• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Viza Turistike Indiane për pasagjerët e anijes Lundrim

Për turistët që duan të udhëtojnë nëpër botë përmes anijeve turistike, India po bëhet një destinacion i ri popullor. Udhëtimi përmes anijes turistike ju lejon të shihni më shumë nga ky vend piktoresk sesa mund të kishin parë në ndonjë mënyrë tjetër. Me e-Visa Indiane Autoriteti i Imigracionit në Indi e ka bërë shumë të thjeshtë dhe të lehtë për udhëtarët e anijeve të Lundrimit për të vizituar Indinë.

Anijet e lundrimit janë miqësore me familjen, ju mund të vizitoni destinacione të shumta dhe të shpaketoni vetëm një herë dhe të shijoni shumë plazhe të ndryshme gjatë rrugës. Qeveria e Indisë kishte thjeshtuar procedurën e imigrimit për udhëtarët e anijeve turistike duke ofruar një Autoritet Elektronik të Udhëtimit ose një Vizë elektronike Indiane. Ju mund të aplikoni për Forma e Aplikimit për Vizë Indiane duke plotësuar një formular të thjeshtë online.

Porte detare të autorizuara për e-Visa indiane

Ekzistojnë 5 porte detare të autorizuara për pasagjerët e anijeve turistike që mbajnë e-Visa indiane. Anija e lundrimit duhet të largohet nga dhe të ndalojë vetëm në një përzierje të porteve të mëposhtme. Turisti në lundrimet që po ndalojnë në çdo port detar që nuk është i listuar më poshtë do të duhet të aplikojë për vizë tradicionale letre në Indi. Do t'ju duhet të dorëzoni dokumente me postë dhe mund t'ju kërkohet të vizitoni Ambasadën / Komisionin e Lartë Indian.

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai
Referojuni listës për të qëndruar i azhurnuar në porte detare për hyrje të autorizuar në Vizën turistike.

Visa Indiane për pasagjerët e anijeve të Lundrimit

Për më shumë se 2 ndalesa, Kërkohet Visa Turistike e Indisë për vlefshmëri 1 vjeçare

Mbani në mend se çdo ndalesë do të përfshijë një miratim në port nga stafi i Kufirit të Imigracionit Indian përpara hyrjes tuaj me një Vizë Indiane Online (eVisa India). Nëse itinerari juaj përfshin anijen turistike që bën më shumë se 2 ndalesa, atëherë në atë rast, 30 ditë E-Visa turistike për Indinë (Viza me dy hyrje) nuk është e vlefshme dhe duhet të aplikoni për një vizë e-turistike 1 vjeçare (me shumë hyrje). Mbani në mend se të gjitha ndalesat duhet të jenë një port hyrjeje e miratuar me një vizë elektronike indiane. Kontaktoni kompaninë tuaj të anijeve të lundrimit në lidhje me detajet rreth ndalesave në Indi pasi kjo do t'ju kursejë shumë telashe dhe dhimbje koke. Turistët që duan të vizitojnë Indianët përmes anijes turistike dhe ndalojnë vetëm në portet detare të autorizuara të listuara më sipër, duhet të aplikojnë për një Vizë Indiane Online (eVisa India).

Turistët kanë mundësi të rezervojnë India Visa Onlne përpara se të rezervojnë vendin e tyre për një anije turistike ose pasi të bëjnë një rezervim për një anije turistike. Çdo pasagjer i anijes turistike do të duhet të aplikojë një vizë elektronike indiane pasi nuk ka asnjë vizë elektronike në grup.

