• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Барања за фотографии во Индија eVisa

За да аплицираат за е-туристичка, е-медицинска или е-бизнис виза за Индија, патниците мора да достават дигитално скенирање на био-страницата на нивниот пасош и неодамнешна фотографија што ги исполнува специфичните критериуми.

Процесот на аплицирање за е-виза за Индија е целосно онлајн, а сите документи, вклучително и фотографијата, мора да се подигнат дигитално. Ова го прави добивањето пристап до Индија преку е-виза наједноставна и најпогодна опција, елиминирајќи ги апликантите кои треба да приложат физичка документација во амбасада или конзулат.

Е-визата за Индија може да се добие многу лесно ако ги исполнувате сите услови за подобност и барањата за документи утврдени од индиската влада за истите. Еден од документите што треба да се достават во пријавата е мека копија од А. фотографија во стил на пасош на лицето на посетителот. Оваа фотографија на лицето на посетителот е потребна при примената на сите индиски е-визи, без разлика дали аплицирате за Туристичка е-виза за Индија, Бизнис е-виза за Индија, Медицинска е-виза за Индија, Или Медицинска придружник е-Виза за Индија, сите бараат од вас да поставите фотографија од вашето лице во стилот на пасош додека аплицирате за нив онлајн. Овој водич ќе ви помогне да ги дознаете сите барања за фотографии за виза за Индија. Откако ќе ги знаете сите барања за индиска виза за фотографии, можете лесно аплицирајте за индиската е-виза преку Интернет и тоа исто така без да ја посетите локалната индиска амбасада во вашата земја со цел да ја набавите индиската е-виза.

Подолу се наведени условите што фотографијата мора да ги исполнува за да биде прифатена.

Барања за големината на фотографијата за виза во Индија и форматот на датотеката

За да се осигура дека фотографијата на апликантот е прифатена, таа мора да ги исполнува точните спецификации за големина и датотека. Неуспехот да се усогласат со овие барања може да резултира со отфрлање на апликацијата, барајќи од апликантот да поднесе нова апликација за виза.

на критични спецификации за фотографијата се следните:

Минималната дозволена големина е 10 KB, додека максималната е 1 MB. Фотографијата може да ни пишете на [заштитена по е-пошта] ако имате големина поголема од оваа.

Висината и ширината на сликата мора да бидат еднакви и да не се исечени.

Форматот на датотеката мора да биде JPEG. Важно е да се напомене дека PDF-датотеките не можат да се подигнат и нема да бидат прифатени. Содржината може да ни е-пошта на [заштитена по е-пошта] ако имате други формати.

 

Дополнителни критериуми за фотографии за виза во Индија

Покрај правилната големина и формат на датотека, мора да се исполнат неколку други спецификации за фотографии поднесени со апликација за е-виза за Индија.

Апликантите треба да ги земат предвид овие спецификации, бидејќи поднесувањето фотографии што не ги исполнуваат овие критериуми може да резултира со одложување на обработката или отфрлање на апликацијата за виза.

Фотографии во боја наспроти црно-бели за е-виза за Индија

Кога аплицирате за ан Индиска е-виза, апликантите можат да достават фотографија во боја или црно-бела. Сепак, од клучно значење е фотографијата точно да ги претставува карактеристиките на апликантот, без оглед на неговиот формат на боја.

Додека индиската влада прифаќа фотографии во боја и црно-бели, се претпочитаат фотографии во боја бидејќи тие обично нудат повеќе детали и јасност. Важно е да се напомене дека фотографијата сне треба да се менува со помош на компјутерски софтвер на било кој начин.

Барања за позадина за индиска е-виза фотографија

Кога фотографирате за Индиска е-виза, од витално значење е да се осигура дека позадината ги исполнува специфичните критериуми.

на позадината треба да биде обична, светло обоена или бела, без слики, украсни тапети или други луѓе видливи на кадарот. Субјектот треба да се постави пред обичен ѕид и да стои на приближно половина метар подалеку од него спречи фрлање сенки на позадината. Клучно е да се забележи дека нијансите на позадината може да резултираат со отфрлање на фотографијата.

Носење очила во индиски е-виза фотографии

За да се осигура дека лицето на апликантот е видливо на фотографијата на индиската е-виза, тоа е од суштинско значење е да се напомене дека очилата, вклучувајќи диоптриски очила и очила за сонце, мора да се отстранат.

Освен тоа, субјектот треба да се погрижи очите да му се целосно отворени и фотографијата да нема ефект на „црвени очи“. Доколку е присутно „црвено око“, се препорачува повторно фотографирање наместо користење софтвер за нејзино отстранување. Користењето на директен блиц може да предизвика ефект на „црвени очи“, па затоа е препорачливо да го избегнувате неговото користење.

Упатства за изразување на лицето за индиски фотографии со е-виза

Кога фотографирате за индиска е-виза, од клучно значење е да се одржи специфичен израз на лицето.

