• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Kërkesat e Dokumentit e-Visa Indian

Në këtë faqe do të gjeni një udhëzues autoritativ, gjithëpërfshirës, ​​të plotë për të gjitha kërkesat për e-Visa Indian. Të gjitha dokumentet e kërkuara janë të përfshira këtu dhe gjithçka që ju duhet të dini para se të aplikoni për e-Visa Indian.

Që kur Qeveria e Indisë vuri në dispozicion elektronik ose e-viza për udhëtarët ndërkombëtarë për të vizituar Indinë, duke bërë kështu është bërë një detyrë e lehtë dhe gjithashtu mjaft e përshtatshme. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të takoni Kushtet e pranimit të vizave indiane dhe e për e-Visa Indian si dhe të keni gati të gjitha dokumentet që do t'ju kërkohet të paraqisni në mënyrë që të aplikoni dhe të merrni Visa e-Indiane. Disa nga dokumentet e kërkuara duhet të dorëzohen për të gjitha llojet e e-Vizave Indiane që janë në dispozicion. Ekzistojnë gjithashtu dokumente specifike për e-Visa, domethënë lloje të ndryshme të e-vizave, të tilla si E-Visa turistike indiane, E-Visa e Biznesit Indian, E-Visa Mjekësore Indianedhe Attendant e-Visa mjekësore indiane, të gjithë kërkojnë dokumente specifike që kanë të bëjnë me natyrën e vizitës tuaj në Indi.

Pasi të njihni dokumentet e kërkuara për Indian Visa ju mund të aplikoni për Indian e-Visa në internet pa pasur nevojë të vizitoni ambasadën tuaj lokale indiane. Kjo mund të bëhet nga telefoni juaj celular, PC dhe tabletë. Ju mund të merrni një kopje elektronike të e-Visa-s Indiane të marrë nga Qeveria e Indisë me Email dhe të shkoni në aeroport. Nuk kërkohet vulosje ose ngjitje e ngjitëses në pasaportë.

Kërkesat e Dokumentit të Vizave Indiane

Dokumentet e Vizave të Indisë Kërkohen nga të gjitha llojet e-Vizave

Për të filluar, për të filluar procesin e aplikimit për Visa Indian ju duhet të keni dokumentet e mëposhtme të kërkuara për Visa Indian:

 • Një kopje elektronike ose e skanuar e faqes së parë (biografike) të pasaportës së vizitorit, e cila duhet të jetë Pasaporta standarde, dhe i cili duhet të mbetet i vlefshëm për të paktën 6 muaj nga data e hyrjes në Indi, përndryshe do të duhet të rinovoni pasaportën tuaj.
 • Një kopje e vizitorëve foto e kohëve të fundit në stilin e pasaportës (vetëm të fytyrës, dhe mund të merret me një telefon), një adresë emaili që punon dhe një kartë debiti ose një kartë krediti për pagesën e tarifave të aplikimit. Detaje të mëtejshme në lidhje me  Kërkesat e fotografive indiane e-Visa janë të mbuluara këtu.
 • biletë kthyese ose tutje jashtë vendit.

Përveç që të keni gati këto dokumente të kërkuara për Visa Indian, duhet të mbani mend gjithashtu se është e rëndësishme të plotësoni Formulari i aplikimit për e-vizë indiane për e-Visa Indian me të njëjtin informacion të saktë që tregohet në pasaportën tuaj të cilën do të përdorni për të udhëtuar në Indi dhe që do të lidhej me Vizën tuaj Indiane. Ju lutemi vini re se nëse pasaporta juaj ka një emër të mesëm, duhet ta përfshini atë në formën online të e-Visa indiane në këtë faqe në internet. Qeveria e Indisë kërkon që emri juaj të përputhet saktësisht në aplikimin tuaj e-Visa Indian, sipas pasaportës suaj. Kjo perfshin:

 • Emri i plotë, duke përfshirë emrin / emrin e dhënë, emrin e mesëm, mbiemrin / mbiemrin.
 • Data e lindjes
 • Vendi i lindjes
 • Adresa, ku banoni aktualisht
 • Numri i pasaportës, saktësisht siç tregohet në pasaportë
 • Kombësia, sipas pasaportës tuaj, jo aty ku jetoni aktualisht

Përveç këtyre dokumenteve të përgjithshme të vizave indiane të kërkuara, ka edhe kërkesa për dokumente specifike për llojin e-Visa për të cilën po aplikoni varet nga bazat në të cilat jeni duke vizituar Indinë dhe qëllimin e vizitës suaj. Këto mund të jenë e-Viza Turistike për qëllime turizmi dhe ndonjë gjë interesante, e-Visa e Biznesit për qëllime biznesi dhe tregti, dhe e-Visa e-Visa Mjekësore dhe Vëzhguese e-Visa Mjekësore për qëllime të trajtimit mjekësor dhe shoqërimit të pacientit duke marrë trajtim mjekësor nga India.

