• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Procesi i Aplikimit të Vizave Indiane

Qeveria indiane e ka bërë të thjeshtë procesin e aplikimit për vizë indiane në internet duke ofruar një opsion të lehtë online. Tani mund të merrni vizën tuaj elektronike indiane me email. Viza indiane nuk është më e disponueshme në formatin e vetëm letre, gjë që është mjaft e mundimshme pasi ju kërkon të vizitoni ambasadën ose konsullatën tuaj lokale indiane për të marrë një vizë. Nëse dëshironi të vizitoni Indinë për qëllime turistike, biznesi ose mjekësore, mund të përdorni një vizë elektronike. E-Visa për Indinë është një opsion me kosto efektive dhe të shpejtë. Turistët mund të përdorin variantin e-turist, ndërsa udhëtarët e biznesit mund të përdorin variantin e-vizave të biznesit. Të gjitha vizat elektronike elektronike mund të aplikohen duke përdorur të njëjtin aplikacion për vizë indiane në internet.

Tani, Qeveria e Indisë i ka bërë gjërat më komode se kurrë duke prezantuar vizën elektronike ose elektronike për Indinë, e cila mund të aplikohet në internet duke ndjekur një procedurë të drejtpërdrejtë. Kjo e ka bërë të përshtatshme vizitën në Indi për udhëtarët ndërkombëtarë të cilët duhet të kalojnë vetëm një proces të thjeshtë aplikimi për vizë indiane në internet për të marrë një vizë elektronike indiane. Pavarësisht nëse qëllimi i vizitës është turizëm, shëtitje, rekreacion, biznes ose trajtim mjekësor, formulari i aplikimit për vizë indiane është i disponueshëm në internet dhe është i lehtë për t'u plotësuar. Duke ndjekur udhëzime dhe udhëzime të thjeshta, ju mund të aplikoni për e-vizën indiane në internet, pikërisht këtu. Vizat indiane në internet mund të kategorizohen si - E-Visa e Biznesit Indian, E-Visa turistike indiane, E-Visa Mjekësore Indiane Attendant e-Visa mjekësore indiane

Procesi i aplikimit për e-viza indiane

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të plotësoni formularin e aplikimit për vizë indiane në internet

Përpara se të plotësoni Formulari i aplikimit për vizë indiane, duhet të kuptoni kushtet e përshtatshmërisë për vizën elektronike indiane. Ju do të mund të aplikoni për vizë indiane vetëm nëse plotësoni kushtet e mëposhtme të pranueshmërisë:

 • Ju duhet të jeni shtetas i ndonjë prej 180 vendeve, qytetarët e të cilëve kanë të drejtë për vizë indiane.
 • Ju mund të hyni në vend vetëm për qëllime turistike, mjekësore dhe biznesi.
 • Mund të hyni vetëm përmes postave të kontrollit të imigracionit të autorizuar, duke përfshirë 28 aeroporte dhe PESË porte detare.
 • Është e domosdoshme të plotësoni kushtet e përshtatshmërisë specifike për llojin e Vizës E që po dorëzoni. Kjo varet tërësisht nga qëllimi juaj i vizitës.
 • Ju duhet të siguroheni që të keni të gjitha dokumentet dhe informacionin e nevojshëm gjatë aplikimit për E-viza indiane.
 • Për të njohur Kërkesat për fotografi e-Visa indiane (e-Visa India Online), Kliko këtu.

Dokumentet thelbësore për aplikimin e vizës elektronike indiane

Pavarësisht nga lloji i vizës elektronike që kërkoni të merrni, do t'ju duhet të siguroni kopje të buta të dokumenteve të mëposhtme:

 • Një kopje e skanuar e faqes së parë të pasaportës. (Pasaporta duhet të jetë standarde dhe jo diplomatike apo zyrtare).
 • Pasaporta e aplikantit duhet të mbetet e vlefshme për të paktën GJASHTË muaj nga data e hyrjes. Përndryshe, rinovimi i pasaportës është i nevojshëm. Ai gjithashtu duhet të përmbajë dy faqe bosh për qëllime imigrimi.
 • Një kopje e fotografisë së fundit me ngjyrë të aplikantit në madhësinë e pasaportës (vetëm të fytyrës), një adresë të vlefshme emaili dhe një kartë krediti/debiti për të paguar tarifën e vizës.
 • Bileta e ardhshme ose e kthimit