Насмевката не е дозволена на фотографијата за виза за Индија, а субјектот треба одржувајте неутрален израз со затворена уста. Неопходно е да не се прикажуваат забите на фотографијата. Тоа е затоа што насмевката може да се меша со точните биометриски мерења што се користат за цели на идентификација. Затоа, слика поднесена со несоодветен израз на лицето нема да бидат прифатени, а барателот мора да поднесе нова апликација.

Носење верски хиџаб на индиски е-виза фотографии

Индиската влада дозволува носење религиозни покривки како хиџаб на фотографијата е-Виза, се додека целото лице е видливо.

Неопходно е да се напомене дека се дозволени само шалови или капи кои се носат за религиозни цели. Било кој друг додатоците кои делумно го покриваат лицето мора да се отстранат од фотографијата.

Водич за преземање дигитална фотографија со електронска виза во Индија и други барања

За да се обезбеди успешна Апликација за е-виза за Индија, обезбедувањето дигитална фотографија што ги исполнува специфичните критериуми наведени погоре е од клучно значење. Еве чекор-по-чекор водич за правење соодветна фотографија:

 • Најдете обична бела или светло обоена позадина во добро осветлена просторија
 • Отстранете ги сите предмети што го покриваат лицето, вклучително и капи и очила
 • Погрижете се косата да не го покрива лицето
 • Застанете на околу половина метар од ѕидот
 • Соочете се со камерата директно со цела глава видлива, од линијата на косата до брадата
 • Проверете ја фотографијата дали има сенки на позадина или лице и црвени очи
 • Поставете ја фотографијата за време на Процес на аплицирање за е-виза

Исто така, важно е да се забележи дека малолетниците кои патуваат во Индија бараат посебна апликација за виза со дигитална фотографија.

Покрај обезбедувањето соодветна фотографија, странските државјани мора да исполнуваат и други услови за а Индиска апликација за е-виза, вклучувајќи поседување пасош со важност најмалку шест месеци од датумот на пристигнување во Индија, дебитна или кредитна картичка за плаќање на такси, активна адреса на е-пошта и точно пополнување на формуларот за е-виза со лични и податоци за пасош.

Може да биде потребна дополнителна документација за визи за е-бизнис или е-медицински. Грешките во апликацијата или неисполнувањето на спецификациите за фотографии може да резултираат со отфрлање на апликацијата за виза, што ќе предизвика прекини во патувањето.

Услови за индиска е-виза за фотографија

Патувањето во Индија со виза стана супер едноставно и брзо со воведувањето на електронска виза. Патниците од целиот свет патуваат во Индија со дигитална виза за која може да се аплицира за неколку минути на Интернет.

Но, пред апликантот да започне да аплицира за индиска е-виза, тие треба да се едуцираат за списокот на датотеки што ќе бидат побарани да се достават заедно со формуларот за апликација за индиска е-виза.

Видовите на датотеки се разликуваат во голема мера во зависност од видот на виза за која аплицира. За речиси секој тип на индиска е-виза, одредени слични датотеки се задолжителни да се прикачат.

Ако апликантот аплицира за индиска виза на интернет, тогаш тој треба да ги обезбеди сите основни датотеки само на електронски начин. Нема да биде потребна печатена копија од датотеките за тие да се испратат на одобрување до амбасадите или други слични канцеларии.

Датотеките, кои ќе бидат претворени во мека копија, може да се подигнат со формуларот за апликација во следните формати:

 • PDF
 • JPG
 • PNG
 • TIFF
 • GIF, итн.

Датотеките што ќе бидат побарани треба да бидат поставени на веб-страницата од која апликантот добива индиска е-виза. Може да биде и индиска електронска услуга за виза преку Интернет. Во многу случаи, од апликантот може да биде побарано да ги испрати датотеките преку е-пошта до услугата на веб-страницата за обработка на нивното барање за виза.

Доколку секој апликант не може да ги постави своите документи во горенаведените формати, тогаш може слободно да ги слика тие документи и да ги прикачи. Мобилни телефони, таблети, компјутери, професионална опрема за скенирање, професионални камери итн. се некои уреди што може да се користат за фотографирање на основните датотеки.

Во списокот на основни датотеки потребни за апликацијата за индиска е-виза, сликата на апликантот во стилот на пасош е исклучително важна. Затоа овој напис ќе го едуцира апликантот за упатствата и спецификациите поврзани со фотографијата во стилот на пасошот што мора да се следи за успешна апликација за индиска е-виза.

Забелешка: - Индиската е-виза за туристи, индиската е-виза за деловни цели и индиската е-виза за медицински цели бараат од апликантот да прикачи фотографија со големина на пасош без да успее.

Задоволување на спецификациите на индиската е-визна фотографија

Оваа статија ќе ги опфати сите важни упатства, спецификации и барања поврзани со прикачувањето и совршенството на сликата со големина на индискиот пасош Е-виза на апликантот што аплицира за виза.

Секој апликант за индиска е-виза треба да биде свесен за упатството дека сликата присутна на пасошот на апликантот не може да се користи за апликацијата за индиска е-виза. Сликата не треба да се зема од пасошот.