Dokumentet e Vizave të Indisë Kërkohen Specifike për e-Vizën Turistike për Indinë

Nëse po vini në Indi për qëllime turizmi dhe ndonjë gjë interesante, duhet të aplikoni për e-Visa Turistike për Indi, për të cilën përveç dokumenteve të përgjithshme të Vizave Indian që kërkohen mund të kërkohet prova e posedimit të parave të mjaftueshme për të financuar udhëtimin tuaj dhe për të qëndruar në Indi.

Dokumentet e Vizave të Indisë Kërkohen Specifike për Biznesin e Vizave për Indinë

Nëse jeni duke vizituar Indinë në mënyrë që të merrni pjesë në aktivitete që kanë natyrë tregtare, të tilla si biznesi ose tregtia, atëherë përveç dokumenteve të përgjithshme të vizave indiane të kërkuara, do t'ju duhen gjithashtu dokumentet e mëposhtme specifike për Biznesin e-Visa për Indi:

 • Detaje të organizatës indiane ose panairit ose ekspozitës tregtare që udhëtari do të vizitojë, përfshirë emrin dhe adresën e një referencë indiane.
 • Uebfaqja e kompanisë indiane që udhëtari do të vizitojë.
 • Letra e fteses nga kompania indiane.
 • Karta e biznesit ose nënshkrimi i postës elektronike, si dhe adresa e internetit e vizitorit.

Nëse vizitori po vjen në Indi për të mbajtur leksione nën Nismën Globale për Rrjetet Akademike (GIAN), atëherë ai ose ajo gjithashtu do të duhet të sigurojë:

 • Ftesë nga instituti i cili do të presë vizitorin si një fakultet vizitor i huaj.
 • Kopja e urdhrit të sanksionimit nën GIAN lëshuar nga Instituti Kombëtar i Koordinimit dmth. IIT Kharagpur.
 • Kopjimi i përmbledhjes së kurseve që vizitori do të marrë si fakultet në institutin pritës.

Dokumentet e Vizave të Indisë Kërkohen Specifike për e-Vizat Mjekësore për Indinë

Nëse jeni duke vizituar Indinë si pacient në mënyrë që të merrni trajtim mjekësor nga një spital në Indi, atëherë përveç dokumenteve të përgjithshme të vizave indiane të kërkuara, do t'ju duhen edhe dokumentet e mëposhtme specifike për e-Visa mjekësore për Indinë:

 • Një kopje e një letre nga Spitali Indian, nga i cili vizitori do të kërkonte trajtim (letra do të duhej të shkruhej në Letrën Kreu të Spitalit).
 • Vizitorit do t'i kërkohet gjithashtu t'i përgjigjet çdo pyetjeje në lidhje me Spitalin Indian që do të vizitonte.

Dokumentet e Vizave të Indisë Kërkohen Specifike për Shoqëruesin Mjekësor e-Visa për Indinë

Nëse jeni duke vizituar Indinë si anëtar i familjes që shoqëron një pacient i cili po vjen në Indi në mënyrë që të marrë trajtim mjekësor nga një spital në Indi, atëherë përveç dokumenteve të përgjithshme të Vizave Indian që kërkohen ju do tëkeni nevojë për disa dokumente specifike për e-Visa të Shoqëruesit Mjekësor për Indinë që do të provojë që personi që po shoqëroni mban ose ka aplikuar për një e-Visa Mjekësore:

 • La emri i pacientit i cili duhet të jetë mbajtës i Vizës Mjekësore.
 • La Numri i e-vizës indiane ose ID e Aplikimit të mbajtësit të Vizës Mjekësore.
 • Detaje të tilla si Numër pasaporte të mbajtësit të Vizës Mjekësore, datën e lindjes së mbajtësit të Vizës Mjekësore, dhe Kombësinë e mbajtësit të Vizës Mjekësore.

Nëse i keni gati të gjitha këto dokumente të kërkuara për Visa Indian, plotësoni të gjitha kushtet e pranueshmërisë për Visa Indian dhe po aplikoni të paktën 4-7 ditë përpara fluturimit ose datës së hyrjes në vend, atëherë duhet të jeni në gjendje të aplikoni me lehtësi për Formulari i aplikimit për vizë indiane është mjaft e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë. Ju nuk duhet të gjeni ndonjë vështirësi në aplikimin dhe marrjen e Vizës Indiane. Nëse, megjithatë, keni nevojë për sqarime që duhet Ndihma dhe tryeza e ndihmës e-vizave indiane për mbështetje dhe udhëzim. Shumica e përgjigjeve tuaja duhet të përfshihen këtu në Pyetjet e bëra më shpesh.