• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
  • APLIKONI VIZA INDIANE

Udhëtimi i Ganges - Lumi më i Shenjtë në Indi

Ganges është linja e shpëtimit të Indisë për sa i përket rëndësisë së saj të përgjithshme në kulturë, mjedis dhe burime. Historia pas udhëtimit të Ganges është po aq e gjatë dhe e plotë sa vetë lumi.

Nga Malet

Ganges e ka origjinën në Himalajet, duke kaluar nëpër qytetin e Yogas të Rishikesh

India është një vend me shumë ngjyra dhe lumenj ku çdo lum ka një histori të lidhur për rëndësinë e tij shpirtërore me një legjendë të saj. Cila do të ishte legjenda prapa lumit më të fuqishëm të Indisë?

Duke u ngritur në këmbët e akullnajës Himalaje, Ganges shfaqet një bukuri eterike në zemrën Himalaje të Uttarakhand, i njohur me një emër më pak të zakonshëm, Bhagirathi, në origjinën e tij. Të lumi me origjinë nga akullnaja Gaumukh, bëhet i shenjtë që nga lindja e tij, me një tempull të izoluar që ndodhet pranë origjinës së tij.

Siç besohet në mitologjinë hindu, për të zbutur ujërat e tij të rrëmbyeshëm, Ganges u përmbajt në flokët e Shiva, përpara se të zbriste tokën, pasi u kërkua nga perënditë që lumi i shenjtë duhet të zbriste nga parajsa për të rimbushur njerëzit.

Nga pikëpamja hidrologjike, përroi Alaknanda do të ishte burimi kryesor për Ganges, megjithëse sipas besimeve të lashta, lumi zbriti në tokë pas një pendimi të kryer nga i urti Bhagirath, gjë që bëri që Ganga të quhej gjithashtu Bhagirathi në burimin e tij.

Onlyshtë vetëm në bashkimin e dy lumenjve, Bhagirathi Alaknada, se lumi vjen duke u quajtur si Ganges. Pas këtij bashkimi të parë, disa degë dhe lumenj më të vegjël takohen me lumin e shenjtë gjatë rrugës me shumë bashkime të tilla që konsiderohen si vendet më të shenjta në Indi.

Ganges Nga Malet

e-Visa India

E-viza indiane lejon vizitorët nga mbi 180 India e-Visa Vendet e pranueshme për të marrë një Viza e Biznesit Indian, Viza Mjekësore Indiane, Vizë turistike indiane or Vizita e Mjekut Indian Mjekësor nga komoditeti i shtëpisë.

Jo vetëm që nuk ka nevojë të vizitoni Ambasadën Indiane, por gjithashtu nuk kërkohet të dërgoni pasaportën me korrier ose postë. eVisa India dorëzohet me email dhe shënohet në sistemin kompjuterik. Oficerët e imigracionit kontrollojnë për vizën indiane në internet në momentin kur kaloni kufirin dhe kontrollojnë detajet me pasaportën tuaj. Ju duhet të siguroheni që juaj pasaporta është e vlefshme për 6 muaj në kohën e aplikimit për vizë indiane.

Larg dhe gjerë

Pellgu i lumit Ganges në Indi është një nga pellgjet më të mëdha dhe më pjellore të lumenjve në vend që mbështet miliona përmes disponueshmërisë së burimeve dhe jetesës. Nga majat e veriut deri në malet e Indisë jugore, duke përfshirë kodrat Aravalli në perëndim dhe pyjet e mangrove në lindje, Pellgu i lumit Ganges është pellgu më i përhapur në vend.

Disa degë më të vogla takohen në lumin e fuqishëm, duke krijuar kështu një rrjetë përrenjsh dhe lumenjsh duke e bërë tokën e vendit pjellore për kultivim.

Perspektiva hyjnore

Perspektiva Hyjnore e Ganges Miliona njerëz lahen në Ganges, Kumbh Mela

Hindusët lahen në ujërat e Ganges gjatë gjithë rrjedhës së tij dhe ofrojnë petale, llamba vaji prej balte si shenjë respekti dhe përkushtimi. Uji i lumit konsiderohet i shenjtë dhe përdoret për të gjitha qëllimet rituale së bashku me transportin në udhëtimin e kthimit në shtëpi.

