• AlbanianfrancezgjermanishtitalianSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Procesi i Aplikimit të Vizave Indiane

Qeveria e Indisë e ka bërë Aplikimin Online për Vizë Indiane ose Procesin e Aplikimit për Viza elektronike Indiane të thjeshtë, të lehtë, në internet, ju do të merrni e-Visa India me email. Ky është një mbulim autoritar i të gjitha detajeve që duhet të dini rreth këtij procesi të aplikimit për vizë indiane në internet.

Procesi i aplikimit për e-viza indiane

Viza Indiane tani nuk është më e disponueshme vetëm në formatin tradicional të letrës, aplikimi për të cilin është mjaft i mundimshëm, pasi ndër të tjera duhet të vizitoni Ambasadën tuaj lokale Indiane për të marrë Vizën Indiane. Tani, Qeveria e Indisë e ka bërë më të lehtë se kurrë, dhe ka edhe një elektronik ose e-Visa për Indi (e-Visa India Online) në dispozicion që mund të aplikohet për internet shumë lehtë. Kjo e ka bërë vizitën në Indi shumë të përshtatshme për udhëtarët ndërkombëtarë të cilët duhet të kalojnë nëpër një shumë të thjeshtë Aplikimi i Vizave Indiane Procesi për t'u dhënë e-Viza Indiane. Qoftë për qëllime turizmi, vizitë, dhe rekreacion, ose për biznes, ose për trajtim mjekësor, formulari i aplikimit për vizë në Indi për të gjitha këto lloje të vizave elektronike (e-Visa India Online) është mjaft i lehtë për t'u plotësuar. Duke ndjekur këtë udhëzues mbi Procesin e Aplikimit për Vizë në Indi, mundeni aplikoni për e-Visa indiane në internet të drejtë këtu.

Gjerësisht kategoritë e e-Vizave indiane janë E-Visa turistike indiane, E-Visa e Biznesit Indian, E-Visa Mjekësore Indiane Attendant e-Visa mjekësore indiane.

Përpara se të plotësoni formularin e aplikimit për vizë në Indi në internet:

Para se të plotësoni Formularin e Aplikimit për Visa të Indisë duhet të dini kushtet e pranueshmërisë për e-Visa (e-Visa India Online). Ju do të jeni në gjendje të aplikoni për e-Visa Indian vetëm nëse plotësoni të gjitha këto kushte të pranueshmërisë.

 • Ju duhet të jeni një qytetar i cilindo prej 180+ vendeve qytetarët e të cilëve kanë të drejtë për Vizën Indiane.
 • La qëllimi i vizitës suaj duhet të jetë ose turizëm, biznes ose mjekësor.
 • Ju mund të hyni në vend vetëm përmes disa Postime të autorizuara të Kontrollit të Imigracionit të cilat përfshijnë 28 aeroporte dhe 5 porte detare.
 • Plotësoni kushtet e pranueshmërisë specifike për llojin e-Visa për të cilën po aplikoni, e cila varet nga qëllimi i vizitës tuaj në Indi.
 • Për më tepër, duhet gjithashtu të siguroheni që keni gati të gjitha dokumentet dhe informacionin që do të kërkohet të jepni gjatë aplikimit për e-Visa Indian. Lexoni këtu në lidhje me Kërkesat për fotografi e-Visa indiane (e-Visa India Online)

Dokumentet që do të duhet të siguroni gjatë aplikimit për e-Visa indiane:

Pavarësisht nga lloji i e-Visa për të cilën po aplikoni, do t'ju duhet të siguroni kopje të butë të dokumenteve të mëposhtme:

 • Një kopje elektronike ose e skanuar e faqes së parë (biografike) të pasaportës së vizitorit, e cila duhet të jetë Pasaporta standarde, dhe i cili duhet të mbetet i vlefshëm për të paktën 6 muaj nga data e hyrjes në Indi, përndryshe do të duhet të rinovoni pasaportën tuaj.
 • Një kopje e vizitorit të fundit foto me ngjyra në stilin e pasaportës (vetëm e fytyrës, dhe mund të merret me një telefon), një adresë emaili që punon dhe një kartë debiti ose një kartë krediti për pagesën e tarifave të aplikimit.
 • A biletë kthyese ose tutje jashtë vendit.
 • Kërkesat specifike për llojin e-Visa për të cilën po aplikoni:
  • Kartëvizitë për e-Visa indiane për biznes