Procesi i aplikimit për vizë në internet indian në detaje

Pasi të keni mbledhur të gjitha dokumentet e nevojshme, mund të aplikoni për një vizë elektronike indiane. Këshillohet që të paraqisni të paktën 4 deri në 7 ditë përpara datës së dëshiruar të hyrjes pasi duhen 3 deri në 4 ditë pune për të përfunduar procesin e vizës. I gjithë procesi është online. Dhe nuk keni nevojë të shkoni në ambasadën indiane për asnjë arsye. Pasi të keni marrë vizën, mund të shkoni në aeroport ose në terminalin e anijeve për të vizituar Indinë. Procesi i aplikimit për vizë indiane kërkon që ju të ndiqni hapat e mëposhtëm:

 • Ju duhet të plotësoni Formulari i aplikimit për vizë indiane në internet dhe dorëzojeni atë.
 • Do t'ju duhet të jepni informacione si - pasaporta, personale, karakteri dhe detaje të veprës penale të kaluar. Sigurohuni që detajet në pasaportën tuaj dhe informacionet që keni dhënë në formularin e aplikimit janë të ngjashme.
 • Do t'ju duhet të ngarkoni një fotografi të fytyrës tuaj me madhësi të pasaportës, e cila duhet të jetë sipas specifikimeve të dhëna nga qeveria indiane. Ju mund të lexoni specifikimet e detajuara - këtu.
 • Pas kësaj, ju duhet të paguani tarifën e vizës duke përdorur monedhën e ndonjë prej 135 vendeve, monedhat e të cilave janë të autorizuara nga qeveria indiane. Ju mund të përdorni lirisht një kartë debiti, kartë krediti ose PayPal për të paguar tarifën tuaj të aplikimit.
 • Pas kryerjes së pagesës, mund të pyeteni për detajet e familjes, prindërve dhe bashkëshortit tuaj. Ju gjithashtu do të duhet të jepni informacion shtesë bazuar në qëllimin e vizitës suaj dhe kategorinë e vizave që po aplikoni.
 • Nëse po aplikoni për një vizë turistike, mund t'ju duhet të siguroni prova se keni para të mjaftueshme për të financuar udhëtimin dhe qëndrimin tuaj në Indi.
 • Për vizën elektronike indiane të biznesit, do të kërkoni ose jepni një kartëvizitë, nënshkrimin e emailit, adresën e faqes në internet, detajet e organizatës indiane që do të vizitoni dhe një letër ftese nga e njëjta organizatë.
 • Për një vizë elektronike mjekësore, do t'ju duhet të jepni letra autorizimi nga spitali indian ku po kërkoni trajtimin tuaj mjekësor dhe t'i përgjigjeni çdo pyetjeje në lidhje me spitalin.

Do t'ju sigurohet i gjithë informacioni i kërkuar nëpërmjet një lidhjeje të sigurt në adresën tuaj të emailit të përmendur në formularin tuaj të aplikimit për vizë indiane në internet. Vendimi për aplikimin tuaj për vizë do të merret brenda 3 deri në 4 ditë pune, dhe nëse pranohet, ju do ta merrni vizën tuaj elektronike përmes emailit. Ju do të duhet të mbani një kopje të printuar të kësaj vize elektronike me vete në aeroport. Siç mund ta shihni, i gjithë formulari i aplikimit për vizë indiane dhe procesi i aplikimit për vizë indiane në internet janë bërë të drejtpërdrejta, në mënyrë që aplikantët të mos përballen me ndonjë vështirësi gjatë aplikimit për një vizë indiane në internet. Nëse keni nevojë për sqarime të mëtejshme për vizën elektronike, mund të kontaktoni me Tavolinë Ndihme për e-Visa Indian. Qytetarët e kombësive 180 plus kanë të drejtë të marrin një vizë elektronike indiane.

Dorëzimi i një vize elektronike indiane mund të bëhet pa mundim përmes një formulari aplikimi në internet. Plotësimi i formularit online zgjat jo më shumë se 15 deri në 20 minuta. Pasi të keni plotësuar të dhënat e kërkuara në formularin e aplikimit online, duhet të paguani tarifën e vizës përmes një karte debiti ose krediti. Duhet të ngarkoni dokumente si pasaportë, fotografi, etj. Pranohen pothuajse të gjitha formatet e skedarëve. Aplikimi juaj për vizë kontrollohet për gabime. Së pari, një ekspert do të inspektojë formularin për gabimet e bëra zakonisht. Më pas konfirmohet nëse dokumentet e ofruara nga ju plotësojnë kërkesat dhe përputhen me detajet e plotësuara në formularin e aplikimit. Nëse ka një gabim, ju informoheni menjëherë në mënyrë që aplikacioni të korrigjohet dhe përpunohet në kohë. Më vonë, aplikimi juaj për vizë do të dërgohet për përpunim të mëtejshëm. Viza juaj elektronike indiane përgjithësisht jepet brenda një jave, në raste urgjente, brenda 24 orëve.