose atë që njihet si viza e-Biznesit, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me biznesin.

Fillimisht e lançuar në tetor të vitit 2014, Business eVisa për të vizituar Indinë ishte menduar të thjeshtonte procesin e ethshëm të marrjes së një vize, dhe kështu të tërhiqte më shumë vizitorë nga vendet e huaja në Indi.

Qeveria indiane ka nxjerrë një autorizimi elektronik i udhëtimit ose sistemi elektronik i vizave, ku qytetarët nga një listë prej 180 shtetesh mund të vizitojnë Indinë, pa pasur nevojë të marrin vulë fizike në pasaportat e tyre.

Me vizën indiane të biznesit, ose atë që njihet si viza e-biznesit, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me biznesin. Disa nga arsyet për të cilat mund të vini në Indi me këtë lloj vize përfshijnë si në vijim -

 • Për të marrë pjesë në takime biznesi, siç janë takimet e shitjeve dhe takimet teknike.
 • Për të shitur ose blerë mallra dhe shërbime në vend.
 • Për të ngritur një sipërmarrje biznesi ose industriale. 
 • Për të kryer turne.
 • Për të mbajtur leksione. 
 • Për të rekrutuar punëtorë. 
 • Për të marrë pjesë në panaire dhe ekspozita tregtare ose biznesi. 
 • Për të vizituar vendin si ekspert ose specialist në një projekt.
 • Për të marrë pjesë në aktivitete sportive.

Nga viti 2014 e tutje, vizitorët ndërkombëtarë që dëshirojnë të udhëtojnë në Indi nuk do të kenë më nevojë të aplikojnë për një vizë indiane, në mënyrën tradicionale, në letër. Kjo ka qenë shumë e dobishme për biznesin ndërkombëtar që kur hoqi telashet që erdhi me procedurën e aplikimit për vizë indiane. Viza e Biznesit Indian mund të merret në internet me ndihmën e një formati elektronik, në vend që të duhet të vizitoni Ambasadën ose Konsullatën Indiane. Përveç lehtësimit të të gjithë procesit, sistemi Business eVisa është gjithashtu mënyra më e shpejtë për të vizituar Indinë.

Dritarja e aplikimit për sistemin elektronik të vizave është rritur nga 20 ditë në 120 ditë, që do të thotë se vizitorët e huaj tani mund të aplikojnë deri në 120 ditë përpara datës së parashikuar të mbërritjes së tyre në vend. Sa për udhëtarët e biznesit, këshillohet që ata të aplikojnë për vizën e tyre të biznesit të paktën 4 ditë përpara datës së mbërritjes. Megjithëse shumica e vizave përpunohen brenda harkut prej 4 ditësh, disa raste mund të kërkojnë disa ditë më shumë për shkak të kompleksitetit në proces ose festave të planifikuara kombëtare në Indi.

Ju kerkoni Visa e-Turistike në Indi (eVisa Indi or Visa Indian Online) për të dëshmuar vendet dhe përvojat e mahnitshme si turist i huaj në Indi. Përndryshe, ju mund të vizitoni Indinë në një Visa e-Biznesi në Indi dhe duan të bëjnë pak argëtim dhe pamje në Indinë veriore dhe ultësirat e Himalajeve. Të Autoriteti Indian i Imigracionit inkurajon vizitorët në Indi për të aplikuar Viza Indiane Online (India e-Visa) në vend se të vizitoni Konsullatën Indiane ose Ambasadën Indiane.

Cilat janë vendet që kualifikohen për eVisa e Biznesit Indian?