Наместо тоа, сликата што мора да се поднесе заедно со формуларот за апликација треба да се придржува до упатствата споменати во овој член.

Дали има потреба да се приложи фотографија за индиската апликација за е-виза

Да, потребно е. Секој формулар за апликација за тип на виза задолжително ќе бара од апликантот да постави слика за себе. Без разлика каква е намерата на посетата на апликантите во Индија, фотографијата на лицето секогаш ќе остане основна датотека за апликацијата за индиска е-виза.

Каква фотографија е потребна за индиската електронска виза на Интернет

Фотографијата прикачена со формуларот за апликација за индиска е-виза треба да биде јасно видлива. Фотографијата исто така треба да биде читлива и да не има ефекти на заматување. Фотографијата е суштински документ за идентификација за апликантот.

Затоа службениците на Одделот за имиграција на аеродромот ќе го користат за идентификување на патникот со индиската е-виза. Карактеристиките на лицето на фотографијата мора да бидат задолжително видливи. Ова ќе им овозможи на службениците за имиграција да го идентификуваат апликантот точно и прецизно од другите апликанти присутни на аеродромот при пристигнувањето во Индија.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
За да се исполнат барањата за индиски пасош за виза, скенираната копија од вашиот пасош што ја поставувате на апликацијата за индиска виза треба да биде на првата (биографска) страница од вашиот пасош. Учат за Индиски услови за е-виза за пасош.

Која е големината на фотографијата за индиската апликација за е-виза

Фотографијата што треба да се достави со формуларот за апликација за индиската е-виза треба да биде 350×350 во пиксели. Ова е стандардната големина што ја споменуваат индиските власти. И висината и ширината на сликата мора да бидат исти. Оваа спецификација е задолжителна спецификација за секоја индиска апликација за е-виза.

Големината во пиксели може да се преведе на приближно два инчи. Лицето на апликантот треба да зафаќа педесет до шеесет проценти од фотографијата.

Како може да се испечати индиска е-виза фотографија со големина 2×2

Нема потреба да печатите фотографија за индиската е-виза. Од апликантот се бара само да достави мека копија од сликата. Оваа мека копија може да биде во форма на слика направена од мобилни телефони, компјутери, таблети, камери или кој било друг уред што може да направи јасни слики од фотографијата со големина на пасош.

Доколку во секој случај апликантот се соочува со какви било тешкотии при поставувањето на сликата на интернет-страницата, тогаш може да ја испрати и преку е-пошта до услугата за дигитална индиска виза. Големината 2×2 е во основа два инчи во висина. И два инчи во ширина.

Оваа спецификација е ограничена само на визите кои не се електронски. За електронски визи, оваа големина за фотографијата не важи.

Како да ја поставите фотографијата за апликација за е-виза на Индија

Откако апликантот ќе ги заврши двата главни чекори на апликацијата за индиска е-виза, а тоа е пополнување прашалник за апликација и плаќање на такси за виза, линкот за поставување на сликата ќе му биде доставен на апликантот. Апликантот треба да го притисне „Копчето за пребарување“. Потоа треба да ја подигнат сликата за индиската електронска апликација за виза онлајн.

Која е прифатливата големина на датотеката со слика за индиската апликација за е-виза

Апликантот може да ја испрати својата слика на два начина. Првиот начин е да го прикачите директно на веб-страницата преку која добиваат индиска е-виза. И втората опција е со испраќање на сликата по е-пошта до услугата.

За да го прикачите директно на врската обезбедена од веб-локацијата, прифатливата големина на датотеката со слика е еден мегабајт. Ако во секој случај датотеката со слика е поголема од наведената големина, може да се испрати и во сандачето за е-пошта.

Дали има потреба да се добие фотографијата професионално направена за индиската апликација за е-виза

Не. Нема потреба да ја добивате фотографијата професионално за апликацијата за индиска е-виза. Апликантот не мора да оди во фото студио или да посетува професионалец.

Повеќето пултови за помош на индиските услуги за електронска виза имаат ресурси за измена на сликите поднесени од апликантите. Тие можат да ги направат сликите совршени според спецификациите и упатствата обезбедени од индиските власти.

Ова делува како предност за стекнување индиска виза преку Интернет во споредба со постапката за добивање индиска виза офлајн.

Дали е прифатливо ако апликантот ја фотографира со очила за индиската апликација за е-виза

Да, во ред е!

На апликантот му е дозволено да фотографира со очила на себе. Но, препорачливо е да не се сликате со очила или наочари. Тоа е затоа што очилата или наочарите може да предизвикаат сликата да има ефект на блиц.

Во основа, кога сликата е направена без очила, блицот нема да ги прикрие очите на апликантот. Ова ќе го отстрани влијанието на блицот од фотографијата.

Кога апликантот ќе ја достави сликата со очила на кои може да предизвика блескаво влијание врз целокупната слика, индиските власти може да побараат од апликантот повторно да ја фотографира и потоа да ја испрати.

