• AlbanianfrancezgjermanishtitalianSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Cila është eViza turistike për të vizituar Indinë?

Nga: Tiasha Chatterjee

Viza turistike në internet për të vizituar Indinë është një sistem i autorizimit elektronik të udhëtimit që lejon njerëzit nga vendet e pranueshme të vijnë në Indi. Me vizën turistike indiane, ose atë që njihet si viza e-Turist, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me turizmin.

Fillimisht e lançuar në tetor të vitit 2014, eVisa turistike indiane për të vizituar Indinë supozohej të thjeshtonte procesin e ethshëm të marrjes së një vize, dhe kështu të tërhiqte më shumë vizitorë nga vendet e huaja në vend.

Qeveria indiane ka nxjerrë një autorizimi elektronik i udhëtimit ose sistemi elektronik i vizave, ku qytetarët nga një listë prej 180 shtetesh mund të vizitojnë Indinë, pa pasur nevojë të marrin vulë fizike në pasaportat e tyre.

Me vizën turistike indiane, ose atë që njihet si viza e-Turist, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me turizmin. Disa nga arsyet për të cilat mund të vini në Indi me këtë lloj vize përfshijnë si në vijim -

 • Pjesëmarrja në aktivitete turistike. 
 • Duke vizituar miqtë dhe familjen.
 • Pjesëmarrja në një pushim joga.

Nga viti 2014 e tutje, vizitorët ndërkombëtarë që dëshirojnë të udhëtojnë në Indi nuk do të kenë më nevojë të aplikojnë për një vizë indiane, në mënyrën tradicionale, në letër. Kjo ka qenë shumë e dobishme për turistët ndërkombëtarë që kur hoqi telashet që erdhi me procedurën e aplikimit për vizë indiane. Viza Turistike Indiane mund të merret në internet me ndihmën e një formati elektronik, në vend që të duhet të vizitoni Ambasadën ose Konsullatën Indiane. Përveç lehtësimit të të gjithë procesit, sistemi Indian Turist eVisa është gjithashtu mënyra më e shpejtë për të vizituar Indinë.

Ju kerkoni Visa e-Turistike në Indi (eVisa Indi or Visa Indian Online) për të dëshmuar vendet dhe përvojat e mahnitshme si turist i huaj në Indi. Përndryshe, ju mund të vizitoni Indinë në një Visa e-Biznesi në Indi dhe duan të bëjnë pak argëtim dhe pamje në Indinë veriore dhe ultësirat e Himalajeve. Të Autoriteti Indian i Imigracionit inkurajon vizitorët në Indi për të aplikuar Viza Indiane Online (India e-Visa) në vend se të vizitoni Konsullatën Indiane ose Ambasadën Indiane.

Cilat janë vendet që kualifikohen për eVisa Turistike Indiane?

Vendet që kualifikohen për eVisa turistike indiane janë si më poshtë -

 • Argjentinë
 • Australi
 • Austri
 • Belgjikë
 • Kili
 • Republika Çeke
 • Danimarkë
 • Francë
 • Gjermani
 • Greqi
 • Irlandë
 • Itali
 • Japoni
 • Meksikë
 • Myanmar
 • Holandë
 • Zelanda e Re
 • Oman
 • Peru
 • Filipinet
 • Poloni
 • Portugali
 • Singapore
 • Afrika e Jugut
 • Korea e jugut
 • Spanjë
 • Suedi
 • Zvicër
 • Taiwan
 • Tajlandë
 • Emiratet e Bashkuara Arabe
 • SHBA
 • Shqipëri
 • Andorra
 • Angolë
 • Anguilla
 • Antigua dhe Barbuda
 • Armeni
 • Aruba
 • Azerbaixhan
 • Bahamas
 • Barbados
 • Bjellorusi
 • Belize
 • benin
 • Bolivi
 • Bosnja dhe Hercegovina
 • Botsvanë
 • Brazil
 • Brunei
 • Bullgari
 • Burundi
 • Kamboxhi
 • Kamerun
 • Cape Verde
 • Cayman Island
 • Kolumbi
 • Komora
 • Ishujt Kuk
 • Kostarikë
 • Bregu i Fildishtë
 • Kroacia
 • Kubë
 • Qipro
 • Djibouti
 • Dominica
 • Republika Domenikane
 • Timori Lindor
 • Ekuador
 • El Salvador
 • Eritrea
 • Estoni
 • Guinea Ekuatoriale
 • Fiji
 • Finlandë
 • Gabon
 • Gambia
 • Gjeorgji
 • Gana
 • grenada
 • Guatemala
 • Guine
 • Guajana
 • Haiti
 • Honduras
 • Hungari
 • Islandë
 • Izrael
 • Xhamaika
 • Jordan
 • Kenya
 • Qiribati
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Zambia
 • Zimbabve