Vendet që kualifikohen për eVisa të biznesit indian janë si më poshtë -

 • Argjentinë
 • Australi
 • Austri
 • Belgjikë
 • Kili
 • Republika Çeke
 • Danimarkë
 • Francë
 • Gjermani
 • Greqi
 • Irlandë
 • Itali
 • Japoni
 • Meksikë
 • Myanmar
 • Holandë
 • Zelanda e Re
 • Oman
 • Peru
 • Filipinet
 • Poloni
 • Portugali
 • Singapore
 • Afrika e Jugut
 • Korea e jugut
 • Spanjë
 • Suedi
 • Zvicër
 • Taiwan
 • Tajlandë
 • Emiratet e Bashkuara Arabe
 • SHBA
 • Shqipëri
 • Andorra
 • Angolë
 • Anguilla
 • Antigua dhe Barbuda
 • Armeni
 • Aruba
 • Azerbaixhan
 • Bahamas
 • Barbados
 • Bjellorusi
 • Belize
 • benin
 • Bolivi
 • Bosnja dhe Hercegovina
 • Botsvanë
 • Brazil
 • Brunei
 • Bullgari
 • Burundi
 • Kamboxhi
 • Kamerun
 • Cape Verde
 • Cayman Island
 • Kolumbi
 • Komora
 • Ishujt Kuk
 • Kostarikë
 • Bregu i Fildishtë
 • Kroacia
 • Kubë
 • Qipro
 • Djibouti
 • Dominica
 • Republika Domenikane
 • Timori Lindor
 • Ekuador
 • El Salvador
 • Eritrea
 • Estoni
 • Guinea Ekuatoriale
 • Fiji
 • Finlandë
 • Gabon
 • Gambia
 • Gjeorgji
 • Gana
 • grenada
 • Guatemala
 • Guine
 • Guajana
 • Haiti
 • Honduras
 • Hungari
 • Islandë
 • Izrael
 • Xhamaika
 • Jordan
 • Kenya
 • Qiribati
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Zambia
 • Zimbabve

LEXO MË SHUMË:
Qytetarët e Shteteve të Bashkuara gjithashtu kërkojnë një vizë elektronike për Indinë. e Visa për Indinë ka disa kushte, privilegje, kërkesa për lloje të ndryshme si Viza turistike, biznesi dhe mjekësore për Indinë. Të gjitha detajet që duhet të dini mbulohen në këtë udhëzues gjithëpërfshirës për Vizat Indiane për Qytetarët e SHBA. Mësoni më shumë në Viza Indiane për Qytetarët e SHBA .

Cilat janë vendet që nuk kualifikohen për eVisa e Biznesit Indian?

EVisa e Biznesit Indian nuk është ende e lejuar për qytetarët e vendeve që janë renditur si më poshtë. Ky është një hap i përkohshëm që është ndërmarrë për të garantuar sigurinë e vendit dhe qytetarët që u përkasin pritet të lejohen sërish në Indi së shpejti.

 • Kanadë
 • Kinë
 • Hong Kong
 • Indonezi
 • Iran
 • Kazahstan
 • Kirgistan
 • Macau
 • Malaysia
 • Qatar
 • Arabia Saudite
 • Sri Lanka
 • Taxhikistan
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Uzbekistan

LEXO MË SHUMË:
I vendosur në shtetin e Rajasthan, qyteti i Udaipur shpesh i njohur si Qyteti i Liqeneve, duke pasur parasysh pallatet dhe monumentet e tij historike të ndërtuara rreth trupave ujorë natyrorë dhe të krijuar nga njeriu, është një vend që shpesh kujtohet lehtësisht si Venecia e Lindjes. Mësoni më shumë në Udhëzues udhëtimi për në Udaipur Indi - Qyteti i Liqeneve.

E drejta për të marrë një vizë indiane të biznesit

Për t'u kualifikuar për vizën indiane në internet, do t'ju duhet sa vijon -

● Duhet të jeni a qytetar i 165 vendeve që janë shpallur pa viza dhe të pranueshme për eVisa indiane.

● Qëllimi juaj i vizitës duhet të lidhet me qëllime biznesi.

● Duhet të zotëroni një pasaporta e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes tuaj në vend. Pasaporta juaj duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh.

● Kur po aplikoni për eVisa indiane, detajet që jepni duhet të përputhen me detajet që keni përmendur në pasaportën tuaj. Mbani në mend se çdo mospërputhje do të çojë në refuzimin e lëshimit të vizave ose një vonesë në procesin, lëshimin dhe përfundimisht në hyrjen tuaj në Indi.

● Do t'ju duhet të hyni në vend vetëm përmes Postat e Kontrollit të Imigracionit të autorizuara nga qeveria, të cilat përfshijnë 28 aeroporte dhe 5 porte detare.

Cili është procesi për të aplikuar për një eVisa të Biznesit Indian?

