• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
  • APLIKONI VIZA INDIANE

Këshilla për vizitorët e biznesit indian që vijnë në vizën e biznesit indian (eVisa India)

Qeveria Indian ofron një klasë të vizave elektronike ose e-Visa India për vizitorët e biznesit. Këtu ne mbulojmë këshillat më të mira, udhëzimet për vizitën tuaj në Indi kur vijnë për një udhëtim komercial në E-Visa e Biznesit Indian (Visa e Biznesit Indian ose eVisa India).

Qeveria indiane e ka bërë të lehtë prokurimin e Vizat elektronike indiane në internet (Visa e Biznesit Indian ose eVisa India) e cila mund të jetë proces elektronik duke plotësuar të Formulari i aplikimit për e-vizë indiane

Me ardhjen e globalizimit dhe ngritjen e outsourcing në Indi, është bërë mjaft e zakonshme për shumë njerëz që vijnë këtu për të kryer biznes dhe për të mbajtur konferenca. Nëse keni një udhëtim biznesi në Indi, për të cilin keni frikë për shkak të pasigurisë që vjen me vizitën në një vend të çuditshëm, atëherë duhet të jeni në gjendje të qëndroni të qetë pasi të lexoni disa nga këto këshilla praktike dhe këshilla të tjera për vizitën tuaj në Indi .

Ka disa çështje praktike për të cilat duhet të kujdeseni para mbërritjes tuaj dhe nëse përgatiteni mirë për qëndrimin tuaj në Indi dhe ndiqni disa këshilla të caktuara, do të jeni gati të keni një udhëtim biznesi të suksesshëm dhe gjithashtu një qëndrim të këndshëm në Indi, i cili është një vend që ka shumë stereotipe për të, por nuk është asgjë tjetër veçse i ngrohtë dhe mikpritës.

Udhëzues për Ndihmën e Vizave të Biznesit në Indi

Merrni dokumentet tuaja në rregull

Udhëzues për Ndihmën e Vizave të Biznesit në Indi

Gjëja e parë që duhet të bëni kur planifikoni duke vizituar Indinë për një udhëtim pune është të merrni Pasaportën tuaj në rregull dhe aplikoni për India Visa (e-Visa India Online). Kjo është shumë e lehtë tani sepse Qeveria e Indisë ka vënë në dispozicion një e-Visa Indiane e cila mund të aplikohet për online pa pasur nevojë të shkoni në Ambasadën Indiane ose Konsullatën Indiane dhe duke u dërguar atyre ndonjë dokument. Për një udhëtim pune do t'ju duhet një e-Visa e Biznesit Indian (e-Visa India Online). Procedura për të aplikuar për të njëjtën është plotësisht online dhe shumë e lehtë. E vetmja gjë që ju nevojitet për të marrë Vizën tuaj Indian është të përmbushni kushtet e pranueshmërisë për të dhe të paraqisni një kopje të Pasaportës tuaj dhe dokumenteve që detajojnë specifikat e udhëtimit tuaj të biznesit. Ju duhet të aplikoni të paktën 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj në Indi dhe më shpejt nëse është e mundur. Ju do të merrni një kopje elektronike të Vizës Indiane brenda 4-7 ditësh që mund ta mbani ashtu siç është ose të shtypur në aeroport me vete së bashku me Pasaportën tuaj.

Kaloni nëpër Kërkesat e e-Vizave për Foto indiane Kërkesat e pasaportave e-Visa indiane, në mënyrë që të minimizoni çdo shans të refuzimit të Indian Visa Online tuaj për Biznes (Indian Business Visa ose eVisa India).