Во многу случаи, ако влијанието на блицот е премногу, апликантот може да добие неодобрена виза. Затоа е многу препорачливо секој апликант да направи слика без очила. Ова, исто така, ќе доведе до зголемени шанси за добивање одобрена виза од индиските власти.

Спецификации на фотографијата за електронска виза за индиската виза

Барања за фотографии во виза во Индија

ДОС:

 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба да биде во режим на портрет.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза мора да се слика во униформа светлина.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба да биде во нормални тонови.
 • Сликата за индиската апликација за е-виза не треба да се слика преку алатки за уредување фотографии.
 • Сликата за индиската апликација за е-виза не треба да биде матна.
 • Сликата за индиската апликација за е-виза не треба да се подобрува со помош на опрема за подобрување на сликата.
 • Сликата за индиската апликација за е-виза треба да има обична бела позадина.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба да има апликантот облечен во обична и едноставна облека со дезен.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба да го содржи лицето само на апликантот и на никој друг.
 • Сликата за индиската апликација за е-виза треба да го прикажува предниот поглед на лицето на апликантите.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба да го има апликантот со отворени очи и затворена уста.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба да го има целосно видливо лицето на апликантите. Косата треба да се напика на задниот дел од увото.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба да го има лицето на апликантите во средината.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза не треба да има апликантот да носи капи, турбани или очила за сонце. Дозволени се само нормални очила.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба јасно да ги види очите на апликантите без никакви блиц ефекти.
 • Сликата за апликацијата за индиска е-виза треба да го има апликантот да ги изложи косата и брадата. Ова е потребно доколку апликантот носи марами, хиџаб или друга верска облека за покривање на главата.

Не:

 • Сликата на апликантот во режим на пејзаж.
 • Сликата на апликантот со ефекти во сенка.
 • Сликата на апликантот во светли обоени тонови.
 • Сликата на апликантот во која се користат алатки за уредување слики.
 • Сликата на апликантот на која фотографијата е заматена.
 • Сликата на апликантот е подобрена со помош на софтвер за подобрување на фотографиите.
 • Сликата на апликантот која има сложена позадина.
 • Сликата на апликантот во која носат сложени и шарени дезени.
 • Сликата на барателот на која има некој на фотографијата со барателот.
 • Сликата на апликантот на која е видлив страничниот поглед на неговото лице.
 • Сликата на апликантот во која неговата уста е отворена и/или очите се затворени.
 • Сликата на апликантот во која не се сокриени цртите на лицето на апликантот. На пример: - Косата паѓа пред очи итн.
 • Сликата на апликантот на која лицето не е во средината. Наместо тоа, тоа е на страната на фотографијата.
 • Сликата на апликантот во која апликантот носи очила за сонце.
 • Сликата на апликантот во која има блесок, отсјај или заматување предизвикано поради спектаклите на апликантот.
 • Сликата на апликантот во која линијата на косата и брадата на апликантот се скриени со марами или друга слична облека.

 

Целосен водич за индиските барања за фотографија за е-виза

 1. Апликантот треба да се погрижи да не достави фотографија која е извадена од нивниот пасош. Или скенирана копија од нивната фотографија од пасошот исто така нема да биде прифатена.
 2. Фотографијата испратена со формуларот за апликација за индиска е-виза треба да биде кристално чиста.
 3. Тонот на фотографијата испратена со одобрение за виза мора да биде континуиран.
 4. Фотографијата која ќе биде побарана да се достави откако ќе се пополни прашалникот за апликација за индиската е-виза треба да го долови целото лице на апликантот, оставајќи никакви делови од лицето незабележани.
 5. Главниот поглед на сликата на апликантот треба да биде од фронтален агол. Сликата не треба да се слика од закосениот страничен агол.
 6. Очите треба да бидат отворени. И устата треба да се затвори на сликата.
 7. На фотографијата треба да се прикаже целото лице на апликантот. Тоа значи дека од глава до брада треба да се гледа лицето.
 8. Лицето на апликантот треба да биде центрирано на сликата. И позадината треба да биде целосно бела.
 9. Фотографијата не треба да има сенки. А сложените позадини треба да се избегнуваат по секоја цена.
 10. Апликантот не треба да носи капи или капи на фотографијата.
 11. Големината на фотографијата не треба да надминува повеќе од три педесет × три педесет пиксели.
 12. На сликата треба правилно да се видат вратот, ушите и рамената на апликантите.
 13. Апликантот треба да ја постави својата слика во формати како што се: - PDF, JPG, PNG, GIF. Ако форматот на сликата не е вклучен во списокот на прифатливи формати обезбедени од индиските власти, тогаш тие можат да е-пошта и нивната слика.

Резиме на барањата за фотографија за е-виза на Индија

Бидејќи сликата е еден од најважните документи за апликацијата за индиска е-виза, апликантот треба да се погрижи да постави совршена фотографија со прашалникот за апликација која нема да биде одбиена или дисквалификувана од индиските власти.