 

Procesi i aplikimit për vizë India me detaje:

Pasi të keni gjithçka që kërkohet, mund të aplikoni për e-Visa Indian. Ju duhet të aplikoni në të paktën 4-7 ditë para fluturimit tuaj ose hyrja në vend pasi duhen 3-4 ditë që kërkesa e Vizës të miratohet. I gjithë procesi është në internet dhe ju do ta bëni nuk duhet të shkoni në Ambasadën Indiane në vendin tuaj për ndonjë arsye. Mund të shkoni menjëherë në terminalin e anijeve të Aeroportit ose Lundrimit pasi të keni marrë e-Visa Indian (e-Visa India Online) me email në adresën tuaj.

Këtu është i gjithë procesi i aplikimit për viza në Indi në hapa:

 

 • Ju do të duhet të siguroni të dhënat personale, detajet e pasaportës, karakterin dhe detajet e veprës penale të së kaluarës. Sigurohuni që detajet nga Pasaporta juaj që futni manualisht në formularin e aplikimit të përputhen saktësisht me detajet që shfaqen në Pasaportën tuaj.

 

 • Ju gjithashtu do të duhet të ngarkoni një fotografi në stilin e pasaportës në fytyrën tuaj, e cila duhet të jetë në përputhje me specifikimet e përcaktuara nga Qeveria e Indisë. Këto specifikime mund të lexohenkëtu.

 

 • Pas kësaj ju mund të bëni pagesën duke përdorur monedha e ndonjë prej 135 vendeve lejohet monedha e të cilit. Ju mund të përdorni një kartë krediti, kartë debiti ose Paypal për ta bërë këtë.

 

 • Pas pagesës në shumicën e rasteve detaje rreth familjes, prindërve dhe bashkëshortit tuaj do të pyetet. Ju gjithashtu do t'ju kërkohet të siguroni informacion shtesë bazuar në qëllimin e vizitës suaj dhe llojin e Vizës për të cilën po aplikoni.

 

Për e-Vizën Turistike, mund t'ju kërkohet prova e posedimit të parave të mjaftueshme për të financuar udhëtimin tuaj dhe për të qëndruar në Indi.

 

Për Biznesin e-Visa, do t'ju duhet të siguroni kartën tuaj të biznesit ose nënshkrimin e postës elektronike, dhe adresa e faqes në internet, detaje rreth organizatës indiane që do të vizitoni, dhe një letër ftesë nga kompania në fjalë.

 

Për e-Visa Mjekësore, do t'ju duhet të siguroni një letër nga spitali indian do të merrni trajtim mjekësor nga dhe do t'i përgjigjeni çdo pyetjeje për të njëjtën gjë.

 

Për Shoqëruesin Mjekësor e-Visa, do të duhet të jepni detajet e vizës së pacientit që do të ishit shoqërues.

 

Ju do të duhet të siguroni të gjitha këto informacione përmes një lidhje të sigurt dërguar në emailin tuaj.

 

 • Në shumicën e rasteve, vendimi për Visa-n tuaj do të merret brenda 3-4 ditëve dhe nëse pranohet, ju do të merrni Visa tuaj elektronike në internet. Ju do të duhet të keni me vete në aeroport një kopje të butë të një shtypjeje të kësaj e-Visa.

 

Siç mund ta shihni, formulari i aplikimit për vizë indiane dhe i gjithë procesi i aplikimit për vizë indiane në internet është mjaft i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë dhe nuk duhet të keni ndonjë vështirësi me të. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni Tavolinë Ndihme për e-Visa Indian për mbështetje dhe udhëzim. Qeveria e Indisë e ka bërë procesin të përshtatshëm. Qytetarët e Shteteve të Bashkuara, Mbretërisë së Bashkuar, Italisë, Francës, Gjermanisë përveç 180+ kombësive të tjera janë të kualifikuar.