• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Viza indiane nga Shtetet e Bashkuara

Kërkesat për vizë indiane për qytetarët amerikanë

India është një vend i larmishëm dhe i pasur kulturalisht me shumë tradita dhe kultura, gjë që e bën atë një destinacion të përsosur udhëtimi për adhuruesit e aventurave. Kjo është arsyeja pse më shumë se një milion Qytetarët amerikanë vizitoni Indinë çdo vit. Marrja e një Viza indiane për qytetarët amerikanë është e drejtpërdrejtë pasi është 100% në internet. Pothuajse të gjitha kombësitë kërkojnë vizë për të hyrë në Indi, dhe qytetarët amerikanë nuk bëjnë përjashtim. Ju mund të aplikoni për një Viza indiane nga Shtetet e Bashkuara, nëse dëshironi të vizitoni vendin.

Kërkesat dhe llojet e vizave të disponueshme për qytetarët amerikanë

 • Qytetarët amerikanë mund të aplikojnë për vizë elektronike në Indi
 • Shtetet e Bashkuara ishin një anëtare fillestare e programit të vizave në internet të Indisë
 • Qytetarët amerikanë mund të shijojnë hyrjen e shpejtë duke përdorur programin e vizave në internet të Indisë
 • Viza elektronike indiane është e vlefshme vetëm në 28 aeroporte të caktuara dhe në PESË porte detare
 • Viza turistike për Indi është e disponueshme në TRE variante, dmth, vizë 30 ditore, 1-vjeçare dhe 5-vjeçare.
 • E-Viza e biznesit për Indinë është e vlefshme për 12 muaj nga data e lëshimit
 • Qytetarët amerikanë gjithashtu mund të aplikojnë për vizë mjekësore elektronike në internet për Indinë

Bazat për të aplikuar për një vizë indiane për qytetarët amerikanë

Qytetarët amerikanë duhet të ketë një pasaportë të vlefshme për Gjashtë muaj, një kartë debiti/kredi dhe një adresë emaili aktive për të marrë e-vizën për Indinë. Ju duhet të dorëzoni dokumentet dhe informacionin e mëposhtëm me formularin e aplikimit për vizë elektronike:

 • Emri i plotë siç përmendet në pasaportë
 • Vendi dhe data e lindjes
 • Adresa dhe informacioni i kontaktit
 • Detajet e pasaportës
 • kombësi
 • Fotografi me ngjyra sipas udhëzimeve të dhëna

Qytetarët amerikanë gjithashtu duhet të japin informacionin e mëposhtëm

 • Profesioni apo profesioni
 • Statusi martesor
 • Detajet e qëndrimit, si - Emri i hotelit, adresa dhe emri i vendeve që do të vizitoni gjatë qëndrimit në Indi, etj.
 • Portet e pritshme ENTRY dhe EXIT
 • Vendet e vizituara në dekadën e fundit
 • Kualifikimi arsimor

Procesi që duhet të ndjekin qytetarët amerikanë për të paraqitur aplikimin për vizë indiane

An Viza indiane nga Shtetet e Bashkuara është tashmë në dispozicion në formë elektronike që nga viti 2019. The Procesi i aplikimit për vizë indiane në internet nuk kërkon kryerjen e formaliteteve të bazuara në letër nga qytetarët amerikanë. Kjo procedurë është e aksesueshme në këtë faqe interneti siç mbështetet zyrtarisht nga qeveria indiane nën regjimin indian të e-vizave. E-Viza e Indisë është një dokument zyrtar që lejon hyrjen dhe udhëtimin në vend për qytetarët amerikanë për arsye si turizmi, vizitat klinike, konferencat, kurset e jogës, seminaret, përpjekjet humanitare, trajtimet, etj. Është e thjeshtë të blini një vizë indiane në internet, dhe aplikantët mund të paguajnë duke përdorur dollarë amerikanë ose ndonjë nga 135 monedhat e autorizuara përmes debitit/kreditit. Vizat E Indiane për qytetarët amerikanë janë të lehta për t'u marrë nga shtetasit amerikanë.

Procesi i vizave është po aq i thjeshtë sa plotësimi i një formulari aplikimi në internet që kërkon disa minuta për të përfunduar dhe ndjekja e lehtë për të përfunduar procesin e pagesës për të plotësuar formularin e aplikimit për vizë indiane në internet. Pasi të dorëzohet aplikimi juaj, zyrtarët mund të kërkojnë prova shtesë si kopja e pasaportës suaj dhe fotografia e fytyrës nëse kërkohet. Ju mund ta jepni atë në përgjigje të emailit zyrtar ose ta ngarkoni atë në internet. Për të marrë përgjigje për çdo pyetje apo pyetje, mund të kontaktoni me Tavolina e ndihmës për viza indiane. Ata mund t'ju ndihmojnë në 47 gjuhë. Ju mund të dërgoni informacionin e kërkuar në internet duke dërguar email [email mbrojtur].

