• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
  • APLIKONI VIZA INDIANE

Kuptoni data të rëndësishme në e-Visa tuaj Indian ose Visa Indian Online

Ekzistojnë 3 data të rëndësishme për të cilat duhet të keni kujdes në lidhje me e-Visa tuaj indiane që keni marrë në mënyrë elektronike me email.

  1. Data e lëshimit në e-Visa: Kjo është data kur Autoriteti Indian i Imigracionit lëshoi ​​e-Visa ose Online Visa Indian.
  2. Data e skadimit të e-Visa: Kjo është data e fundit në të cilën mbajtësi indian i e-Visa duhet të hyjë në Indi.
  3. Dita e fundit e qëndrimit në Indi: Dita e fundit përtej së cilës ju nuk mund të qëndroni në Indi nuk përmendet qartësia në India e-Visa tuaj. Dita e fundit varet nga lloji i vizës që keni dhe data e hyrjes në Indi.

Cili është kuptimi i datës së skadimit të ETA në e-Visa time në Indi (ose Visa Indian Online)

Data e skadimit të e-vizës indiane

Data e skadimit të ETA shkakton mjaft konfuzion për turistët në Indi.

Viza e-Turistike 30 Ditore

Nëse keni aplikuar për një Visa Turistike 30 Ditore të Indisë, atëherë DUHET të futeni në Indi para "Data e skadimit të ETA".

Një vizë elektronike 30 ditore ju lejon të qëndroni në Indi për 30 ditë rresht nga data e hyrjes. Supozoni se data e skadimit të përmendur në vizën tuaj elektronike indiane është 8 janari 2021. Kjo do të thotë që ju duhet të hyni në Indi përpara datës 8 janar 2021. Nuk do të thotë që ju duhet të largoheni nga India përpara ose më 8 janar. Si shembull, nëse hyni në Indi më 1 janar 2021, atëherë mund të qëndroni deri më 30 janar 2021. Në mënyrë të ngjashme nëse hyni në Indi më 5 janar, atëherë mund të qëndroni në Indi deri më 4 shkurt.

Me fjalë të tjera, data e fundit e qëndrimit në Indi është 30 ditë nga data e hyrjes në Indi.

Isshtë theksuar me shkronja të kuqe të theksuara në e-Visa tuaj indiane:

"Periudha e vlefshmërisë së vizave e-Tourist është 30 ditë nga data e arritjes së parë në Indi." Vlefshmëria e vizave 30 ditore

Visa e-Biznes, Viza 1-vjeçare e-Turistike, Visa e-Turistike 5-vjeçare dhe Visa e-Medical

Për E-Visa e biznesit për Indinë, 1 vit / 5 vjet E-Visa turistike për Indinë E-Visa mjekësore për Indinë, data e fundit e qëndrimit është e njëjtë me datën e skadimit të ETA të përmendur në vizë. Me fjalë të tjera, ndryshe nga viza e-turistike 30 ditore, ajo nuk varet nga data e hyrjes në Indi. Vizitorët në vizat elektronike indiane të lartpërmendura nuk mund të qëndrojnë përtej kësaj date.

Përsëri, ky informacion përmendet me shkronja të kuqe të theksuara në Visa. Si shembull për një Vizë të E-Biznesit, është 365 ditë ose 1 Vit.

"Periudha e vlefshmërisë së e-Visa është 365 ditë nga data e lëshimit të kësaj ETA". Vlefshmëria e vizave të biznesit

Si përmbledhje, për Vizat e-Mjekësore, Vizat e e-Biznesit, Vizat 1-vjeçare e-Turistike, Vizat 5-vjeçare e-Turistike, data e fundit e qëndrimit në Indi është e njëjtë me 'Data e skadimit të ETA'.

Sidoqoftë, për një Vizë e-Turistike 30 Ditore, 'Data e skadimit të ETA' nuk është data e datës së fundit të qëndrimit në Indi, por është data e fundit e hyrjes në Indi. Data e fundit e qëndrimit është 30 ditë nga data e hyrjes në Indi.


Nëse planifikoni të aplikoni për një vizë elektronike turistike (30 ditë ose 1 vit ose 5 vjet), sigurohuni që arsyeja juaj kryesore për udhëtime të jetë rekreacioni ose vizita e miqve ose familjes ose programet e jogës. Me fjalë të tjera, viza turistike nuk është e vlefshme për udhëtime pune në Indi. Nëse arsyeja juaj kryesore për të ardhur në Indi është komerciale, atëherë aplikoni për një vizë biznesi. Sigurohuni gjithashtu që të keni kontrolluar kualifikimi për Indinë tuaj e-Visa.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Ju lutemi aplikoni për një e-Visa Indian një javë përpara fluturimit tuaj.