Сликата треба да биде јасна, добро центрирана и земена од преден агол. Избегнувајте видливи несовршености на сликата и обидете се да ја направите што е можно попрецизна според прифатливите спецификации. Одмор, услугата или веб-страницата преку која апликантот добива индиска е-виза ќе ја направи совршена и прецизна.

Предуслови за India eVisa Picture

Овде можете да ги најдете сите информации што ви се потребни за спецификациите на фотографијата и барањата за индиската eVisa за деловни, туризам и медицински визи.

За да ја посетите Индија и да аплицирате за е-виза, мора да ги знаете Барања за индиска виза за фотографии. Еден од клучните барања за добивање е-виза за Индија е да се поднесе мека копија од a фотографија во стил на пасош на твоето лице. Оваа фотографија мора да биде поставена за време на процесот на онлајн апликација, без оглед на видот на е-виза за која аплицирате.

Без разлика дали аплицирате за Индиска туристичка е-виза, an Индиска деловна е-виза, an Индиска медицинска е-виза, или ан Индиски медицински придружник е-Виза, ќе треба да се погрижите вашата фотографија да ги исполнува наведените барања. Ве молиме направете го тоа за да го осигурате вашиот апликација е прифатено, па затоа е од клучно значење да се добие правилно.

Како да фотографирате лице за да ги исполните барањата за фотографија за виза за Индија?

Ако планирате да аплицирате за индиска виза, од суштинско значење е да знаете за Барања за индиска виза за фотографии. Еден од клучните барања е фотографија на вашето лице во стил на пасош. Оваа фотографија мора да исполнува одредени спецификации за да биде прифатена како дел од вашата апликација.

Најдобрата вест е дека не треба да посетите професионален фотограф за да ја направите вашата фотографија. Може да се фотографирате со помош на телефонот доколку тој ги исполнува Барања за индиска виза за фотографии. Ова може да ви заштеди време и пари и да го направи процесот на аплицирање поудобен.

Сепак, важно е да се забележи дека не можете да користите фотографија од фотографијата веќе во вашиот пасош. Мора да направите посебна слика што ги исполнува Барања за индиска виза за фотографии. Ова осигурува дека сликата е со добар квалитет и ги исполнува бараните спецификации.

Главните барања за индиска виза за фотографии:

Ако планирате патување во Индија и треба да аплицирате за индиска виза, една од основните работи што треба да ги запомните е Барања за фотографија за индиска виза. Овие барања се поставени за да се осигура дека вашата фотографија на лице ги исполнува стандардите поставени од индиските власти за идентификација.

 • Прво, фотографијата треба да биде во стил на пасош и мора да го идентификува посетителот со целото лице и неговите карактеристики, коса и какви било траги на кожата видливи на фотографијата. Ако посетителот носи покривки за глава од религиозни причини како турбан, марама, хиџаб или бурка, треба да се погрижи лицето, брадата и линијата на косата да бидат видливи.
 • Фотографијата треба да биде најмалку 350 пиксели на 350 пиксели во висина и ширина, а лицето на посетителот треба да покрива 50-60% од површината на фотографијата, со видливи ушите, вратот и рамената, освен во случај на носени покривки за глава. од религиозни причини.
 • Големината на фотографијата треба да биде помала од 1 MB или 1 мегабајт. Можете да ја проверите големината на вашата фотографија со десен клик на сликата и кликнување на „Properties“. Испратете ја фотографијата по е-пошта на [заштитена по е-пошта] ако фотографијата е поголема од оваа.
 • Не носете никакви додатоци како капи или очила за сонце на фотографијата. Дозволени се очила или очила, но на нив не треба да има отсјај или одраз; идеално, треба да испратите фотографија без нив.
 • Фотографијата треба да биде во режим на портрет, со еднообразно осветлување и без темни сенки. Позадината треба да биде чиста и јасна, а облеката што се носи на сликата исто така треба да биде едноставна без никакви сложени дезени или смели бои.
 • Во позадината на фотографијата не треба да има никој друг, а погледот на лицето треба да биде фронтален, со целосно отворени очи и затворена уста. Сликата не треба да се уредува на кој било начин.
 • И на крај, меката копија од фотографијата на лицето што ја поставувате треба да биде во JPG, PNG или PDF формат.

Вашата апликација за виза може да биде прифатена само доколку вашите фотографии се во согласност со барањата. Затоа, од клучно значење е да се знаат и да се придржуваат до точните спецификации. Средба со Барања за индиска виза за фотографии е само еден од критериумите за подобност за добивање индиска виза. Исто така, мора да се осигурате дека ги имате сите потребни документи и ги исполнувате другите услови за подобност за успешно да аплицирате за виза.

Добрата вест е дека формуларот за апликација за виза за Индија е релативно едноставен. Не треба да имате потешкотии да ја користите и да ја добиете вашата индиска виза ако ги исполнувате сите услови.