Kërkesa për pasaporta dhe fotografi për qytetarët amerikanë

Për të përmbushur kërkesat e Indisë për vizë elektronike, udhëtarët nga Amerika duhet të dorëzojnë një kopje të skanuar me ngjyra të faqes së parë të pasaportës së tyre, e cila është e vlefshme për të paktën GJASHTË muaj. Çdo aplikant duhet gjithashtu të paraqesë një foto të fundit me ngjyrë të madhësisë së pasaportës që plotëson kërkesat e mëposhtme.

 • Fytyra e aplikantit duhet të jetë e dukshme me një sfond të bardhë
 • Fotografia duhet të fokusohet
 • Koka e aplikantit duhet të jetë në qendër
 • Fotografia duhet të tregojë fytyrën e aplikantit nga kurora deri në majë të mjekrës

Disa degë më të vogla takohen në lumin e fuqishëm, duke krijuar kështu një rrjetë përrenjsh dhe lumenjsh duke e bërë tokën e vendit pjellore për kultivim.

Si të aplikoni për një vizë indiane për qytetarët amerikanë

Për të aplikuar për një vizë indiane në internet për qytetarët amerikanë, do t'ju duhet një fotografi dhe dokument udhëtimi për të skanuar seksionin e të dhënave personale. Ju mund ta përfundoni procedurën në hapat e mëposhtëm:

 • Hapi 1: Plotësoni Aplikim per vize
 • Hapi 2: Plotësoni të gjitha informacionet tuaja dhe ngarkoni dokumentet tuaja, të tilla si një foto me madhësi pasaporte dhe një kopje të skanuar të pasaportës. Eksperti ynë i vizave do të jetë aty për t'ju udhëhequr për ta bërë detyrën sa më të thjeshtë që të jetë e mundur.
 • Hapi 3: Pasi të keni plotësuar të dhënat tuaja dhe të keni ngarkuar foton tuaj të madhësisë së pasaportës dhe informacionin e pasaportës, ne do të përpunojmë aplikimin tuaj për vizë indiane.

A kërkojnë qytetarët amerikanë të vizitojnë ambasadën indiane në çdo fazë të procesit?

Kur një Viza indiane për qytetarët amerikanë aplikohet në internet, nuk ka asnjë kërkesë për të vizituar ambasadën indiane ose konsullatën në asnjë fazë. Pasi të merret viza elektronike me email, ju jeni gati të fluturoni për në Indi. Ju nuk keni nevojë të vizitoni ambasadën ose konsullatën indiane për një vulë ose konfirmim në dokumentin e udhëtimit. Në asnjë rast nuk ka nevojë të vizitoni ambasadën indiane. Viza online regjistrohet në sistemin qendror kompjuterik të qeverisë indiane; Oficerët e imigracionit kanë akses të plotë në këtë informacion nga çdo aeroport ose port. Emri dhe numri juaj i pasaportës regjistrohen në sistem për të përshëndetur hyrjen tuaj. Qytetarët amerikanë duhet të mbajnë një kopje të butë të emailit të marrë në një telefon, tablet ose laptop ose një kopje të printuar të dokumentit. Një vulë nuk është thelbësore në dokumentin e udhëtimit për qytetarët amerikanë që mbajnë viza elektronike indiane.

Si të merrni një vizë udhëtimi indian në internet:

Konfirmimi i vizës dërgohet gjithmonë me email. Kontrolloni dosjen tuaj të postës elektronike nëse nuk e keni marrë emailin në kutinë tuaj hyrëse. Nëse keni aplikuar për një vizë indiane në internet përmes faqes sonë të internetit, mund të hyni në llogarinë e krijuar automatikisht për ju pasi të keni aplikuar për një vizë indiane në internet. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të identifikoheni dhe të vendosni një fjalëkalim në mënyrë që të mund të hyni në llogarinë tuaj. Ju gjithashtu mund të rivendosni fjalëkalimin nëse kërkohet.

A kërkojnë qytetarët amerikanë pasaporta/dokumente/fotografi korriere në Konsullatën Indiane?

Qytetarët amerikanë nuk kanë nevojë të dërgojnë ndonjë dokument mbështetës ose shtesë për të marrë një vizë elektronike indiane. Qytetarët amerikanë mund të ofrojnë provat dhe dokumentet me email në përgjigje të pyetjeve nga një oficer imigracioni ose qeveria indiane në lidhje me një aplikim për vizë indiane ose të ngarkojnë dokumente në këtë faqe interneti. Lidhja për të ngarkuar dokumentet e kërkuara do të dërgohet në adresën e emailit të aplikantit të dhënë në kohën e plotësimit të aplikimit online për vizë indiane. Qytetarët amerikanë gjithashtu mund të kontaktojnë drejtpërdrejt në Tavolina e ndihmës për viza elektronike të Indisë.

