• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Informacione eVisa India

1. Lloji i Vizës Elektronike Indian që ju nevojitet bazuar në arsyen e vizitës tuaj në Indi


2. E-viza turistike për Indinë

Kjo e-Visa jep autorizim elektronik për të vizituar vendin për udhëtarët që vijnë në Indi për qëllimet e

 • turizmi dhe pamjet,
 • duke vizituar familjen dhe / ose miqtë, ose
 • për një tërheqje ose kurs afatshkurtër të Yogas

Ekzistojnë 3 lloje të kësaj vize:

 • Viza turistike 30 ditore, e cila është një vizë hyrëse dyshe.
 • E-Visa turistike 1 vjeçare, e cila është një vizë e shumëfishtë hyrëse.
 • E-Visa turistike 5 vjeçare, e cila është një vizë e shumëfishtë hyrëse.

Ndërsa shumica e mbajtësve të pasaportave mund të qëndrojnë vazhdimisht vetëm deri në 90 ditë, shtetasve të SHBA-së, Britanisë së Madhe, Kanadasë dhe Japonisë u lejohet deri në 180 ditë, qëndrimi i vazhdueshëm gjatë çdo vizite nuk duhet të kalojë 180 ditë.


3. Biznesi e-Visa për Indinë

Kjo e-Visa jep autorizim elektronik për të vizituar vendin për udhëtarët që vijnë në Indi për qëllimet e

 • shitja ose blerja e mallrave dhe shërbimeve në Indi,
 • duke marrë pjesë në takime biznesi,
 • ngritjen e ndërmarrjeve industriale ose të biznesit,
 • kryerjen e turneve,
 • mbajtja e leksioneve sipas skemës së Nismës Globale për Rrjetet Akademike (GIAN),
 • rekrutimin e punëtorëve,
 • duke marrë pjesë në panaire dhe ekspozita të biznesit, dhe
 • duke ardhur në vend si ekspert apo specialist për ndonjë projekt tregtar.

Kjo vizë është e vlefshme për 1 vit dhe është një vizë me hyrje të shumëfishtë. Ju mund të qëndroni në vend vetëm për 180 ditë në të njëjtën kohë me këtë Visa.


4. Viza elektronike mjekësore për Indinë

Kjo e-Visa u jep autorizim elektronik për të vizituar vendin udhëtarëve që vijnë në Indi me qëllim të marrjes së trajtimit mjekësor nga një spital Indian. Isshtë një Vizë afatshkurtër që është e vlefshme për 60 ditë dhe është një Vizë e Hyrjes Triple.


5. Shoqëruesi Mjekësor e-Visa për Indinë

Kjo vizë elektronike u jep autorizim elektronik për të vizituar vendin udhëtarëve që vijnë në Indi që shoqërojnë një pacient që do të marrë trajtim mjekësor nga një spital indian dhe pacienti duhet të ketë siguruar tashmë ose të ketë aplikuar për e-Vizën Mjekësore për të njëjtën gjë. Kjo është një vizë afatshkurtër që është e vlefshme për 60 ditë dhe është një Vizë Triple Hyrëse. Ju mund të merrni vetëm 2 E-Viza Mjekësore kundër 1 E-Vizë Mjekësore.


6. Konferenca e-Visa për Indinë

Kjo vizë elektronike jep autorizim elektronik për të vizituar vendin për udhëtarët që vijnë në Indi me qëllim të ndjekjes së një konference, seminari ose seminari që është organizuar nga ndonjë prej ministrive ose departamenteve të Qeverisë së Indisë, ose qeverive shtetërore ose Unionit. Administratat e Territorit të Indisë, ose ndonjë organizatë ose PSU të bashkangjitur me to. Kjo vizë është e vlefshme për 3 muaj dhe është një vizë me një hyrje.