Сепак, да претпоставиме дека сè уште се сомневате во Барања за индиска виза за фотографии или големината на фотографијата на индискиот пасош за виза и ви треба дополнителна помош или појаснување. Во тој случај, можете да го контактирате Help Desk за India e Visa за поддршка и насоки. Тие со задоволство ќе ви помогнат и ќе ви помогнат во процесот на аплицирање за виза.

Барања и спецификации за фотографија за е-виза за Индија

Да претпоставиме дека планирате да аплицирате за eTourist, eMedical или е-бизнис виза за Индија. Во тој случај, од суштинско значење е да знаете дека ќе треба да поднесете дигитална фотографија како дел од вашата апликација. На Барања за индиска виза за фотографии се специфични, па затоа е од клучно значење да се осигурате дека вашата фотографија ги исполнува критериумите за да избегнете одложувања или отфрлање на вашата апликација.

Големина на фотографијата и спецификации на датотеката за виза за Индија

Еден клучен аспект на апликацијата е Барања за индиска виза за фотографии. Овие спецификации се строги и сите отстапувања може да резултираат со отфрлање на вашата апликација, со што ќе треба да го започнете процесот повторно.

Прво и основно, вашата фотографија мора да биде со правилна големина. Минималниот дозволен обем е 10 KB, додека максималната е 1 MB. Од клучно значење е да се осигурате дека вашата фотографија спаѓа во овој опсег на големина, бидејќи ништо помало или поголемо нема да биде прифатено.

Друг критичен услов е висината и ширината на сликата да бидат еднакви. Ова значи дека вашата фотографија не треба да се сече на кој било начин, бидејќи тоа може да ги промени димензиите и да предизвика отфрлање на вашата апликација.

Од витално значење е да се забележи дека вашата фотографија мора да биде поставена во JPEG формат. PDF-датотеките не може да се прикачат, затоа проверете дали вашата слика е во правилен формат пред да ја поднесете вашата апликација.

Други спецификации за фотографии за виза во Индија

Кога аплицирате за ан Индиска виза, од клучно значење е да се обрне внимание на Барања за индиска виза за фотографии. Вашата фотографија е суштински дел од процесот на аплицирање, а испраќањето слика што не ги исполнува упатствата може да доведе до одложување или дури и отфрлање на вашата апликација.

Која фотографија во боја е потребна за е-виза за Индија?

Кога станува збор за добивање индиска виза, од суштинско значење е да бидете сигурни дека вашата апликација ги исполнува сите барања, вклучително и Барања за индиска виза за фотографии. Еден клучен аспект од овие барања е типот на фотографија што ја поднесувате.

Индиската влада прифаќа и обоени и црно-бели фотографии, но строго се советува да се поднесе фотографија во боја. Тоа е затоа што фотографиите во боја нудат повеќе детали и поверојатно е точно да ги претстават вашите карактеристики. Значи, за да избегнете потенцијални проблеми со вашата апликација, одете на фотографија во боја.

Вашата фотографија треба јасно и прецизно да ги претставува вашите карактеристики без никакви измени. Секое уредување или ретуширање, како што е промена на позадината или отстранување на флеки, е строго забрането. Исто така, важно е да се забележи дека индиската влада бара фотографијата да биде непроменета од компјутерски софтвер.

Која треба да биде позадината за индиската е-виза фотографија?

Да претпоставиме дека планирате да аплицирате за индиска виза. Во тој случај, од суштинско значење е да се знае Барања за индиска виза за фотографии за да се осигурате дека вашата апликација не е одбиена поради неправилно направена фотографија. Еден од главните барања е да имате обична, светла или бела позадина.

За да го исполните ова барање, најдобро е да се поставите пред обичен ѕид кој е или светло обоен или бел. Избегнувајте користење на позадина со слики, украсни тапети или други луѓе во кадарот, бидејќи тоа може да доведе до отфрлање на вашата фотографија.

Нијансите на околината може да го отежнат гледањето на вашето лице и може да резултираат со отфрлање на вашата фотографија. Исто така, неопходно е да се осигурате дека нема сенки во позадина. За да го направите ова, застанете на половина метар од ѕидот за да избегнете фрлање сенка.

Дали треба да носам очила на мојата фотографија за виза за Индија?

Еден од суштинските аспекти на вашата апликација е вашата фотографија за индиска виза, која треба да исполнува специфични барања за да биде прифатена.

Прво, важно е да се забележи дека вашето лице треба да биде јасно видливо на фотографијата. Ова барање гарантира дека цртите на вашето лице не се попречени и дека вашата фотографија може да се користи за идентификација. Ова значи дека треба да ги отстраните сите очила, вклучувајќи диоптриски очила или очила за сонце, пред да ја фотографирате.

Покрај тоа, треба да се осигурате дека вашите очи се целосно отворени и дека немате „црвени око“. Црвеното око често може да биде предизвикано од директен блесок, поради што вашите очи изгледаат црвени на фотографијата. Наместо тоа, избегнувајте да користите искрен момент или дифузер за да го спречите овој ефект. Ако имате црвени очи, најдобро е да ја вратите сликата наместо да се обидувате да ја отстраните со помош на софтверот.

