• AlbanianfrancezgjermanishtitalianSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Kërkesat e pasaportës e-Visa indiane

E-viza indiane kërkon një Pasaportë të Zakonshme. Mësoni për çdo detaj për Pasaportën tuaj për të hyrë në Indi Turizmi e-Visa India, E-Visa mjekësore India or Biznesi e-Visa India. Çdo detaj është i mbuluar këtu në mënyrë gjithëpërfshirëse.

Nëse po aplikoni për Visa Indian Online (e-Visa India) për udhëtimin tuaj në Indi mund ta bëni në internet tani pasi Qeveria e Indisë ka vënë në dispozicion një Visa elektronike ose e-Visa për Indinë. Por, në mënyrë që të aplikoni për të njëjtën gjë, duhet të plotësoni disa Kushtet e pranimit të e-vizës indiane dhe gjithashtu siguroni kopje të buta të dokumenteve të caktuara para se aplikimi juaj të pranohet. Disa nga këto dokumente të kërkuara janë specifike për qëllimin e vizitës tuaj në Indi dhe rrjedhimisht llojin e Vizës për të cilën po aplikoni, që është, e-Visa Turistike për qëllime të turizmit, argëtim, ose ndonjë gjë interesante, Biznes e-Visa për qëllime të biznesit të tregtisë, Mjekësi e-Visa dhe Mjekësi Vëzhgues e-Visa për qëllime të trajtimit mjekësor dhe shoqërimin e pacientit që merr trajtimin. Por ka edhe dokumente të caktuara që kërkohen për të gjitha këto viza. Një nga këto dokumente, dhe më i rëndësishmi nga të gjithë, është një kopje e butë e Pasaportës tuaj. Ajo që vijon më poshtë është një udhëzues i plotë për t'ju ndihmuar me të gjitha kërkesat e pasaportës Visa Indian. Nëse ndiqni këto udhëzime dhe plotësoni të gjitha kërkesat e tjera që mundeni aplikoni për e-Visa indiane në internet pa pasur nevojë të vizitoni ambasadën tuaj lokale indiane për të njëjtën gjë.

Qeveria e Indisë ka bërë të gjithë Aplikimi Indian për Visa proces nga kërkimi, regjistrimi i aplikacionit, pagesa, dokumentacioni ngarkoni skanimin e kopjeve të pasaportës dhe fotografisë së fytyrës, pagesa me kartë krediti / debiti dhe marrja e dërgimit indian të e-Visa në aplikim me email.

 

Cilat janë kërkesat për pasaportë India Visa?

Për të qenë i kualifikuar për e-Visa Indian, pa marrë parasysh se për cilin lloj e-Visa po aplikoni, duhet të ngarkoni një kopje elektronike ose të skanuar të pasaportës tuaj. Sipas Kërkesave për Visa Indian të Pasaportës, kjo duhet të jetë e zakonshme ose Pasaporta standarde, jo Pasaporta Zyrtare ose Pasaporta Diplomatike ose Pasaporta e Refugjatit ose Dokumentet e Udhëtimit të çfarëdo lloji tjetër. Para se të ngarkoni një kopje të saj, duhet të siguroheni që Pasaporta juaj do të mbetet e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e hyrjes tuaj në Indi. Kjo është Vlefshmëria e Pasaportës së Vizave të Indisë e mandatuar nga Qeveria e Indisë. Nëse nuk plotësoni kushtin e vlefshmërisë së pasaportës India Visa, e cila është të paktën 6 muaj nga data e hyrjes së vizitorit në Indi, do të duhet të rinovoni pasaportën tuaj përpara se të dërgoni kërkesën tuaj. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që Pasaporta juaj të ketë dy faqe të zbrazëta, të cilat nuk do të shiheshin në internet, por oficerëve të kufirit në aeroport do t'u duhen dy faqet bosh për të vulosur hyrjen / daljen.

shënim: Nëse tashmë keni një e-Visa Indiane që është akoma e vlefshme, por Pasaporta juaj ka skaduar, atëherë mund të aplikoni për një Pasaportë të re dhe të udhëtoni me Vizën tuaj Indian (e-Visa India) duke mbajtur me vete edhe Pasaportat e vjetra dhe ato të reja. Përndryshe, ju mund të aplikoni për një Visa të re Indian (e-Visa India) në Pasaportën e re.