7. Udhëzime për Aplikantët e Vizave e-Indiane

Kur aplikoni për e-Visa Indian duhet të dini detajet e mëposhtme në lidhje me të:

 • Ju mund të aplikoni për një vizë elektronike indiane vetëm 3 herë në 1 vit.
 • Nëse keni të drejtë për Visa duhet të aplikoni për të paktën 4-7 ditë para hyrjes tuaj në Indi.
 • E-Visa nuk mund të konvertohet ose zgjatet.
 • E-Visa indiane nuk do t'ju lejojë të keni hyrje në Zonat e Mbrojtura, të Kufizuara ose të Kantonmentit.
 • Çdo aplikant duhet të aplikojë individualisht dhe të ketë Pasaportën e tij për të aplikuar për e-Visa Indian dhe prindërit nuk mund të përfshijnë fëmijët e tyre në aplikimin e tyre. Ju nuk mund të përdorni ndonjë dokument udhëtimi përveç Pasaportës tuaj, i cili nuk mund të jetë Diplomatik ose Zyrtar por vetëm Standard. Duhet të mbetet e vlefshme për të paktën 6 muajt e ardhshëm nga data e hyrjes tuaj në Indi. Duhet gjithashtu të ketë të paktën 2 faqe bosh për t'u vulosur nga Zyrtari i Emigracionit.
 • Ju duhet të keni një biletë kthimi ose tutje nga India dhe duhet të keni para të mjaftueshme për të financuar udhëtimin tuaj në Indi.
 • Ju duhet ta mbani e-Vizën tuaj me vete gjatë gjithë kohës gjatë qëndrimit tuaj në Indi.

Aplikimi për Vizë India tani është në dispozicion në internet pa kërkuar vizitë në Ambasadën Indiane.


8. Vendet, qytetarët e të cilëve kanë të drejtë të aplikojnë për e-Visa Indiane

Qytetarët nga vendet e mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për e-Visa Indian. Qytetarët nga të gjitha vendet e tjera që nuk përmenden këtu duhet të aplikojnë për letrën tradicionale Visa në Ambasadën Indiane.


 

9. Dokumentet që kërkohen për e-Vizën Indiane

Pavarësisht nga lloji i e-Visa për të cilën po aplikoni, do t'ju duhen dokumentet e mëposhtme për të filluar:

 • Një kopje elektronike ose e skanuar e faqes së parë (biografike) të pasaportës tuaj.
 • Një kopje e fotografisë suaj të fundit me ngjyra në stilin e pasaportës (vetëm të fytyrës dhe mund të merret me telefon), një adresë emaili pune dhe një kartë debiti ose një kartë krediti për pagesën e tarifave të aplikimit. I referohet Kërkesat për Foto të Indisë dhe Vizave për hollësi të mëtejshme.
 • Një biletë kthimi ose e ardhshme jashtë vendit.
 • Do t'ju kërkohet gjithashtu disa pyetje për të përcaktuar të drejtën tuaj për Visa siç është statusi aktual i punësimit dhe aftësia për të financuar udhëtimin tuaj.

Ndërsa plotësoni formularin e aplikimit për e-Visa Indian duhet të siguroheni që detajet e mëposhtme përputhen me të njëjtin informacion të saktë që tregohet në pasaportën tuaj:

 • Emri i plotë
 • Data dhe Vendi i lindjes
 • Adresa
 • Numër pasaporte
 • kombësi

Përpos këtyre, në varësi të llojit të e-Visa për të cilën po aplikoni, do t'ju duhen edhe dokumente të tjera.