LEXO MË SHUMË:
Viza indiane për shoqëruesit mjekësorë lejon infermierët, ndihmësit, anëtarët e familjes të marrin pjesë tek pacienti kryesor që kërkon trajtim mjekësor. Viza e Indisë për shoqëruesit mjekësorë varet nga Viza Mjekësore e Indisë e pacientit kryesor. Mësoni më shumë në Vizita e Mjekut Indian Mjekësor.

Cilat janë vendet që nuk kualifikohen për eVisa Turistike Indiane?

EVisa Turistike Indiane nuk është ende e lejuar për qytetarët e vendeve që janë renditur si më poshtë. Ky është një hap i përkohshëm që është ndërmarrë për të garantuar sigurinë e vendit dhe qytetarët që u përkasin pritet të lejohen sërish në Indi së shpejti. 

 • Kanadë
 • Kinë
 • Hong Kong
 • Indonezi
 • Iran
 • Kazahstan
 • Kirgistan
 • Macau
 • Malaysia
 • Qatar
 • Arabia Saudite
 • Sri Lanka
 • Taxhikistan
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Uzbekistan

LEXO MË SHUMË:
India është një vend heterogjen, në të gjitha aspektet e fjalës heterogjene. Toka është një bashkim interesant i historisë, traditave, feve dhe gjuhëve të ndryshme. Mësoni më shumë në Diversiteti i gjuhës në Indi.

E drejta për të marrë një eVisa turistike indiane

Për t'u kualifikuar për vizën indiane në internet, do t'ju duhet sa vijon -

● Duhet të jeni a qytetar i 165 vendeve që janë shpallur pa viza dhe të pranueshme për eVisa indiane.

● Qëllimi juaj i vizitës duhet të lidhet me qëllime turistike.

● Duhet të zotëroni një pasaporta e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes tuaj në vend. Pasaporta juaj duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh.

● Kur po aplikoni për eVisa indiane, detajet që jepni duhet të përputhen me detajet që keni përmendur në pasaportën tuaj. Mbani në mend se çdo mospërputhje do të çojë në refuzimin e lëshimit të vizave ose një vonesë në procesin, lëshimin dhe përfundimisht në hyrjen tuaj në Indi.

● Do t'ju duhet të hyni në vend vetëm përmes Postat e Kontrollit të Imigracionit të autorizuara nga qeveria, të cilat përfshijnë 28 aeroporte dhe 5 porte detare.

Cili është procesi për të aplikuar për një vizë turistike indiane?

Për të filluar procesin e Vizës Turistike Indiane në internet, do t'ju duhet të mbani në dispozicion dokumentet e mëposhtme -

● Duhet të keni një kopje të skanuar të faqes së parë (biografisë) të pasaportës suaj, e cila duhet të jetë një pasaportë standarde. Mbani në mend se pasaporta duhet të mbetet e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e hyrjes tuaj në Indi, dhe në çdo rast tjetër, do t'ju duhet të rinovoni pasaportën tuaj.

● Duhet të keni një kopje të skanuar të një fotografie të fundit me ngjyra të madhësisë së pasaportës vetëm të fytyrës tuaj.

● Duhet të keni një adresë emaili funksionale.

● Duhet të keni një kartë debiti ose krediti për të paguar tarifat tuaja të Aplikimit për Vizë Indiane.