Indian Visa Online - Kërkesat për Pasaportë

Çfarë duhet të jenë të gjitha të dukshme në Pasaportë për të përmbushur Kërkesat e Pasaportës e-Visa të Indisë?

Për të përmbushur kërkesat e pasaportës Indian Visa, kopja e skanimit të Pasaportës tuaj që ngarkoni në aplikacionin tuaj Visa Indian duhet të jetë e faqja e parë (biografike) e Pasaportës suaj. Duhet të jetë e qartë dhe e lexueshme me të katër cepat e Pasaportës të dukshme dhe detajet e mëposhtme në Pasaportën tuaj duhet të jenë të dukshme:

 • Emri i dhënë
 • Emri i dytë
 • Të dhënat e lindjes
 • Gjini
 • Vendi i lindjes
 • Vendi i pasaportës
 • Numër pasaporte
 • Data e lëshimit të pasaportës
 • Data e skadimit te pasaportes
 • MRZ (Dy shirita në fund të pasaportës e njohur si Zona Magnetike e Lexueshme e cila do të ishte nga lexuesit e pasaportave, makineritë në kohën e hyrjes dhe daljes në aeroport. Gjithçka mbi këto dy shirita në pasaportë quhet Zona e Inspektimit Vizual (VIZ) e cila është shikuar nga Zyrtarët e Emigracionit në zyrat e Qeverisë së Indisë, Zyrtarët e Kufirit, Zyrtarët e Kontrollit të Emigracionit.)

Të gjitha këto detaje në Pasaportën tuaj duhet gjithashtu përputhen saktësisht me çfarë plotësoni në formularin tuaj të aplikimit. Ju duhet të plotësoni formularin e aplikimit me të njëjtin informacion të saktë siç përmendet në Pasaportën tuaj pasi detajet që plotësoni do të përputhen nga Zyrtarët e Imigracionit me atë që tregohet në Pasaportën tuaj.

Shënim i Rëndësishëm për Vendlindjen e Pasaportës Visa Indian

Kur hyni në tuajin Vendi i Lindjes në formularin e aplikimit për Visa Indian shkruani saktësisht atë që tregohet në Pasaportën tuaj pa qenë më specifik ose preciz. Nëse, për shembull, Vendi i Lindjes në Pasaportën tuaj thotë Londër, shkruani vetëm atë, jo emrin e qytetit ose periferisë në Londër. Nëse Vendi i Lindjes i përmendur në Pasaportën tuaj tani është zhytur në një qytet tjetër ose njihet me një emër tjetër, ju përsëri duhet të vendosni saktësisht atë që thotë Pasaporta juaj.

Mos harroni këtë këshillë për Vendin e Lëshimit të Pasaportës Indian Visa

Zakonisht ekziston një konfuzion në lidhje me India Visa Pasaporta Vendi i Lëshimit. Pyetja në lidhje me Vendin e Lëshimit të Pasaportës së Vizave të Indisë duhet të plotësohet me autoritetin lëshues të Pasaportës tuaj që do të përmendet në Pasaportën tuaj. Nëse jeni nga SHBA, ky do të ishte Departamenti i Shtetit i Shteteve të Bashkuara. Por formulari i aplikimit nuk ofron hapësirë ​​të mjaftueshme për ta shtypur atë plotësisht, kështu që mund ta shkurtoni atë në USDOS. Për të gjitha vendet e tjera shkruani vendin e lëshimit të përmendur në Pasaportën tuaj.

