• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
  • APLIKONI VIZA INDIANE

Idetë kryesore për të udhëtuar për të eksploruar Himalajet Indiane


Himalajet e pakrahasueshme janë ndoshta dhuntia më e mirë e natyrës për njerëzimin. Kjo shtrirje me gunga është një ilustrim i natyrshëm i asaj që parajsa i ngjan vërtet shumë. Nga pyjet e dendura deri te luginat ekstravagante, nga zonat e pabanuara tropikale te pjerrësia bindëse, nga llojet e ndryshme të gjelbërimit deri te mjedisi i dëshpëruar, shtrirja e Himalajeve ka gjithçka. Në rast se, me çdo mundësi, mund të vizitoni Himalajet vetëm një herë do të dëshironi të gjeni arsyen pse njihet si parajsa në planet. Ne futemi në mbretërinë e Himalajeve të habitur çdo herë se sa në mënyrë të paimagjinueshme natyra i ka dhuruar këto peizazhe me përsosmëri dhe pasuri. Një numër i madh miljesh me zarzavate të pafundme të virgjëra, ajri i pastër i mbushur me oksigjen, ujëra të pasura me minerale të përrenjve malorë, mbulesa e dyshemesë me lule të egra dhe shkurre luleshtrydhe - papritmas është një jetë e pakufishme në përgjithësi!

Disa pika në këtë planet mund t'ju tërheqin si Himalajet. Vetëm një në çdo vend të çuditshëm ju jep frymëzim për të qenë atje çdo sezon. Në çdo rast, deri atëherë vetëm një nga çdo vend i çuditshëm janë Himalajet. Vendet e pushuesve në Himalajet janë shtëpia e zonave të jashtëzakonshme, në kontrast me zonat e tjera sportive të sipërmarrjes në planet. Për mijëvjeçarë Himalajet kanë pasur një rëndësi të konsiderueshme për grupet e njerëzve të Azisë Jugore, siç pasqyrojnë shkrimet, folkloret dhe fetë e tyre.

Që nga kohët e vjetra, statujat e pafundme të akullnajave kanë tërhequr vëmendjen e alpinistëve eksplorues malorë të Indisë, të cilët kanë shkruar emrin sanskrit Himalaya - nga hima ("borë") dhe alaya ("rezidencë") - për atë kornizë të pabesueshme malore. Në rastet bashkëkohore, Himalajet kanë ofruar magjepsjen më të mirë dhe provën më të mirë për banorët e maleve në të gjithë botën. Në mënyrë të ngjashme vlerësoni nxitimin e guximshëm në Himalajet si udhëtimi, lundrimi, skijimi, alpinizmi dhe të tjera të ndryshme si kjo. Për të dashurat e malit, Himalajet konsiderohen bindshëm kulmi i caktuar i rëndësisë së natyrës.

Vendet e pushuesve në Himalaje gjithashtu përfshijnë liqene të shquar, mbani mend liqenin Shey-Phoksundo për Parkun Kombëtar Shey Phoksundo të Nepalit, liqenin Gurudongmar, në Sikkim verior, liqenet Gokyo në zonën Solukhumbu të Nepalit dhe liqenin Tsongmo

Ju kerkoni Visa e-Turistike në Indi (eVisa Indi or Visa Indian Online) për të marrë pjesë në kënaqësitë e Himalajeve si një turist i huaj në Indi. Përndryshe, ju mund të vizitoni Indinë në një Visa e-Biznesi në Indi dhe duan të bëjnë pak argëtim dhe pamje në Indinë veriore dhe ultësirat e Himalajeve. Të Autoriteti Indian i Imigracionit inkurajon vizitorët në Indi për të aplikuar Viza Indiane Online (India e-Visa) në vend se të vizitoni Konsullatën Indiane ose Ambasadën Indiane.


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.