Çfarë lloj mbështetjeje mund të marrin qytetarët amerikanë për paraqitjen e vizave elektronike indiane?

Një avantazh i rëndësishëm i aplikimit për vizë elektronike indiane përmes kësaj faqe interneti është se qytetarët amerikanë mund të na ofrojnë dokumentet e kërkuara me email, ose mund të ngarkojnë dokumentet e nevojshme të aplikimit për vizë indiane në portal. Për më tepër, ju mund t'i dërgoni dokumentet tuaja me email stafit tonë miqësor të klientit në çdo format skedari, si p.sh. - PNG, GIF, JPEG, JPG, AI, SVG dhe shumë të tjera, duke ju kursyer kohë dhe telashe të konvertimit ose kompresimit të skedarëve. Ky portal është ideal për klientët që nuk janë të aftë për teknologjinë. Refuzimi për shkak të një fotografie të paqartë ose kopje të skanuar të çdo dokumenti mund të rezultojë në një vizitë fizike në ambasadën indiane. Nëse oficeri i imigracionit kërkon dokumente shtesë, mund të klikoni në lidhjen e mëposhtme - Kërkesat e dokumentit për vizë indiane. Për të mësuar më shumë rreth Kërkesat për fotografinë për vizë indiane Kërkesat për pasaportë për vizë indiane, mund të klikoni në lidhjet e dhëna.

Ju mund të bëni një foto të fytyrës tuaj dhe faqen biografike të pasaportës tuaj me ndihmën e një telefoni celular ose një aparat fotografik dhe ta dërgoni me email ose ta ngarkoni në faqen e internetit.

A është e mundur të aplikoni për një vizitë biznesi në Indi me pasaportë amerikane?

Viza indiane nga Shtetet e Bashkuara mund të aplikohet për qëllime turistike, mjekësore dhe biznesi nën politikën e qeverisë indiane të vizave indiane në internet. Udhëtimi i biznesit në Indi nga qytetarët amerikanë mund të jetë për ndonjë nga arsyet e përshkruara në detaje në lidhjen e mëposhtme - E-Viza biznesi për Indinë. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth vizave të biznesit për qytetarët amerikanë, klikoni në lidhjen.

Sa kohë i duhet qeverisë indiane për të miratuar aplikacionin amerikan?

Qytetarët amerikanë që kanë plotësuar formularin e aplikimit për vizë indiane në internet dhe kanë ndjekur udhëzimet me mençuri, kanë dhënë informacionin ose dokumentet e kërkuara, si emrin, mbiemrin, datëlindjen, kopjen e skanuar të pasaportës, fotografinë, etj., mund të presin Vendimi për aplikimin e tyre brenda 3-4 ditëve të punës. Në disa raste, mund të duhen deri në SHTATË ditë pune në varësi të saktësisë së të dhënave të dhëna në Aplikimi për vizë indiane. Është e domosdoshme të llogaritet festa publike e planifikuar në Indi në kohën e aplikimit.

Sa kohë mund të qëndrojnë qytetarët amerikanë në Indi?

Kohëzgjatja e qëndrimit varet tërësisht nga lloji i vizës që zgjidhni të aplikoni:

 • Viza 30-ditore: Është një vizë me dy hyrje që mund të përdoret brenda 30 ditëve nga data e lëshimit. Edhe pse është një vizë me dy hyrje, një hyrje e dytë do të jepet brenda periudhës së vlefshmërisë së vizës elektronike. Me këtë lloj vize njeriu mund të qëndrojë në Indi vetëm për 30 ditë.
 • Viza NJË dhe PESË vjeçare: Këto lloje vizash lejojnë hyrje të shumëfishta për qytetarët amerikanë dhe i lënë ata të qëndrojnë për 180 ditë gjatë çdo vizite.

Të tre llojet e vizave duhet të përdoren brenda KATËR muajve nga data e lëshimit. Viza 1-vjeçare është e vlefshme për NJË vit pas datës së lëshimit, dhe Viza 5-vjeçare është e vlefshme për PESË vjet pas datës së lëshimit. Ky informacion do të printohet në dokumentin tuaj elektronik të vizës. Nëse përfundoni duke qëndruar më tepër në Indi, kjo mund t'ju çojë në telashe potencialisht serioze ligjore. Pra, sigurohuni që të largoheni nga vendi brenda kornizës kohore të përshkruar.

