• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индија деловна виза за граѓани на Велика Британија

Индија деловна виза од Велика Британија

Подобност за виза за е-бизнис во Индија

 • Граѓаните на Велика Британија можат аплицирајте за Индија виза преку Интернет
 • Граѓаните на Велика Британија имаат право на е-деловна виза
 • Граѓаните на Велика Британија уживаат во брз влез користејќи ја програмата е-виза во Индија

Ако планирате да ја посетите Индија и вашата примарна цел за патување е деловна или комерцијална природа, тогаш граѓаните на Велика Британија мора да аплицираат Виза за е-бизнис во Индија. На Бизнис е-виза за Индија е официјален документ кој дозволува влез и патување во Индија за комерцијални или деловни цели, како што се присуство на технички/деловни состаноци, учество на изложби, деловни/трговски саеми итн.

Важно е да се напомене дека не смеете да доаѓате во Индија со туристичка е-виза (или е-туристичка виза) и да спроведувате деловни активности. На е-туристичка виза е наменет за примарна цел на туризмот и не дозволува деловни активности. Индискиот орган за имиграција го олесни аплицирањето за деловна виза за Индија преку Интернет и добивањето на електронски по е-пошта. Пред да аплицирате за Виза за е-бизнис во Индија осигурете се дека сте свесни за потребни основни документи и ние ги покриваме овие во списокот подолу. До крајот на овој напис, можете со доверба да аплицирате за е-бизнис виза за Индија.

Список за проверка на документи од Обединетото Кралство за е-бизнис виза за Индија

 1. Пасош - Пасошот на ОК мора да важи најмалку 6 месеци од датумот на поаѓање.
 2. Скенирање на страница со информации за пасош - Ќе ви треба електронска копија од биографската страница - или висококвалитетна фотографија или скенирање. Ќе треба да го поставите ова како дел од процесот на аплицирање за деловна виза за Индија.
 3. Дигитална фотографија на лицето - beе треба да поставите дигитална фотографија како дел од процесот на апликација за индиска деловна виза преку Интернет. Фотографијата треба јасно да го покаже вашето лице.
  Корисен совет -
  а Не користете фотографија повторно од пасошот.
  б Земете фотографија направена од себеси покрај обичен wallид користејќи телефон или камера.
  Можете детално да прочитате за Барања за индиска виза за фотографии Барања за индиска виза за пасош.
 4. Копија од деловна картичка - Од вас се бара и да прикачите копија од вашата визит-картичка. Ако немате визит-картичка, можете да доставите и деловно писмо од индиски колега во кое ќе го објасните барањето.
  Корисен совет -
  Доколку немате визит-карта, во најмала рака можете да ги наведете вашето деловно име, е-пошта и потпис.

  Пример:

  John Doe
  Управниот директор
  Организација Атлас
  1501 Пајк Пл Сиетл WA 98901
  Соединети Држави
  [заштитена по е-пошта]
  толпа: + 206-582-1212
 5. Детали за индиската компанија - Бидејќи ги посетувате вашите деловни колеги во Индија, треба да имате при рака детали за индискиот бизнис, како што се името на компанијата, адресата на компанијата и веб-страницата на компанијата.

Други основни барања за деловна виза:

6. И-мејл адреса:: Треба да имате валидна адреса за е-пошта што ќе се користи за време на обработката на апликацијата. Откако ќе се издаде вашата индиска е-бизнис виза, таа ќе биде испратена на оваа адреса за е-пошта што сте ја навеле во вашата апликација.

7. Кредитна / дебитна картичка или сметка на Paypal: Погрижете се да имате дебитна/кредитна картичка (може да биде Visa/MasterCard/Amex) или дури и сметка на UnionPay или PayPal за да извршите плаќање и има доволно средства.

Корисен совет -
а. Додека плаќањето се врши преку Secure PayPal портал за плаќање, можете да ја користите вашата дебитна или кредитна картичка за да извршите плаќање. Од вас не се бара да имате сметка на PayPal.

Колку трае визата за е-бизнис во Индија?

Индиската деловна виза важи вкупно 365 дена од датумот на издавање. Максималниот престој во Индија со деловна е-виза (или бизнис онлајн виза) е вкупно 180 дена и тоа е повеќекратна виза.

Кои активности се дозволени според е-виза за бизнис во Индија за граѓаните на Велика Британија?

 • Поставување на индустриски / деловен потфат.
 • Продажба / купување / трговија.
 • Присуство на технички / деловни состаноци.
 • Регрутирање на работна сила.
 • Учество на изложби, деловни / трговски саеми.
 • Експерт / специјалист во врска со тековен проект.
 • Спроведување тури.

Висока комисија на Обединетото Кралство во Newу Делхи

Адреса

Шантипат Чанакиапури 110021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-2419-2100

Факс

+ 91-11-2419-2491

Ако сте прв пат деловен посетител на Индија, дознајте повеќе за Совети за деловни посетители.