Për biznesin e-Visa:

 • Detaje të organizatës indiane ose panairit ose ekspozitës tregtare që do të vizitonit, duke përfshirë emrin dhe adresën e një referencë indiane.
 • Letra e fteses nga kompania indiane.
 • Karta juaj e biznesit ose nënshkrimi i postës elektronike, si dhe adresa e internetit.
 • Nëse po vini në Indi për të mbajtur leksione nën Nismën Globale për Rrjetet Akademike (GIAN), atëherë do t'ju duhet gjithashtu të siguroni Ftesën nga instituti i cili do t'ju presë si një fakultet vizitor i huaj, kopja e urdhrit të sanksionimit nën GIAN të lëshuar nga Instituti Kombëtar i Koordinimit dmth. IIT Kharagpur, dhe kopja e përmbledhjes së kurseve që do të merrni si fakultet në institutin pritës.

Për e-Visa Mjekësore:

 • Një kopje e një letre nga Spitali Indian nga e cila do të kërkoni trajtim (letra do të duhej të shkruhej në Letrën Kreu të Spitalit).
 • Ju gjithashtu do të kërkohet t'i përgjigjeni çdo pyetje në lidhje me Spitalin Indian që do të vizitonit.

Për e-Vizën për mjekun mjekësor:

 • Emri i pacientit i cili duhet të jetë mbajtës i Vizës Mjekësore.
 • Numri i Vizës ose ID e Aplikimit të mbajtësit të vizave mjekësore.
 • Detaje të tilla si Numri i Pasaportës së mbajtësit të vizave mjekësore, data e lindjes së mbajtësit të vizave mjekësore dhe Kombësia e mbajtësit të vizave mjekësore.

Për Konferencën e-Visa:

 • Leje politike nga Ministria e Punëve të Jashtme (MEA), Qeveria e Indisë, dhe sipas dëshirës, ​​leja e ngjarjeve nga Ministria e Punëve të Brendshme (MHA), Qeveria e Indisë.

10. Kërkesat e udhëtimit për qytetarët nga vendet e prekura nga ethet e verdha

Nëse jeni një qytetar ose keni vizituar një vend të prekur nga Ethet e Verdha, do t'ju duhet të tregoni një Karta e Vaksinimit të Etheve të Verdha. Kjo është e zbatueshme për vendet e mëposhtme:

Vende në Afrikë

 • Angolë
 • benin
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Kamerun
 • Republika Qendrore e Afrikës
 • Çad
 • Kongo
 • Cote d 'Ivoire
 • Republika Demokratike e Kongos
 • Guinea Ekuatoriale
 • Etiopi
 • Gabon
 • Gambia
 • Gana
 • Guine
 • Guinea Bissau
 • Kenya
 • Liberi
 • mali
 • Mavritani
 • Niger
 • Nigeri
 • Rwanda
 • Senegal
 • Sierra Leone
 • Sudan
 • Sudani i Jugut
 • Togo
 • uganda

Vendet në Amerikën e Jugut

 • Argjentinë
 • Bolivi
 • Brazil
 • Kolumbi
 • Ekuador
 • French Guyana
 • Guajana
 • Panama
 • Paraguaj
 • Peru
 • Suriname
 • Trinidad (vetëm Trinidad)
 • Venezuela

11. Portet e autorizuara të hyrjes

Duke udhëtuar për në Indi me një e-Visa, ju mund të hyni në vend vetëm përmes postave të mëposhtme të kontrollit të imigracionit:

Aeroportet:

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa (Dabolim)
 • Goa (Mopa)
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Tiruchirapalli
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vishakhapatnam

Portet e detit:

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai

12. Aplikimi për e-Visa indiane

Ju mund aplikoni për e-Visa Indiane në internet këtu. Pasi ta bëni, do të merrni përditësime në lidhje me statusin e aplikimit tuaj përmes emailit dhe nëse miratohet do t'ju dërgohet edhe Viza juaj elektronike përmes emailit. Ju nuk duhet të gjeni vështirësi në këtë proces, por nëse keni nevojë për ndonjë sqarim duhet Indeksi i Ndihmës i Indisë dhe Vizave për mbështetje dhe udhëzim. Të fundit Lajme Visa Indiane janë në dispozicion për t'ju siguruar informacion të azhurnuar.