Imazhi juaj në Pasaportën tuaj mund të jetë i ndryshëm nga fotografia e stilit të pasaportës të fytyrës tuaj që ngarkoni në aplikacionin tuaj Visa Indian.

 

Kërkesat e Skanimit të Pasaportave për Kërkesat për Pasaportë të India Visa

 

Qeveria e Indisë ka disa kërkesa, lexoni me mirësi këto detaje për të shmangur refuzimin e aplikimit tuaj për Visa Indian (e-Visa India).

Kopja e skanuar e Pasaportës tuaj që ngarkoni në aplikacionin tuaj për Indian Visa Online (e-Visa India) duhet të jetë në përputhje me specifikimet e caktuara që plotësojnë Kërkesat e Pasaportës Indian Visa. Këto janë:

 • Ju mund të ngarkoni një skanimi ose kopja elektronike të Pasaportës tuaj që mund të merret me një aparat fotografik telefoni.
 • Kjo është nuk është e nevojshme të merrni Skanimin ose Fotografitë e Pasaportës tuaj me një skaner profesional.
 • Foto / skanimi i pasaportës duhet të jetë të qarta dhe me cilësi të mirë dhe rezolucion të lartë.
 • Ju mund të ngarkoni skanimin tuaj të Pasaportës në formatet e mëposhtme të skedarit: PDF, PNG dhe JPG.
 • Skanimi duhet të jetë mjaft i madh sa të jetë i qartë dhe të gjitha detajet mbi të i lexueshëm. Kjo nuk është e mandatuar nga Qeveria e Indisë por duhet të siguroheni që të paktën të jetë 600 piksel me 800 piksel në lartësi dhe gjerësi në mënyrë që të jetë një imazh me cilësi të mirë, i qartë dhe i lexueshëm.
 • Madhësia e paracaktuar për skanimin e Pasaportës suaj e kërkuar nga aplikacioni Indian Visa është 1 Mb ose 1 Megabyte. Nuk duhet të jetë më e madhe se kjo. Mund të kontrolloni madhësinë e skanimit duke klikuar me të djathtën në skedarin në PC tuaj dhe duke klikuar mbi Properties dhe do të mund të shihni madhësinë në skedën General në dritaren që hapet.
 • Nëse nuk jeni në gjendje të ngarkoni bashkëngjitjen tuaj të Pasaportës Foto përmes një emaili tek ne të dhënë në faqen kryesore të Uebfaqja Indian Visa Online
 • Pasaporta skanimi nuk duhet të jetë i paqartë.
 • Skanimi i pasaportës duhet të jetë me ngjyra, jo bardhezi apo Mono.
 • Kontrasti i imazhi duhet të jetë i barabartë dhe nuk duhet të jetë shumë e errët ose shumë e lehtë.
 • Imazhi nuk duhet të jetë i ndotur ose i njollosur. Nuk duhet të jetë i zhurmshëm ose me cilësi të ulët ose shumë i vogël. Duhet të jetë në modalitetin Peisazhi, jo Portretin. Imazhi duhet të jetë i drejtë, jo i anuar. Sigurohuni që të mos ketë flash në imazh.
 • La MRZ (dy shiritat në fund të Pasaportës) duhet të duken qartë.

 

Nëse ndiqni këto udhëzime për Kërkesat e Pasaportës Visa Indian, keni të gjitha dokumentet e tjera të kërkuara për Indian Visa Online (e-Visa India), plotësoni të gjitha kushtet e pranimit për Visa Indian dhe po aplikoni të paktën 4-7 ditë përpara fluturimi ose data e hyrjes në vend, atëherë duhet të jeni në gjendje të aplikoni me lehtësi për në Formulari i aplikimit për e-vizë indiane është mjaft e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë. Nëse, megjithatë, keni nevojë për ndonjë sqarim duhet të kontaktoni Tavolinë Ndihme për e-Visa Indian për mbështetje dhe udhëzim.