• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
  • APLIKONI VIZA INDIANE

Indian dhe Viza

Aplikoni për vizë indiane në internet

Aplikimi i Vizave Indiane

Aplikimi Online eVisa për Indi

Qeveria e Indisë ka lançuar autorizimin elektronik të udhëtimit ose e-Visa për Indinë që lejon qytetarët e 180 vendeve të udhëtojnë në Indi pa kërkuar një vulosje fizike në pasaportë.


Që nga viti 2014 udhëtarët ndërkombëtarë të cilët dëshirojnë të vizitojnë Indinë nuk kanë më nevojë të aplikojnë për letrën tradicionale Indian Visa për të bërë udhëtimin dhe kështu ata mund të shmangin sherr që vjen me atë kërkesë. Në vend që të duhet të shkoni në Ambasadën ose Konsullatën Indiane, Visa Indiane tani mund të merret në internet në një format elektronik.

Përveç lehtësisë së aplikimit për Visa në internet, e-Visa për Indinë është gjithashtu mënyra më e shpejtë për të hyrë në Indi.

Farë është viza elektronike Indiane (India e-Visa)?

Një vizë elektronike është një vizë e lëshuar nga Qeveria Indiane për udhëtarët që dëshirojnë të vizitojnë Indinë si për biznes ashtu edhe për turizëm.

Është një version elektronik i Vizës tradicionale, i cili do të ruhet në pajisjen tuaj celulare (smartphone ose tablet). Një vizë elektronike do t'i lejojë të huajt të hyjnë në vend pa pasur nevojë të kalojnë fare telashe.

APLIKONI VIZA INDIAN ONLINE

Llojet e vizave elektronike indiane

Ekzistojnë lloje të ndryshme të vizave elektronike indiane dhe 1 për të cilën duhet të aplikoni varet nga qëllimi i vizitës suaj në Indi.

E-Visa turistike

Nëse jeni duke vizituar Indinë si turist për qëllime të vizitave apo rekreacionit, atëherë kjo është e-Viza për të cilën duhet të aplikoni. Ka 3 lloje Viza turistike indiane.

La Viza Turistike 30 Ditore në Indi, e cila lejon vizitorin të qëndrojë në vend për të 30 ditë nga data e hyrjes në vend dhe është a Vizë me hyrje të dyfishtë, që do të thotë se ju mund të hyni në vend 2 herë brenda periudhës së vlefshmërisë së vizës. Viza ka një Data e skadencës, e cila është data para së cilës duhet të hyni në vend.

Viza Turistike 1 Vjeçare e Indisë, e cila është e vlefshme për 365 ditë nga data e lëshimit të e-Visa. Kjo është një vizë me hyrje të shumëfishtë, që do të thotë që ju mund të hyni në vend vetëm disa herë brenda periudhës së vlefshmërisë së vizës.

Viza Turistike 5-vjeçare e Indisë, e cila është e vlefshme për 5 vjet nga data e lëshimit të e-Vizës. Kjo është gjithashtu një vizë me shumë hyrje. Si viza turistike indiane 1-vjeçare dhe viza turistike 5-vjeçare e Indisë lejojnë qëndrim të vazhdueshëm deri në 90 ditë. Në rastin e shtetasve të SHBA-së, Britanisë së Madhe, Kanadasë dhe Japonisë, qëndrimi i vazhdueshëm gjatë çdo vizite nuk duhet të kalojë 180 ditë.

E-Visa e biznesit

Nëse jeni duke vizituar Indinë për qëllime biznesi ose tregtie, atëherë kjo është e-Viza për të cilën duhet të aplikoni. Eshte e vlefshme për 1 vit ose 365 ditë dhe është një Vizë e shumëfishtë hyrëse dhe lejon qëndrime të vazhdueshme deri në 180 ditë. Disa nga arsyet për të aplikuar Viza indiane për e-biznes mund të përfshijë:

E-Visa mjekësore

Nëse jeni duke vizituar Indinë si pacient për të marrë trajtim mjekësor nga një spital në Indi, atëherë kjo është e-Visa për të cilën duhet të aplikoni. Isshtë një Visa afatshkurtër dhe është e vlefshme vetëm për 60 ditë nga data e hyrjes të vizitorit në vend. Viza e-mjekësore indiane është gjithashtu një Viza e Hyrjes Triple, që do të thotë se ju mund të hyni në vend 3 herë brenda periudhës së vlefshmërisë së tij.

Shoqëruesi mjekësor e-Visa

Nëse jeni duke vizituar vendin për të shoqëruar një pacient i cili do të marrë trajtim mjekësor në Indi, atëherë kjo është e-Visa për të cilën duhet të aplikoni. Ashtë një Visa afatshkurtër dhe është e vlefshme vetëm për 60 ditë nga data e hyrjes të vizitorit në vend. Vetëm 2 Vizat e mjekut jepen kundrejt 1 Vize Mjekësore, që do të thotë se vetëm 2 persona do të kenë të drejtë të udhëtojnë në Indi së bashku me pacientin që tashmë ka prokuruar ose ka aplikuar për një vizë mjekësore.