Може ли да се насмевнам на фотографијата со индиска е-виза?

Одржувањето на неутрален израз на лицето на вашата фотографија е едно од најважните барања. Ова значи да избегнувате насмевка, да ги покажувате забите или да правите други изрази на лицето кои би можеле да се мешаат во биометриските мерења.

Иако избегнувањето насмевка на фотографија може да изгледа чудно, има добра причина за ова барање. Биометриските мерења се користат за да се идентификуваат патниците и да се потпираат на прецизни мерења на цртите на лицето. Ако се смеете или изразувате друг израз, може да биде поголем предизвик за системот да ги измери овие карактеристики, што ќе доведе до проблеми при прецизно патување.

Затоа, ако се подготвувате да фотографирате за апликацијата за индиска виза, не заборавајте да задржите неутрален израз и да избегнувате да ги покажувате забите. Ова ќе помогне да се осигурате дека вашата апликација се обработува непречено и нема да наидете на никакви неочекувани проблеми.

Може ли да носам хиџаб за фотографијата со виза во Индија?

Кога станува збор за аплицирање за индиска виза, постојат специфични барања што апликантите треба да ги исполнат, вклучително и Барања за индиска виза за фотографии. Ова вклучува упатства за типот на капа за глава што може да се носи на фотографиите за виза.

Според Барања за индиска виза за фотографии, верските покривки за глава како хиџаб се дозволени доколку на фотографијата се гледа целото лице. Ова значи дека додека хиџабот може да ги покрие главата, вратот и ушите, лицето треба да биде очигледно, вклучувајќи го челото, очите, носот и брадата. Важно е да се напомене дека покривката за глава не треба да фрла сенки на лицето.

Покрај хиџабите, на фотографиите со виза се дозволени и други религиозни прекривки за глава, како што се турбани и јармулки, се додека целото лице е видливо. Од суштинско значење е да се забележи дека покривката на главата не треба да ги прикрива цртите на лицето, како што се очите, носот и устата.

Вреди да се напомене дека Барања за индиска виза за фотографии не дозволувајте никакви додатоци кои делумно го покриваат лицето, како очила за сонце или маски. Единствен исклучок се шаловите или капите што се носат за религиозни цели. Значи, ако носите кој било друг вид на додаток кој делумно го покрива вашето лице, мора да го отстраните пред да ја фотографирате вашата виза.

Како треба да се земе дигиталната фотографија за е-виза за Индија?

Ако планирате да ја посетите Индија, еден од клучните чекори е да аплицирате за виза. И за да аплицирате за индиска виза, ќе треба да имате дигитална фотографија што ги исполнува Барања за индиска виза за фотографија.

За да направите фотографија погодна за сите видови индиска виза, првото нешто што треба да направите е да најдете бела или позадина која е светла во боја и нема шаблони или дизајни би била идеална. Уште подобро би било да се наоѓате во просторија со доволно природна светлина. Ова помага да се осигурате дека вашето лице е видливо и дека нема елементи што го одвлекуваат вниманието во позадина.

Следно, отстранете ги капите, очилата и другите додатоци што го покриваат вашето лице. Исто така, погрижете се вашата коса да биде избришана од вашето лице, бидејќи целото лице мора да биде видливо на фотографијата.

За да ги исполните условите за индиски визи, неопходно е да се поставите на околу половина метар подалеку од ѕидот и да се соочите директно кон камерата. Погрижете се целата глава, од врвот на косата до дното на брадата, да биде видлива во рамката. Ова ќе помогне да се осигура дека фотографијата е усогласена со упатствата.

Откако ќе ја направите фотографијата, проверете дали нема сенки на позадината или на вашето лице и нема црвени очи. Овие мали детали можат да направат огромна разлика во квалитетот на фотографијата и да се погрижат таа да ги исполнува Барања за индиска виза за фотографија.

Конечно, кога ќе бидете подготвени да аплицирате за вашата индиска виза, прикачете ја фотографијата за време на апликацијата за е-виза. И ако патувате во Индија со деца, запомнете дека на малолетниците им е потребна посебна виза за Индија, комплетирана со дигитална фотографија што ги исполнува Барања за индиска виза за фотографија.

Кои се другите барања за успешна индиска апликација за е-виза?

Ако планирате патување во Индија, една суштинска работа што треба да ја запомните е IБарања за слика за индиска виза. Како странски државјанин, мора да обезбедите фотографија што ги исполнува наведените критериуми и други барања да добиете е-виза за Индија.

Покрај поседувањето пасош што се применува најмалку шест месеци по планираниот датум на пристигнување во Индија, неопходно е да имате кредитна или дебитна картичка за плаќање на таксите за е-виза. Исто така, од суштинско значење е да имате активна адреса за е-пошта, бидејќи целата комуникација во врска со апликацијата за виза ќе се спроведува преку е-пошта.