Edhe një sasi e vogël uji nga lumi besohet se pastron gjithçka mbi të cilën bie, nga trupi dhe shpirti i njeriut deri tek përhapja e dridhjeve të paqes në një shtëpi ku spërkatet. Uji në bashkimin e lumenjve konsiderohet si më i shenjti në Indi, ku ndodhen vendet më të shenjta në vend dhe mijëra njerëz bëjnë një vizitë për t'u zhytur në freskinë e pastërtisë.

La Kumbh Mela që fjalë për fjalë do të thotë një enë prej balte me ujë, është grumbullimi më i madh i dëshmuar përkrah Ganges teksa takohet me lumenjtë e tjerë në fushat veriore të Indisë.

LEXO MË SHUMË:
Idetë kryesore për të udhëtuar për të eksploruar Himalajet Indiane

Brigjet e lumit të Shenjtë

Varanasi Shenjta Varanasi, qytet në brigjet e lumit Ganges

Disa nga vendet më të shenjta në Indi ndodhen në brigjet e Ganges me rëndësinë e tyre shpirtërore të lidhur drejtpërdrejt me lumin.

Besohet se fryma e fundit në brigjet e Varanasit, një qytet i vendosur buzë lumit, i sjell shpëtim shpirtit, i cili për të njëjtën arsye njihet për ghatet e tij të djegies përgjatë lumit. Varanasi ndryshe quhej Benares, është një qytet i nderuar në shkrimet e shenjta Hindu, Jain dhe Budiste.

Përveç reflektimit shpirtëror, në qytetin e famshëm për trashëgiminë e jogës, Rishikesh, një vend i njohur edhe si portë për në Himalajet, organizohen edhe shumë aktivitete të tjera për qëllime turizmi. Rishikesh është gjithashtu i njohur për qendrat e tij të mjekimit Ayurvedic dhe qendrën ndërkombëtare për të mësuar yoga dhe meditim.

LEXO MË SHUMË:
Turistët e huaj që vijnë në Indi me e-Visa duhet të arrijnë në një nga aeroportet e përcaktuara. Varanasi është një aeroport i caktuar për e-Visa indiane.

Pyll & Oqean

Sundarbans Pyll mangrove Sundarbans, atraksion popullor turistik

Një nga vendet më të gjelbërta të trashëgimisë botërore, Pyll mangrove Sundarbans është formuar nga bashkimi i Ganga, Brahmaputra dhe lumi Meghna, duke krijuar delta më e madhe në botë e lumit. Sunderbanet kanë një nga kafshët e egra dhe ekosistemet më të pasura, me shumë degë dhe përrenj të vegjël që kryqëzohen nga anët e lumenjve kryesorë.

Ndërsa Ganges arrin në fund të udhëtimit të saj në Lindjen e Indisë, ai përgatitet të zbarkojë në Gjirin e Bengalit duke krijuar tokën Delta Ganga-Brahmaputra pergjate rruges. Sunderbans janë me të vërtetë një nga thesaret e pashkelura të Indisë.

Përveç kësaj, Gjiri i Bengalit është gjithashtu shtëpia e shumë vendeve me rëndësi historike, duke përfshirë tempuj të lashtë deri në mijëra vjet që përshkruajnë të kaluarën e artë të Indisë. Tempulli i Diellit i Konark i ndërtuar në vitin 1200 pas Krishtit është një vend i mrekullueshëm i trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Bregdeti i Gjirit të Bengalit është gjithashtu shtëpia e shumë vendeve të trashëgimisë së lashtë budiste.

Pas një udhëtimi të gjatë nga malet, teksa lumi i shenjtë takohet me detin, bashkimi i tij festohet sërish me përkushtim dhe lutje, që në një mënyrë të thjeshtë është një gjest i lamtumirës lumit të shenjtë, pasi ka kryer shërbimin e tij për mijëra milje dhe duke shuar etjen shpirtërore të miliona njerëzve gjatë rrugës.


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.