Kërkesat e pranueshmërisë për vizën indiane në internet

Për t'u kualifikuar për e-Visa indiane që ju nevojitet

Aplikantët, pasaportat e të cilëve ka të ngjarë të skadojnë brenda 6 muajve nga data e mbërritjes në Indi, nuk do t'u jepet një vizë indiane në internet.

Kërkesat e Dokumentit të Vizës Indiane në internet

Për të filluar, për të filluar procesin e aplikimit për Visa Indian ju duhet të keni dokumentet e mëposhtme të kërkuara për Visa Indian:

Përveçse të keni gati këto dokumente të kërkuara për Indian Visa Online, duhet gjithashtu të mbani mend se është e rëndësishme të plotësoni Forma e Aplikimit për Vizë Indiane për vizën elektronike indiane me saktësisht të njëjtin informacion që tregohet në pasaportën tuaj të cilën do të përdorni për të udhëtuar në Indi dhe që do të lidhet me Vizën tuaj Indiane Online.

Ju lutemi vini re se nëse pasaporta juaj ka një emër të mesëm, duhet ta përfshini atë në formularin online të vizave elektronike indiane në këtë faqe interneti. Qeveria e Indisë kërkon që emri juaj duhet të përputhet saktësisht me aplikacionin tuaj për vizë elektronike indiane sipas pasaportës suaj. Kjo perfshin:

Ju mund të lexoni në detaje rreth Kërkesat e Dokumentit e-Visa Indian

Vendet e pranueshme eVisa

Qytetarët e vendeve të listuara më poshtë kanë të drejtë të aplikojnë për Viza Indiane në internet


Udhëzues hap pas hapi për të aplikuar për vizë indiane në internet (ose e-viza indiane)

1. Plotësoni aplikacionin për vizë indiane: Për të aplikuar për Indian Visa Online ju duhet të plotësoni një formular aplikimi shumë të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë. Ju duhet të aplikoni të paktën 4-7 ditë përpara datës së hyrjes tuaj në Indi. Ju mund të plotësoni Formulari i aplikimit për vizë indiane për të në internet. Para pagesës, do t'ju duhet të jepni të dhënat personale, të dhënat e pasaportës, karakterin dhe detajet e veprës penale të kaluar.

2. Bëni pagesën: Kryeni pagesën duke përdorur portën e sigurt të pagesave PayPal në mbi 100 monedha. Ju mund të bëni pagesën duke përdorur një kartë krediti ose debiti (Visa, Mastercard, Amex, Union Pay, JCB) ose llogari PayPal.

3. Ngarko pasaportën dhe dokumentin: Pas pagesës do t'ju kërkohet të jepni informacion shtesë bazuar në qëllimin e vizitës suaj dhe llojin e vizës për të cilën po aplikoni. Ju do t'i ngarkoni këto dokumente duke përdorur një lidhje të sigurt të dërguar në emailin tuaj.

4. Merrni miratimin e Aplikimit për Vizë Indiane: Në shumicën e rasteve, vendimi për vizën tuaj indiane do të merret brenda 1-3 ditëve dhe nëse pranohet, ju do ta merrni Vizën tuaj Indiane Online në formatin PDF me email. Rekomandohet të mbani me vete në aeroport një printim të vizës elektronike indiane.

Ju nuk duhet të gjeni vështirësi në këtë proces, por nëse kërkoni sqarime, ju duhet kontaktoni ndihmësin tonë për mbështetje dhe udhëzim.

Aplikoni për vizë indiane në internet

Përfitimet e aplikimit me ne

DREJT S DISA T AVANJEVE MOST T IM RNDSISHME TCES PROCESIT T IN-VISA ONLINE TIA INDIA

Sherbimet Metoda e letrës online
Mund të aplikoni online 24 / 7 365 ditë në vit.
Asnjë afat kohor.
Para se aplikimi të paraqitet në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Indisë, ekspertët e Visa-s e rishikojnë dhe korrigjojnë atë.
Procesi i thjeshtuar i aplikimit.
Korrigjimi i informacionit të humbur ose të pasaktë.
Garantimi i privatësisë dhe sigurisë gjatë gjithë procesit.
Verifikimi i informacionit shtesë të kërkuar.
24/7 Mbështetje dhe Asistencë.
Viza elektronike indiane e aprovuar dërguar aplikantit përmes postës elektronike në formatin PDF.
Rikuperimi me email i e-Visa në rast se ka humbur nga aplikanti.
Asnjë tarifë shtesë e transaksionit në Bankë prej 2.5%.