За да го започнете процесот на аплицирање, мора да ги дадете вашите лични податоци и податоци за пасош со пополнување на формуларот за е-виза. Откако ќе завршите, можете да го поднесете вашето барање за преглед.

Може да се побара дополнителна придружна документација ако аплицирате за е-бизнис или еМедицинска виза.

Важно е да се напомене дека ако има какви било грешки или грешки во вашата апликација или ако фотографијата не ги исполнува точните спецификации, индиските власти може да ви ја одбијат визата. Ова може да доведе до одложувања и можни нарушувања на патувањето, па затоа е од клучно значење да се осигурате дека сè е точно во вашата апликација и дека точно сте ја доставиле целата потребна документација, вклучително и фотографијата, за да избегнете какви било проблеми во текот на процесот на прегледување.

 • Фотографијата треба да биде во стил на пасош.
 • Фотографијата треба да биде јасна и да не е заматена и треба јасно да ги идентификува посетителите со целото лице и неговите црти, косата и сите траги на кожата видливи на фотографијата. Ако посетителот носи ремен, шал на главата, хиџаб, бурка или која било друга покривка на главата од религиозни причини, само треба да се осигура дека капакот на главата не ги крие лицето, брадата и линијата на косата. Посетителот треба лесно да се идентификува од фотографијата што би ја направил Службеникот за имиграција на границата.
 • Фотографијата треба да биде барем 350 пиксели на 350 пиксели во висина и ширина. Треба да биде барем оваа големина. И посетителот лицето треба да покрие 50-60% површина на фотографијата и да биде во средината на рамката. Ушите, вратовите и рамената исто така треба да бидат видливи, освен во случај на прекривки на главата што се носат од религиозни причини.
 • Стандардно Големината на фотографијата за пасош во Индија е 1 Mb или 1 мегабајт, што значи дека фотографијата од твоето лице што ја поставувате на вашата апликација за индиска виза не може да биде поголема од 1 Mb. Може да проверите дали големината на вашата фотографија одговара на големината на фотографијата за пасошот на Индија Виза што ја бара апликацијата Виза на вашиот компјутер или компјутер со десен клик на сликата, кликнување на својства и проверка на големината во табулаторот Општо во прозорецот што се отвора горе
 • Не носете додатоци како што се капи или сончаници на фотографијата. Можете да носите очила или очила на фотографијата што ја поставувате, но идеално е да поставите фотографија без нив за да нема рефлексија на вашите очи или блицот да не ги крие вашите очи. Во спротивно, од вас може да се побара повторно да ја поставите фотографијата и постои можност вашата апликација да биде одбиена според дискрецијата на службениците за имиграција. Но, ако одлучите да ги носите очилата или очилата, сепак, проверете дали на нив нема отсјај или отсјај бидејќи вашите очи треба да бидат јасно видливи на фотографијата.
 • Фотографијата на лицето треба да се направи во Режим на портрет наместо во режимот „Пејзаж“, светлината на фотографијата треба да биде униформа и да нема темни сенки, бојата на фотографијата треба да биде нормална без нијанси во боја и да не користите софтвер за уредување на фотографијата.
 • Позадината на фотографијата треба да биде обична и едноставна, а облеката што ја носите на фотографијата исто така треба да биде обична без никакви сложени шари или задебелени бои.
 • На фотографијата не треба да има некој друг во позадина.
 • Погледот на твоето лице треба да биде фронтален поглед, а не страничен поглед или поглед на профил, и вашите очи треба да бидат целосно отворени на фотографијата, дури ни половина затворена и затворена уста. Бидете сигурни дека вашата коса е повлечена назад и сите карактеристики на лицето се јасно видливи.
 • Мека копија од оваа фотографија на лице што ја поставувате треба да биде а Датотека JPG, PNG или PDF.

 

Доколку ги исполнувате сите овие барања за фотографии со индиска виза и исполнувате други услови за квалификуваност, како и ги имате другите потребни документи, тогаш многу лесно аплицирајте за индиската виза Формулар за апликација за виза во Индија е прилично едноставен и јасен. Не треба да најдете никакви тешкотии при аплицирањето и добивањето на индиската виза. Меѓутоа, ако имате повеќе сомнежи за барањата за фотографија за виза за Индија или за големината на фотографијата на пасошот за Индија и ви треба каква било помош околу истата или барате други појаснувања, треба Биро за помош на Индија и Виза за поддршка и водство.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
На оваа страница ќе најдете авторитетен, сеопфатен, целосен водич за сите барања за индиска е-виза. Сите потребни документи се опфатени овде и се што треба да знаете пред да аплицирате за индиска е-виза. Учат за Индиски барања за документи за е-виза.


Граѓаните на многу земји, вклучително и Соединети Држави, Франција, Данска, Германија, Шпанија, Италија се подобни за Индија е-виза(Индиски виза онлајн). Можете да аплицирате за Индиска апликација за е-виза во Индија точно тука.

Доколку имате какви било сомнежи или ви треба помош за патување во Индија или Индија е-Виза, контактирајте Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.