Për të filluar procesin e Vizës së Biznesit Indian në internet, do t'ju duhet të mbani në dispozicion dokumentet e mëposhtme -

● Duhet të keni një kopje të skanuar të faqes së parë (biografisë) të pasaportës suaj, e cila duhet të jetë një pasaportë standarde. Mbani në mend se pasaporta duhet të mbetet e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e hyrjes tuaj në Indi, dhe në çdo rast tjetër, do t'ju duhet të rinovoni pasaportën tuaj.

● Duhet të keni një kopje të skanuar të një fotografie të fundit me ngjyra të madhësisë së pasaportës vetëm të fytyrës tuaj.

● Duhet të keni një adresë emaili funksionale.

● Duhet të keni një kartë debiti ose krediti për të paguar tarifat tuaja të Aplikimit për Vizë Indiane.

● Duhet të keni një biletë kthimi nga vendi juaj. (Opsionale) 

● Duhet të jeni gati të tregoni dokumentet që kërkohen posaçërisht për llojin e vizës për të cilën po aplikoni. (Opsionale)

EVisa e Biznesit Indian mund të prokurohet në internet dhe për të, aplikanti do të duhet të paguajë një shumë të shkurtër, duke përdorur ndonjë nga monedhat e 135 vendeve të listuara, nëpërmjet kartës së kreditit, kartave të debitit ose PayPal. Procesi është jashtëzakonisht i shpejtë dhe i përshtatshëm dhe do t'ju duhet vetëm të plotësoni një aplikacion në internet që do të zgjasë disa minuta dhe ta përfundoni duke zgjedhur mënyrën tuaj të preferuar të pagesës online.

Pasi të keni dorëzuar me sukses aplikacionin tuaj online për vizë indiane, stafi mund të kërkojë një kopje të pasaportës ose fotografisë së fytyrës tuaj, të cilën mund ta dorëzoni në përgjigje të emailit ose ta ngarkoni direkt në portalin online eVisa. Informacioni mund të dërgohet direkt në [email mbrojtur]. Së shpejti ju do të merrni eVisa e biznesit tuaj indian me postë, e cila do t'ju lejojë të hyni në Indi pa asnjë sherr. I gjithë procesi do të zgjasë maksimumi 2 deri në 4 ditë pune.

LEXO MË SHUMË:
Të njohura gjerësisht në të gjithë botën për praninë e tyre madhështore dhe arkitekturën mahnitëse, pallatet dhe kalatë në Rajasthan janë një testament i qëndrueshëm i trashëgimisë dhe kulturës së pasur të Indisë. Ato janë të përhapura në të gjithë vendin dhe secila vjen me grupin e vet të historisë unike dhe madhështisë së mrekullueshme. Mësoni më shumë në Udhëzues turistik për pallatet dhe kalatë në Rajasthan.

Sa kohë mund të qëndroj në Indi me eVisa të Biznesit Indian?

EVisa e Biznesit Indian është një vizë me dy hyrje që i jep mbajtësit të saj një kohëzgjatje qëndrimi deri në 180 ditë për qëndrim, nga dita e parë e hyrjes në vend. Individët e kualifikuar mund të marrin maksimumi 2 viza në një vit të vetëm biznesi. Nëse dëshironi të qëndroni në vend për më shumë se 180 ditë, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë konsullore indiane. Mbani në mend se eVisa e Biznesit Indian nuk mund të zgjatet. 

Mbajtësi i biznesit Indian eVisa do të duhet të mbërrijë në Indi duke përdorur një nga 28 aeroportet ose 5 portet detare që janë caktuar për këtë qëllim. Ata mund të largohen nga vendi nëpërmjet Postave të Kontrollit të Imigracionit të autorizuar ose ICPS në Indi. Nëse dëshironi të hyni në vend nëpërmjet tokës ose një porti që është caktuar për qëllimin e eVisa, duhet të vizitoni një ambasadë ose konsullatë indiane për të marrë një vizë.

LEXO MË SHUMË:
Një Vizë Urgjente Indiane (eVisa India për urgjencë) u jepet atyre të huajve që duhet të vijnë në Indi në një premisë krize. Mësoni më shumë në Vizë urgjente indiane.

Cilat janë disa fakte kryesore që duhet të dini për vizën indiane të biznesit elektronik?