 

Vaksinimet dhe higjiena

Udhëtarët në çdo vend rekomandohen të merrni vaksinat e caktuara rutinë para se të vizitojnë vendin sepse ata mund të ekspozohen ndaj sëmundjeve të caktuara infektive në vend ose madje mund të sjellin ndonjë sëmundje me vete në një vend ku kjo nuk është endemike. Prandaj, kur të vini në Indi ju rekomandojmë të merrni disa vaksina. Këto janë: vaksina e fruthit-shytave-rubeolës (MMR), vaksina e difterisë-tetanozit-pertusis, vaksina e variçelës (dhenve), vaksina e poliomelitit, vaksina vjetore e gripit, dhe gjithashtu duhet të mbani ilaçe për parandalimin e malaries, si dhe një ilaç kundër mushkonjave. krem

Ju nuk duhet t'i nënshtroheni stereotipave për Indinë dhe të supozoni se gjithçka do të jetë jo higjenike. Sigurisht që nuk është kështu, veçanërisht në hotelet me 4 yje dhe 5 yje ku do të qëndronit dhe zyrat ku do të keni takimet tuaja. Për shkak se klima e Indisë ndoshta do të jetë më e nxehtë për ju, qëndroni të hidratuar, por sigurohuni që ta bëni këtë pini vetëm ujë në shishe dhe keni ushqim nga vendet e rekomanduara nga kolegët tuaj. Shmangni ushqimin pikant nëse nuk mund të përdorni shumë erëza.

 

Lundrimi në qytet

Shumë njerëz lundrojnë nëpër qytete në Indi përmes transportit publik siç janë metroja, treni apo edhe automjete, por për distanca të gjata kabinat e para-rezervuara është opsioni më i mirë. Në fakt, për ta bërë më të lehtë për veten, duhet udhëtoni vetëm me taksi. Me siguri që të kesh aplikacionin Google Maps në telefonin tuaj do të ju vinte në ndihmë. Siç do një aplikacioni i përkthimit google, a duhet ta gjeni veten në një situatë ku keni nevojë për të. Sigurohuni gjithashtu që keni shkëmbyer monedhën tuaj dhe po mbani monedhën indiane me vete.

 

Në situatat e biznesit

Ju do të dinit më së miri se si të mbani biznesin tuaj, por disa sugjerime që ju mund të gjeni të dobishme janë që së pari, lini paragjykimet tuaja në lidhje me Indinë dhe njerëzit e saj prapa dhe të angazhohen ngrohtësisht me njerëz të cilët me siguri do t'ju tregonin shumë mikpritje. Mbaj një pirg të kartave të tua të biznesit me ty Drejtojuni kolegëve me emrat e tyre, të cilët duhet të përpiqeni t'i shqiptoni drejt, por nëse nuk mundeni, mund t'i drejtoheni si Z. ose Miss ose zotëri ose zonjë. Vishuni zyrtarisht për takimet tuaja megjithëse mund të shkoni gjysmë-zyrtare nëse është një fillim i ri me njerëz të rinj. Mbi të gjitha përpiquni të bëni miq me kolegët tuaj dhe të kaloni ca kohë më vete me ta. Kjo do t'ju ndihmojë të krijoni një rrjet dhe gjithashtu të kultivoni marrëdhënie të mira biznesi, si dhe të mësoni më shumë rreth një kulture që është e çuditshme dhe e re për ju.

 

A kërkimit tuaj

Bëni pak hulumtimin tuaj për vendin ku do të shkonit. Çdo vend në Indi mund të jetë jashtëzakonisht i ndryshëm nga një tjetër dhe marrëdhëniet klasore gjithashtu sigurojnë që disa pjesë të secilit qytet të jenë më mirë se të tjerët, si dhe të ruajnë ndryshimin midis hapësirave urbane dhe rurale. Mundohuni të lexoni edhe mbi kulturën e Indisë dhe larminë etnike dhe gjuhësore dhe të dini se do të ecni në një kompleks kulturor dhe vend i pasur.

Ka mbi 180 kombësi të pranueshme për Indian e-Visa Online. SHBA qytetarë, Qytetarë të Mbretërisë së Bashkuar, Australian shtetas, shtetas të Zelandës së Re, shtetas kanadezë, shtetas suedezë, shtetas zviceranë dhe Belgian qytetarë midis kombësive të tjera që kanë të drejtë të aplikojnë për Indian e-Visa Online.

Nëse po planifikoni të vizitoni Indinë për një udhëtim pune, mund të aplikoni për në E-Visa e Biznesit Indian (Visa e Biznesit Indian ose eVisa India) në internet këtu dhe nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni sqarime, mos ngurroni të kontaktoni Qendra e Ndihmës dhe e Kontaktit Indian e-Visa për mbështetje dhe udhëzim.