La dokumentet e kerkuara jane:

 • Një pasaportë aktuale me vlefshmëria prej 6 muajsh nga data e mbërritjes
 • Një fotografi ose skanim i faqes biografike personale të pasaportës. Informacioni duhet të jetë qartë i dukshëm. Kërkesat e Pasaportës së Vizave Indiane duhet të përmbushen.
 • Pasaporta duhet të jetë e zakonshme dhe jo pasaporta diplomatike ose zyrtare ose e refugjatit.
 • Ju duhet të siguroni një fotografi të fytyrës tuaj, si një foto të marrë nga telefoni juaj celular.
 • Fotografia juaj duhet të tregojë qartë fytyrën tuaj pa asnjë pengesë Lexoni rreth Kërkesat për fotografi të vizave indiane dhe nëse keni ende probleme me fotografinë tuaj, dërgoni me email fotografinë tuaj te stafi ynë në India Visa Help Desk dhe ata do të rregullojnë fotografoj për ju.
 • Një mënyrë pagese si Debi ose Karta Krediti (Mastercard, Visa), Union Pay, Paypal etj.
 • Detaje në lidhje me udhëtimin tuaj, informacionin personal dhe detajet e kontaktit brenda vendit tuaj.
 • Ju jeni NUK kërkohet të vizitoni Ambasadën Indiane ose ndonjë zyrë e Qeverisë së Indisë.

Informacioni i të dhënave Biometrike

Autoriteti Indian i Imigracionit kap informacionin biometrik nga udhëtarët e anijeve të lundrimit sa herë që vizitojnë Indinë. Megjithatë, kjo metodë po merr disi shumë kohë për pasagjerët e anijeve turistike, nga të cilët mund të mos shihnin pamjet si rezultat i qëndrimit të tyre në radhë. India po investon në përmirësimin e sistemit që mbledh të dhëna biometrike, në mënyrë që ata të lëvizin pasagjerët e anijeve turistike përmes metodës që është më e shpejtë dhe më e shpejtë dhe ka pezulluar mbledhjen biometrike deri në natën e Vitit të Ri 2020.

Marrja e saktë E-viza indiane për një anije lundrimi në Indi është e drejtpërdrejtë dhe e thjeshtë. Ju duhet të siguroheni që anija juaj e lundrimit do të ankorohet në një port të autorizuar detar. Është më e sigurt të aplikosh për 1 vit Vizë turistike në Indi. Viza Turistike 1-vjeçare për Indinë është një vizë me shumë hyrje.

Vizë turistike në Indi për anije lundrimi: Informacione të rëndësishme për pasagjerët

 • Pasagjerët e vendet e pranueshme duhet të aplikoni në internet një javë para datës së mbërritjes.
 • Arrihet vetëm në Pasaportën e Zakonshme.
 • Viza elektronike indiane 1-vjeçare ju jep të drejtën e qëndrimit deri në 60 ditë në Indi.
 • Viza elektronike nuk zgjatet dhe nuk kthehet.
 • Detajet biometrike të individit janë kapur detyrimisht në Emigracionin pas mbërritjes në Indi.
 • Viza Turistike për Arritjen e lëshuar një herë nuk është e konvertueshme
 • E-Viza indiane nuk është e vlefshme për të vizituar kantonet ose zonat e mbrojtura / të kufizuara ose të ushtrisë
 • Vlefshmëria e Vizës Turistike 1 vjeçare është nga data e lëshimit.
 • Vlefshmëria e një Vize Turistike 30 ditore fillon nga data e mbërritjes dhe jo data e lëshimit, ndryshe nga Viza Turistike 1 Vjecare
 • Ju rekomandohet të aplikoni për një Vizë Turistike 1 vjeçare në vend të një Vize Turistike 30 Ditore
 • Shtetasit e vendeve të prekura nga sëmundje infektive duhet të mbajnë një kartë vaksinimi kundër etheve të verdha në momentin e mbërritjes në Indi, përndryshe, ata do të izolohen për 6 ditë pas mbërritjes në Indi.
 • Ju do të duhet të siguroni një skanim ose fotografi të fytyrës tuaj dhe faqen fillestare të pasaportës

Sigurohuni që keni kontrolluar kualifikimi për Indinë tuaj e-Visa.

Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, Qytetarët kanadezë Qytetarë francezë mund aplikoni në internet për India eVisa.

Aplikoni për një e-Visa Indian 4-7 ditë përpara fluturimit tuaj.