Ka disa pika kyçe që çdo udhëtar duhet të ketë parasysh nëse dëshiron të vizitojë Indinë me vizën e tij të biznesit për Indi -

 • Viza indiane eBsuiness nuk mund të konvertohet apo zgjatet, lëshuar një herë. 
 • Një individ mund të aplikojë vetëm për një maksimumi 2 viza eBiznesi brenda 1 viti kalendarik. 
 • Aplikantët duhet të kenë fonde të mjaftueshme në llogaritë e tyre bankare që do t'i mbështesë gjatë gjithë qëndrimit të tyre në vend. 
 • Vizitorët duhet të kenë gjithmonë një kopje të vizës së tyre të aprovuar të biznesit elektronik indian gjatë qëndrimit të tyre në vend. 
 • Në momentin e aplikimit vetë, aplikanti duhet të jetë në gjendje të tregojë a biletë kthyese ose tutje.
 • Aplikanti është i detyruar të të ketë pasaportë.
 • Duhet të jetë pasaporta e aplikantit të vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes së tyre në vend. Pasaporta gjithashtu duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh që autoritetet e kontrollit kufitar t'i vendosin vulën e hyrjes dhe daljes gjatë kohës së vizitës suaj.
 • Nëse tashmë keni dokumente udhëtimi ndërkombëtar ose pasaporta diplomatike, nuk keni të drejtë të aplikoni për vizën e e-Biznesit për Indinë.

Çfarë mund të bëj me vizën e-Biznesit për Indinë?

Viza e e-Biznesit për Indinë është një sistem elektronik autorizimi që është krijuar për të huajt që dëshirojnë të vijnë në Indi për arsye biznesi. Mund të përfshijë sa vijon - 

1. Për të marrë pjesë në takime biznesi, të tilla si takimet e shitjeve dhe takimet teknike.

2. Për të shitur ose blerë mallra dhe shërbime në vend.

3. Për të ngritur një sipërmarrje biznesi ose industriale. 

4. Për të kryer turne.

5. Të mbajë leksione për Iniciativën Globale për Rrjetet Akademike (GIAN).

6. Për të rekrutuar punëtorë. 

7. Të marrë pjesë në panaire dhe ekspozita tregtare ose biznesi. 

8. Të vizitojë vendin si ekspert ose specialist në një projekt.

LEXO MË SHUMË:
Në skajin më verior të Indisë shtrihen qytetet e qeta të Jammu, Kashmir dhe Ladakh. Mësoni më shumë në Vendet më të mira për t'u vizituar në Jammu dhe Kashmir.

Cilat janë gjërat që nuk mund të bëj me vizën e e-biznesit për Indinë?

Si një i huaj që viziton Indinë me një vizë e-Biznesi, nuk ju lejohet të merrni pjesë në asnjë lloj "pune Tablighi". Nëse veproni kështu, do të jeni duke shkelur normat e vizave dhe do të duhet të paguani një gjobë dhe madje të rrezikoni një ndalim hyrje në të ardhmen. Mbani në mend se nuk ka kufi për të ndjekur vendet fetare ose për të marrë pjesë në aktivitete standarde fetare, por normat e vizave ju ndalojnë të ligjëroni rreth Ideologjia e Xhematit Tablighi, qarkullimi i broshurave dhe mbajtja e fjalimeve në vende fetare.

Sa kohë duhet për të marrë vizën time të e-biznesit për Indinë?

Nëse dëshironi të merrni vizën tuaj të biznesit për të vizituar Indinë në mënyrën më të shpejtë të mundshme, duhet të zgjidhni sistemin eVisa. Edhe pse këshillohet të aplikoni të paktën 4 ditë pune përpara ditës së vizitës suaj, ju mund ta merrni tuajën viza e miratuar në 24 orë

Nëse aplikanti ofron të gjithë informacionin dhe dokumentet e kërkuara së bashku me formularin e aplikimit, ai mund të përfundojë të gjithë procesin brenda një harku prej disa minutash. Sapo të keni përfunduar procesin e aplikimit tuaj për eVisa, do ta bëni merrni eVisa me email. I gjithë procesi do të kryhet tërësisht online dhe në asnjë moment të procesit nuk do t'ju kërkohet të vizitoni konsullatën ose ambasadën indiane - viza e e-biznesit për Indinë është mënyra më e shpejtë dhe më e lehtë për të fituar akses në Indi për qëllime biznesi.  


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.