Avantazhet e vizës indiane në internet për qytetarët amerikanë:

Përparësitë e një vize indiane të marrë në mënyrë elektronike janë si më poshtë:

 • Në varësi të llojit të vizës së aplikuar, qytetarët amerikanë mund të marrin një vizë indiane në internet për deri në PESË vjet vlefshmëri.
 • E-Viza Indiane u lejon qytetarëve amerikanë të hyjnë në vend disa herë.
 • Qytetarët amerikanë mund të përdorin një vizë elektronike indiane për 180 ditë qëndrim të vazhdueshëm dhe të pandërprerë në Indi.
 • Është një privilegj i veçantë për një pjesë të vogël të kombësive si qytetarët amerikanë. Për shtetasit e tjerë, kohëzgjatja maksimale e qëndrimit në Indi është 90 ditë. Viza indiane në internet ju lejon të hyni në Indi përmes 30 aeroporteve dhe PESË porteve detare.
 • E-Viza indiane i lejon mbajtësit të udhëtojë në të gjitha shtetet dhe territoret e bashkimit të Indisë
 • E-Viza Indiane është për vizita turistike, biznesi dhe mjekësore

Cilat janë kufizimet e vizave elektronike indiane për qytetarët amerikanë?

Ka disa kufizime të vizës elektronike indiane, të cilat janë si më poshtë:

Qytetarët amerikanë nuk mund të ndjekin filma, gazetari, programe diplome ose diplome, ose të punojnë për e-viza në Indi. Përveç kësaj, një vizë indiane në internet nuk i lejon banorët amerikanë të vizitojnë zonat ushtarake ose kantonet. Në një rast të tillë, kërkohet leje speciale nga qeveria indiane për të hyrë në këto zona të mbrojtura.

Gjërat dhe udhëzimet për t'u marrë parasysh

Udhëzimi i dhënë në këtë faqe interneti në lidhje me E-Visa Indiane është i mjaftueshëm për qytetarët amerikanë; megjithatë, këshilla shtesë do të jenë të dobishme për të shmangur sikletin e refuzimit ose mohimit për të hyrë në Indi.

 1. Përpiquni të mos qëndroni gjatë: Duhet të dini se duhet të respektoni ligjet e kombit që po vizitoni. Ka një gjobë prej 300 dollarësh për mbijetesën. Gjithashtu, një gjobë prej 500 dollarësh mund të vendoset për mbijetesë për dy vjet. Qeveria indiane mund të ndërmarrë veprime ligjore nëse një mbajtës i vizës kalon në Indi. Ju gjithashtu mund të ndikoni në reputacionin tuaj për udhëtimet e ardhshme dhe ta bëni të vështirë marrjen e vizave për kombe të ndryshme duke qëndruar më tepër në Indi.
 2. Merrni një printim të E-Vizës Indiane të marrë me email: Megjithëse nuk është e nevojshme të keni një kopje të printuar të vizës indiane në internet për qytetarët amerikanë, është e sigurt ta bëni këtë sepse telefoni juaj celular, i cili ka konfirmimin e emailit të vizës, mund të dëmtohet ose bateria mund të mbarojë, dhe nuk do të jeni në gjendje të siguroni prova të vizës elektronike indiane. Një printim letre shkon si verifikim shtesë.
 3. Sigurohuni që pasaporta juaj të ketë DY Faqe të zbrazëta: Qeveria e Indisë nuk u afrohet kurrë qytetarëve amerikanë për vulat e vizave në pasaportat e tyre fizike. Dhe ata kërkojnë një kopje të skanuar të faqes së parë gjatë procesit të aplikimit për vizë elektronike në Indi. Pra, qeveria indiane nuk është në dijeni të faqeve të zbrazëta në pasaportën tuaj. Ju duhet të keni DY faqe të zbrazëta ose të zbrazëta në mënyrë që zyrtarët e imigracionit të mund të shtojnë sanksione dhe të lënë vula në mbërritjen dhe nisjen tuaj në aeroport.
 4. Sigurohuni që pasaporta të jetë e vlefshme për Gjashtë muaj: Dokumenti juaj i udhëtimit, i cili në shumicën e rasteve është një pasaportë e zakonshme, duhet të jetë i ligjshëm për gjashtë muaj nga data e aplikimit.

Çfarë duhet të bëni pasi të keni marrë një vizë indiane në internet me email?

Pasi të jetë miratuar viza elektronike, do të informoheni me email. Do të gjeni një bashkëngjitje PDF me emailin, të cilin mund ta bartni në aeroport ose port. Ju gjithashtu mund të printoni dokumentin e vizës për të qenë në anën më të sigurt.


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.