● Duhet të keni një biletë kthimi nga vendi juaj. (Opsionale) 

● Duhet të jeni gati të tregoni dokumentet që kërkohen posaçërisht për llojin e vizës për të cilën po aplikoni. (Opsionale)

eVisa Turistike Indiane mund të prokurohet online dhe për të, aplikanti do të duhet të paguajë një shumë të shkurtër, duke përdorur ndonjë nga monedhat e 135 vendeve të listuara, nëpërmjet kartës së kreditit, kartave të debitit ose PayPal. Procesi është jashtëzakonisht i shpejtë dhe i përshtatshëm, dhe do t'ju duhet vetëm të plotësoni një aplikacion online që do të zgjasë disa minuta dhe ta përfundoni duke zgjedhur mënyrën tuaj të preferuar të pagesës online.

Pasi të keni dorëzuar me sukses aplikacionin tuaj online për vizë indiane, stafi mund të kërkojë një kopje të pasaportës ose fotografisë së fytyrës tuaj, të cilën mund ta dorëzoni në përgjigje të emailit ose ta ngarkoni direkt në portalin online eVisa. Informacioni mund të dërgohet direkt në [email mbrojtur]. Së shpejti ju do të merrni eVisa turistike indiane me postë, e cila do t'ju lejojë të hyni në Indi pa asnjë sherr. I gjithë procesi do të zgjasë maksimumi 2 deri në 4 ditë pune.

LEXO MË SHUMË:
Të njohura gjerësisht në të gjithë botën për praninë e tyre madhështore dhe arkitekturën mahnitëse, pallatet dhe kalatë në Rajasthan janë një testament i qëndrueshëm i trashëgimisë dhe kulturës së pasur të Indisë. Ato janë të përhapura në të gjithë vendin dhe secila vjen me grupin e vet të historisë unike dhe madhështisë së mrekullueshme. Mësoni më shumë në Udhëzues turistik për pallatet dhe kalatë në Rajasthan.

Cilat janë llojet e ndryshme të vizave turistike indiane?

Ekzistojnë tre lloje të ndryshme të vizave eTurist për të vizituar Indinë -

 • Viza turistike 30 ditore e Indisë - Me ndihmën e Vizës Turistike të Indisë 30 ditë, vizitorët mund të qëndrojnë në vend për një periudhë maksimale prej 30 ditësh, nga dita e hyrjes. Është një vizë me dy hyrje, pra me këtë vizë mund të hyni në vend maksimumi 2 herë, brenda periudhës së vlefshmërisë së vizës. Mbani në mend se do të vijë me një datë skadimi, e cila është dita para së cilës duhet të keni hyrë në vend.
 • Viza turistike e Indisë 1-vjeçare - Viza turistike e Indisë 1 vjeçare është e vlefshme për një vit nga data e lëshimit. Meqenëse është një vizë me shumë hyrje, duke e përdorur atë, ju mund të hyni në vend disa herë, por duhet të jetë brenda hapësirës së vlefshmërisë së eVisa indiane.
 • Viza turistike 5-vjeçare e Indisë - Viza Turistike 5-vjeçare e Indisë është e vlefshme për 5 vjet nga data e lëshimit. Meqenëse është një vizë me shumë hyrje, duke e përdorur atë, ju mund të hyni në vend disa herë, por duhet të jetë brenda hapësirës së vlefshmërisë së eVisa indiane.

LEXO MË SHUMË:
Një Vizë Urgjente Indiane (eVisa India për urgjencë) u jepet atyre të huajve që duhet të vijnë në Indi në një premisë krize. Mësoni më shumë në Vizë urgjente indiane.

Cilat janë disa fakte kryesore që duhet të dini për Vizën eTuristike Indiane?

Ka disa pika kyçe që çdo udhëtar duhet të ketë parasysh nëse dëshiron të vizitojë Indinë me vizën e tij turistike për Indi -

 • Viza e Turizmit Indian nuk mund të konvertohet apo zgjatet, lëshuar një herë. 
 • Një individ mund të aplikojë vetëm për një maksimumi 2 viza eTurist brenda 1 viti kalendarik. 
 • Aplikantët duhet të kenë fonde të mjaftueshme në llogaritë e tyre bankare që do t'i mbështesë gjatë gjithë qëndrimit të tyre në vend. 
 • Turistët duhet të mbajnë gjithmonë një kopje të vizës së tyre të miratuar eTurist Indian gjatë qëndrimit të tyre në vend. 
 • Në momentin e aplikimit vetë, aplikanti duhet të jetë në gjendje të tregojë a biletë kthyese ose tutje.
 • Pavarësisht se cila është mosha e aplikantit, atyre u kërkohet të ketë pasaportë.
 • Prindërve nuk u kërkohet të përfshijnë fëmijët e tyre në aplikimin e eVisa-s së tyre në internet për të vizituar Indinë.
 • Duhet të jetë pasaporta e aplikantit të vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes së tyre në vend. Pasaporta gjithashtu duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh që autoritetet e kontrollit kufitar t'i vendosin vulën e hyrjes dhe daljes gjatë kohës së vizitës suaj.
 • Nëse tashmë keni dokumente udhëtimi ndërkombëtar ose pasaporta diplomatike, nuk keni të drejtë të aplikoni për vizën e-Turist për Indi.

Çfarë mund të bëj me vizën e-Turist për Indinë?

Viza e-Turist për Indinë është një sistem elektronik autorizimi që është krijuar për të huajt që dëshirojnë të vijnë në Indi për arsye turistike. Me këtë vizë, ju mund të eksploroni vendin, të vizitoni monumentet dhe të shijoni kulturën e tyre. Ju gjithashtu mund të përdorni vizën e-Turist për Indinë për të vizituar miqtë dhe familjen tuaj ose për të marrë pjesë në pushime joga. India konsiderohet të jetë një nga vendet më të pasura kulturore në botë. Një paraqitje e shkurtër e tij mund të gjendet në Taj Mahal, Varanasi, Rishikesh, ose Shpella Ellora dhe Ajanta. India është gjithashtu vendi ku lindi xhainizmi, budizmi, hinduizmi dhe sikizmi!

LEXO MË SHUMË:
India është e njohur për industrinë e saj artizanale të përhapur në mënyrë sporadike, shumë kreative. Është një ndjenjë e zakonshme për turistët që të humbasin veten mes pazareve të zhurmshme dhe të zhurmshme të Indisë. Mësoni më shumë në Pazaret e Indisë.

Cilat janë gjërat që nuk mund të bëj me vizën e-Turist për Indinë?

Si një i huaj që viziton Indinë me një vizë e-Turist, nuk ju lejohet të merrni pjesë në asnjë lloj "pune Tablighi". Nëse veproni kështu, do të jeni duke shkelur normat e vizave dhe do të duhet të paguani një gjobë dhe madje të rrezikoni një ndalim hyrje në të ardhmen. Mbani në mend se nuk ka kufi për të ndjekur vendet fetare ose për të marrë pjesë në aktivitete standarde fetare, por normat e vizave ju ndalojnë të ligjëroni rreth Ideologjia e Xhematit Tablighi, qarkullimi i broshurave dhe mbajtja e fjalimeve në vende fetare.

Sa kohë mund të qëndroj me vizën e-Turist për Indi?

Ju mund të qëndroni në Indi nëse lloji juaj eVisa lejon -

 • eVisa turistike 1 mujore - për një maksimum prej 30 ditësh për qëndrim.
 • eVisa turistike 1-vjeçare - për një maksimum prej 90 ditësh për qëndrim.

Nëse jeni shtetas i Kanadasë, Japonisë, Britanisë së Madhe dhe SHBA-së, mund të qëndroni deri në 180 ditë për qëndrim me vizën tuaj 1-vjeçare.

Sa kohë duhet për të marrë vizën time e-Turist për Indi?

Nëse dëshironi të merrni vizën tuaj turistike për të vizituar Indinë në mënyrën më të shpejtë të mundshme, duhet të zgjidhni sistemin eVisa. Edhe pse këshillohet të aplikoni të paktën 4 ditë pune përpara ditës së vizitës suaj, ju mund ta merrni tuajën viza e miratuar në 24 orë

Nëse aplikanti ofron të gjithë informacionin dhe dokumentet e kërkuara së bashku me formularin e aplikimit, ai mund të përfundojë të gjithë procesin brenda një harku prej disa minutash. Sapo të keni përfunduar procesin e aplikimit tuaj për eVisa, do ta bëni merrni eVisa me email. I gjithë procesi do të kryhet tërësisht online dhe në asnjë moment të procesit nuk do t'ju kërkohet të vizitoni konsullatën ose ambasadën indiane - viza e-Turist për Indinë është mënyra më e shpejtë dhe më e lehtë për të fituar akses në Indi për qëllime turistike.  


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.